Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рейки тема 5

  • 1 502
  • 4
Обяснение на Рейки

Учените откриха, че в тялото протича електрически ток по нервната система и че това е един от начините, по които тялото се саморегулира. Нервната система е свързана с всеки орган и тъкан в тялото и чрез нея от главния мозък пътуват сигнали, които регулират всички телесни функции. Благодарение на физиологичния разтвор на кръвта, електрически ток тече и от сърцето по кръвоносната система. Електрическите потоци текат във всички клетки и около тях. Много от телесните клетки съдържат течни кристали, намиращи се в клетъчните мембрани, в миелиновите обвивки на нервните влакна и на други места. Когато върху кристалите се упражни натиск, възниква пиезоелектричен ефект. Следователно течните кристали в телата ни непрекъснато пораждат електрически ток. Токът често е кохерентен - т.е. подобно на лазера, всички честоти на дадено място са съгласувани. Лазероподобните вибрации могат да пътуват в тялото и да се излъчват навън. Когато по даден проводник протича ток, около него се образува електромагнитно поле. Електричните токове, течащи в човешкото тяло, също създават електромагнитни полета, които пронизват и обгръщат човешкото тяло и могат да се измерят от чувствителни магнитометри. Сборът от всички биомагнитни полета образуват едно голямо биомагнитно поле, което обгръща тялото и което ние наричаме аура. Според принципа на индукцията биомагнитното поле на даден човек въздейства върху биомагнитните полета на околните, в резултат на което може да въздейства върху функциите на органите. Когато някой получава Рейки настройка, електрическият ток, протичащ през него, се увеличава и когато положи ръце върху проблемен орган, от тях се индуцират лечебни честоти, които променят нехармоничните вибрации на органа и ги настройват на здравословния обхват за този орган. Предаването на Рейки от разстояние става на принципа на скаларните вълни, които взаимодействат с атомните ядра и могат да се разпространяват на всякакви разстояния, без да губят своята сила, въздействайки върху биологичната тъкан. Тъй като са съставени от молекули и атоми, живите тъкани в тялото са свързани с всички сили в природата и са подвластни на тяхното взаимодействие. Развивайки се, ние превръщаме тези сили в част от функциите на нашето тяло и пред нас се разкрива възможността да осъзнаем в дълбочина най-загадъчните сили на Вселената. Твърде вероятно е някой ден науката да направи удивителни открития, които да разширят познанията ни и коренно да променят качеството на живота на нашата планета.

Енергийното ни поле е индикатор на нашето здраве, непрекъснато е под въздействието на стреса, лошата екология и отрицателните биополета на заобикалящите ни. Енергийното поле се накъсва, по него се появяват дефекти и пролуки, през които е възможно да проникнат още вредни влияния. В определен момент функционално слабата или претоварена система не издържа и проблемът слиза на физическо ниво. Човек се разболява и симптомите се проявяват. Това накратко представлява и всяка болест, като пролуките в енергийното поле се получават най-вече от отрицателни мисли, неправилно поведение, слаба грижа и липса на любов към себе си и своето тяло.

Мисълта има материална основа, тя е енергия. Човешкото съзнание може да влияе върху физическите процеси в нашия свят и в нашето тяло. Накъдето е насочена мисълта, натам се насочва и енергията. Човешкото тяло е изградено от енергия, която е плътна и затова я виждаме, като всеки орган вибрира със своя честота. Когато тази честота се промени към „нездравословна”, тогава конкретният орган или система у човека се разболява. Всеки човек има определен потенциал от жизнена енергия (ки, ци, прана), който в един момент се изразходва и именно тогава настъпва умората, претоварването, гладът и т.н. Гладът е начин да накара човекът своеобразно да се зареди, тъй като храната е източник на енергия. Но е ясно, че човекът не може непрекъснато да яде или спи, за да си набавя енергия. Би трябвало да има и други, по-лесни и по-здравословни начини. Един от начините е Рейки. Тя освен че изчиства и доставя свежа енергия в организма, лекува болести, уплътнява енергийното поле на човека, релаксира го, както и работи за духовното му израстване и за превръщането му в по-спокойна, уравновесена личност, която знае как да възприема живота и своята роля в него. Освен това Рейки спомага на човека да управлява събитията в живота си и да го възприема като своего рода забавна игра, която колкото повече играеш, толкова повече разбираш, че животът съвсем не е тежък и черен, какъвто обикновено ни го представят. Поне за тези, които разбират правилата.

Лечението чрез полагане на ръце е било известно и прилагано преди хиляди години от редица древни народи - китайци, индуси, тибетци, египтяни, евреи и други. Всеки от нас по някакъв начин е използвал полагането на ръце върху себе си или върху друг. Върху себе си – когато ни боли нещо, ние несъзнателно слагаме ръката си там и с топлината на дланта успокояваме болката. Върху друг – когато го прегърнем и утешим, като по този начин му отдаваме енергия.

Рейки е много древно целителско изкуство, преоткрито за съвременния свят от японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.

Думата Рейки има японски произход и се превежда като универсална, космическа или Божествена жизнена енергия. Рейки на японски се изписва с два йероглифа – Рей и Ки. Рей означава свещен, дух, мистерия, универсален, божествен, космически. А йероглифът Ки означава енергия, природна картина, талант, чувство. Ки е енергията на жизнената сила, която тече във всичко живо и без която животът е невъзможен. Тя се проявява както в хората така и в животните, растенията и минералите. Ки присъства във всичко около нас – дори в неодушевените предмети. Докато тя е енергията, която ни заобикаля и прониква във всичко, Рейки е по-високо трептене във Вселената, т.е. тя е с по-висша вибрация. Рейки идва директно от Източника, Създателя или Висшия разум и се прилага върху всичко одушевено и неодушевено. Тъй като е енергия, вибрираща с висока честота, не се вижда с просто око, но може да бъде регистрирана с Кирлианова фотография. Въпреки че Рейки се корени в източните духовни практики, тя не е религия и е достъпна за всеки, независимо от личните му вярвания.

Настройката изчиства местата, където енергията е в недостиг или излишък, балансира се енергийната система на човека, а оттам и физическото тяло, балансират се чакрите и т.н.
Рейки е полярна енергия и лекува, като хармонизира една честота с друга. В човешките клетки има кристалчета, които пазят информация за всяко нещо, преживяно от нас. В чакрите ни има информация за всичко – минали животи, поведение, емоции и т.н.
Също така е ясно, че всички сме малки магнитчета, както Земята е един огромен магнит. И постоянно си взаимодействаме с други електромагнитни полета, които ни влияят и на които ние влияем.
ВЪВЕДЕНИЕ

Франк Арджава Петер

“Никой човек не е остров” е казал през 16-и век поетът Джон Дон, и до днес думите му продължават да са актуални и верни. С всеки ден нашият свят става все по-малък. Интернет, проблемите с околната среда, политиката и международната търговия сближават различните култури. Тенденцията на 21-ви век е: “Да го направим заедно.”
Конкуренция отживя своето време. Днес еволюцията е движение от зависимост към независимост, достигайки взаимозависимостта.
Зависимостта не е само отрицателно понятие. Тя показва способността да обичаш, да бъдеш отворен за другите, да приемаш и оценяваш достойнството на другия, да видиш собствените си недостатъци и да осъзнаеш, че не си сам. Зависимостта е първата крачка към любовта.
Но ако не притежаваме желание да постигнем успех със собствени сили, да стоим твърдо на собствените си крака и да живеем собствения си живот, вероятността за развитие е минимална. Това важи на индивидуално, културно и международно ниво. Един независим човек, една независима общност, са привлекателна проява на голяма сила и чиста мощ – сила, която не може да бъде пренебрегната. Независимостта обаче не е крайната цел.
Следващата стъпка – взаимната зависимост – съдържа в себе си идеята за общуване между отделните хора и народи, както и факторите, които влияят върху околната среда. Перфектна аналогия за състоянието на взаимозависимост е принципът на светлината. Една и съща светлина свети във всеки от нас. Тя осветява пътя на всяко същество, независимо дали притежава разум или не, независимо какъв е неговият път. Трябва просто да погледнем природата, за да видим как се проявява удивителното взаимодействие на нейните сили. Накъдето и да обърнем поглед, откриваме единството на всички неща. В системата на Рейки силата, любовта и светлината също образуват единно цяло. Само единството на енергиите превръща живота в нещо, което си струва да се живее.
В живота има една основна истина, основана на тези три понятия: сила, любов, светлина, въпреки че съществува далеч отвъд тях. Това е идеята, че нищо не може да бъде направено, ако божественото не го е пожелало. Индийският мъдрец Рамакришна Парамханса предлага да предоставим на Бога властта над нашия живот: “Нека Бог подписва всички важни документи, тогава всичко ще си идва на мястото.” Всъщност, точно това трябва да се случи, за да се превърне всеки човек в проводник на божественото.
Днес отделното его не е в състояние да оцелее. То е изпълнило своя дълг, и предназначение, изиграло е ролята си. То е сънувало собствения си сън, но ние вече сме будни. Когато се събудим, сънищата губят своето значение и скоро биват забравени. Може би точно затова Рейки се превърна в най-често прилаганата индивидуална лечебна техника в целия свят. Потенциалът, който има Рейки и който тепърва ще се проявява, е много повече от индивидуално лечение.
Няколко са причините, които обясняват защо силата на Рейки е в състояние да обедини света.

Рейки като система на лечение и начин на живот е изключително достъпна за овладяване. По думите на д-р Усуи “всеки може да практикува Рейки”.
Рейки дава резултати, които се проявяват на всички нива – физическо, умствено, емоционално, душевно, както и техните изяви: удоволстви, болка, здраве и болест.
Рейки лекува настоящето, но също така лекува миналото и бъдещето.
Рейки лекува болни и здрави; богати и бедни; млади и стари.
Рейки лекува всички хора, независимо от тяхната националност, пол и раса, независимо от религията, която изповядват, независимо къде живеят и с какво се занимават. Рейки е над всички разделения и обединява всички религии, раси и хора.

Всеки от нас е част от енергията на Рейки. Щом като една и съща енергия кара да бие сърцето на всеки от нас, значи може да работим заедно с всички, вместо против всички. Когато две ръце се обединят, преодолява се усещането за индивидуалност.

Всички ние сме едно!...

Принципите на Рейки:

Точно днес:

1.   Бъди радостен!

2.   Очаквай най-доброто!

3.   Обичай всичко съществуващо!

4.   Работи усърдно!

5.   Бъди благодарен за всичко, което получаваш!
Продължение на първите  теми, започнати от звездичка.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=324927
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=402197
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=527350.0
 http://www.bg-mamma.com/?topic=558336
Виж целия пост
# 1
Здравейте, дали е възможно чрез лечение с Рейки да се избавя от определен иррационален страх? Дълго време работя над това, включително семинари, литратура и психотерапия, но към момента не постигам сериозно подобрение.
Виж целия пост
# 2
Здравейте! Отскоро съм в Рейки и имам един леко глупав въпрос, който ме е срам да задам на мастъра ми. Grinning Има ли проблем самонастройките да се правят със слушалки в ушите? Видях, че при поставен пейсмейкър не трябва да се извършва лечение и се чудех дали случая със слушалките е същият.

Gaggi, аз точно поради тази причина реших да изпробвам Рейки и за момента ефектът е поразителен. Много нервен чове съм по принцип, изнервям се за най-малкото. Откакто Рейки влезе в живота ми, това не е така. Може би не съм най-достоверният източник, защото едва от няколко дена съм в Рейки, но моят съвет е да опиташ!
Виж целия пост
# 3
Lilanda, къде практикуваш?
Виж целия пост
# 4
Ами моят мастър ми е близък приятел още откакто бяхме деца (ето я и причината да не искам да му задавам глупави въпроси Grinning). Но доколкото знам във всеки по-голям град има поне по един курс. За това не мога да ти дам съвет, за жалост. ;с
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия