Нещо просто, което обичате да похапвате

  • 48 212
  • 628
# 285
ММ е от 1  седмца от 18 до 9 при баща си и аз си гледам кефа вкъщи сама. Ударила съм го на зеленчукови 'извращения' Simple Smile Сега съм на вълна зеленчукови гювечета - стават за 20 мин , през което време се забъркват какви ли не салати.
А любимото ми е малко салатка , крема сирене и една к.л кис мляко - омешва се всичко хубаво - и си го хапвам със солетки пред лаптопа Simple Smile
Пържени тиквички с кис мляко и адски много чесън и копър....
Патладжан с дом сос пак с много чесън
И понеже от две седмици работя само от вкъщи ....спуквам се от ядене.
И една двулитровка бира всеки ден заминава....
Кеф ще си живея още 3 дни Simple Smile
О и десертът ми е препечена филия с масло  мед и маслини - не ме съдете Simple Smile
Виж целия пост
# 286
Боже, аз ако изпия двулитровка, ще трябва да ходя с памперс.
Виж целия пост
# 287
о и аз ходя да пишкам през 5 минути, но съм си вкъщи самичка и хич не ми пука Simple Smile
Виж целия пост
# 288
бира (нали се води храна...)
точно така! На бирата и казват още "течен хляб"!:laughing:
Виж целия пост
# 289
Днешната вечеря.
1 кофичка кисело мляко,половин кофичка вода,една лъжица нишесте,скилидка чесън,кимион черен пипер, пресен копър.Няколко яйца.
Разбивам млякото на сос със водата нишестето и подправките  и го изсипвам в тавичка.Чуквам яйцата отгоре и запичвм във фурната.Поръсвам с копър.
Ще го пробвам непременно! Само без кимион, че с него всичко ми напомня на луканка и кебапчета Satisfied
Виж целия пост
# 290
Боже, аз ако изпия двулитровка, ще трябва да ходя с памперс.
Аз съм така лятото, защото вечерям винаги огромно количество диня.
Много жалко че бързо им свърши сезона Sad
Виж целия пост
# 291
бира (нали се води храна...)
точно така! На бирата и казват още "течен хляб"!:laughing:
Аз знам течна баничка.
Виж целия пост
# 292
Първите неща , които се сещам веднага са зелана салата , кисели краставички , маслини , таратор Simple Smile
Виж целия пост
# 293
Картофки с подправки/билки и малко зехтин, приготвени с техниката "су вид". Изключително вкусни и ароматни ...
Виж целия пост
# 294
Картофки с подправки/билки и малко зехтин, приготвени с техниката "су вид". Изключително вкусни и ароматни ...
Прочетох аз за тая техника, може ли да обясниш по- подробно, някакви охладители, какво са тия полиетиленови торбички, не са ли вредни? Нещо не са много убедителни в обясненията, тези дето я представят техниката?
Виж целия пост
# 295
Картофки с подправки/билки и малко зехтин, приготвени с техниката "су вид". Изключително вкусни и ароматни ...
Прочетох аз за тая техника, може ли да обясниш по- подробно, някакви охладители, какво са тия полиетиленови торбички, не са ли вредни? Нещо не са много убедителни в обясненията, тези дето я представят техниката?

Не знам какъв източник си чела и защо не са били убедителни. Тази техника се използва от много известни шеф готвачи в реномирани ресторанти.
Пликовете са от материал, сертифициран за хранителни продукти - без BPA, фталати и пластификатори, които всъщност правят вредни обикновените найлонови пликове и пластмасови бутилки и съдове.
Иначе готвенето във вакуум и при ниска температура в сравнение с другите методи на готвене запазва най-добре хранителните качества на храните.
И наистина вкуса е различен, запазва се много добре аромата на самите продукти и структурата е различна защото се запазват всички сокове на продукта. При тази техника жилавите меса се превръщат направо в мозък. Готви се на температури от около 60 гр. при месата до около 90 при зеленчуците, има си таблица кой продукт на каква температура и за колко време се приготвя.
Охлажда се шоково в ледена вода ако няма да се консумира веднага. Например охлаждам като правя тип "варена" шунка.
Иначе ако ще се консумира веднага отваряш плика и ако е месо може да се обърне на тиган за по минута от всяка страна, ако са зеленчуци направо ги сервирам.
Изисква известни инвестиции - машинка за вакуумиране и уред  в който да се готви. Има и специални Су вид уреди, но аз не съм купувала, преди готвех в мултикукъра, но там няма прецизност до 1 градус на температурата, а с такава точност дават температурата в таблицата. Като подменяхме кухнята взех фурна, която има и Су вид готвене.
Но резултата далеч надминава инвестициите.
Виж целия пост
# 296
В предния ресторант, в който работехме с мъжа ми, той приготвяше су-вид специалитетите. Доста по-скъпи са, но си струва, вкусът е различен.
Виж целия пост
# 297
Сандвич Елвис Пресли.😜
Виж целия пост
# 298
Филия с масло ,домашна едро смляна  лютеница и сирене отгоре.
Виж целия пост
# 299
Сандвич Елвис Пресли.😜

Какво е това? 😃
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия