За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 351
  • 739
# 720
Имам два белтъка. Мисля да ги разбия за целувки. Обаче ще станат ли с кристална захар,че пудрата ми е свършила.
Аз май съм правила с кристална,обаче не помня какво се получи. Май станаха. По-дълго време се разбиваше...май!
Ще стане! Да ти предложа едни бързи елементарни италиански грозни ореховки...??
Оооо,разбира се! Иска ли питане! И без това утре ще ги творя!

Извинявам се за тъпичкия въпрос, европейската салата с пресни краставици ли се прави или с кисели? В мрежата сведенията са противоречиви.
Аз я правя с прясна краставица. Слагам още морков,чесън,царевица,копър.Друго май нямаше. Не съм я правила от нова година.
Виж целия пост
# 721
Благодаря.
Виж целия пост
# 722
Извинявам се за тъпичкия въпрос, европейската салата с пресни краставици ли се прави или с кисели? В мрежата сведенията са противоречиви.
Прясна краставица,моркови,варена царевица,копър,сол,майонеза.За по-леко може да направиш 50 на 50 майонеза и кисело мляко,по-гъсто.
Виж целия пост
# 723
И аз възнамерявам да разредя майонезата с кисело мляко, но само три-четири лъжици /по-големичка ми е дозата и майонезата е 400 г./. Дали да не добавя и горчица съвсем малко?
Виж целия пост
# 724
Пилешка супа може ли да се замрази и колко време след това е годна за ядене?
Виж целия пост
# 725
ако е без застройка - да. Иначе може 2-3месеца да постои.
Виж целия пост
# 726
И аз възнамерявам да разредя майонезата с кисело мляко, но само три-четири лъжици /по-големичка ми е дозата и майонезата е 400 г./. Дали да не добавя и горчица съвсем малко?
Ако обичате,пробвай на по-малко количество и ако ви допада сложи на цялата.Няма по рецепта,но не пречи.Аз слагам например много черен пипер,че обичаме люто.
Виж целия пост
# 727
Оооо,разбира се! Иска ли питане! И без това утре ще ги творя!
..............
[/quote]
Разгледай и снимките и виж дали ще ти допаднат. Елементарни са.

http://recepti.gotvach.bg/r-105286-Грозните_италиански_ореховки_(Brutti_ma_buoni)

И аз възнамерявам да разредя майонезата с кисело мляко, но само три-четири лъжици /по-големичка ми е дозата и майонезата е 400 г./. Дали да не добавя и горчица съвсем малко?
Не повече от 2 с . л. кис. мляко, защото се губи вкуса на майонезата, някак си удря на мляко, поне на мен не ми харесва толкова, но дижонска   горчица винаги се добавя, на 400 г майонеза съвсем спокойно можеш да добавиш и 2 с . л.
Виж целия пост
# 728
Благодаря за рецептите с авокадо, направих двечки, харесаха се вкъщи Simple Smile)))
Виж целия пост
# 729
Момичета,дали има нейде идеи и рецепти за сурови т.нар. row барчета?
Виж целия пост
# 730
от мен едни https://pep-4o.blogspot.com/2014/04/blog-post.html   виж и в блога на Кремена http://www.mycookerycollection.com/%D0%BC%D1%8E%D1%81%D0%BB%D0%B … 0%B5%D1%82%D0%B0/ има и други
Виж целия пост
# 731
Марчева,благодаря ти! Точно тази рецепта бях гледала скоро тук,обаче така и не ми остана време да я препиша. Сега ще го направя!
Изглеждат много вкусни!
Виж целия пост
# 732
Здравейте! Пореден провал с крем-карамела Sad  Пекох на 150 градуса, добавях лед, не завря водата и стана на шупли, като пресечено. Отгоре дори не хвана коричка. Ужас.
Ще опитам по рецептата на Пейч, но имам питане - добавя ли се студена вода или лед, ако тръгне да завира водата?
Също така, моля, дайте други рецепти или акъл - какво бъркам?

Благодаря предварително Simple Smile
Виж целия пост
# 733
Здравейте! Пореден провал с крем-карамела Sad  Пекох на 150 градуса, добавях лед, не завря водата и стана на шупли, като пресечено. Отгоре дори не хвана коричка. Ужас.
Ще опитам по рецептата на Пейч, но имам питане - добавя ли се студена вода или лед, ако тръгне да завира водата?
Също така, моля, дайте други рецепти или акъл - какво бъркам?

Благодаря предварително Simple Smile

ЕваНиколова, шуплите са едно, пресеченото - друго, да не би млякото да се е пресекло? Аз напоследък пека в тава направо във фурната без никакви водни бани, на 150 град за моята фурна и става съвсем добре крем карамелът. Имам предвид без шупли, въпреки че аз го харесвам с шупли, особено като влезе карамел в тях........ Heart Eyes Тоя от снимката е отпреди два-три дни, показвах го в темата със снимките.

http://bg-mam.ma/p/1060303/37407336

Не мисля, че има нещо сложно в приготвянето му, освен високата температура на печене и шупличките евентуално.  Peace
Виж целия пост
# 734
Здравейте! Пореден провал с крем-карамела Sad  Пекох на 150 градуса, добавях лед, не завря водата и стана на шупли, като пресечено. Отгоре дори не хвана коричка. Ужас.
Ще опитам по рецептата на Пейч, но имам питане - добавя ли се студена вода или лед, ако тръгне да завира водата?
Също така, моля, дайте други рецепти или акъл - какво бъркам?

Благодаря предварително Simple Smile

Здравей!
По рецептата и всичко ще е наред. Няма да ти заври водата. Само след указаното време проверявай крема дали се "цепи". Това означава, че е готов. Като изстине напълно на стайна температура можете да го "започвате". Опитай и сподели. Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия