Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Захранване - въпроси и отговори!

  • 24 841
  • 722
# 210
Някои ползва ли безглутенови бисквитки?
Виж целия пост
# 211
Аз си ги правех.
От сайта otmamazamama
Виж целия пост
# 212
Аз си ги правех.
От сайта otmamazamama
Точно снощи попаднах на сайта и открих доста рецепти но само ги прехвърлих. Като имам време ще се разровя по обстойно.
Имам малко тъп въпрос но се чудя като съм въвела оризава и царевична каша (инстантни са на Хип и макар под такава форма си се счита да въведена суровина нали ) мога ли да давам ориз (и то какъв кафяв /бял) в пюрета?
Виж целия пост
# 213
Може да даваш ориз, разбира се. Нали оризовата каша съдържа точно ориз? Кафяв или бял - изборът е твой.
Виж целия пост
# 214
Най добре пълнозърнест. Накисваш от предната вечер във вода. Изцеждаш и вариш.
Бисквити и аз правя едни от този сайт. Станаха доста ронливи, защото нямат жълтък и са с кокосово брашно. Натрошавам в плодовото пюре и става много вкусно. Сега като съм въвела жълтък мисля да пробвам друга рецепта. Надявам се да се опитва да хапва сам. Мисля да пробвам и сварен карфиол на розички да му давам. Вчера му дадох едно зрънце грозде без люспи и семки. Голямо смукане и дъвчене падна 😂, но му хареса.
Виж целия пост
# 215
Аз изходих точно от това, че като е ял кала е време за ориза. Давам бял.
Аз също правя с оризово брашно и ябълка или нектарина. Ама да си мекички
Виж целия пост
# 216
Сигурно сто пъти е дискутирано, но срещам доста различна информация. Как въведохте месото? Колко време се вари. На пара ли? При какво количество дневно се счита въведено? 20-30гр? За какъв период? Седмица или повече трябва да продължи въвеждането?
 Мисля да започна с пилешко, гърди. Ще давам само месо през ден. Ден месо+пюре зеленчуково, ден само пюре зеленчуково. Няма да комбинирам с жълтък.
Виж целия пост
# 217
Аз варя пилешкото на пара, уж свободно гледано тип домашно пиле, към 35 минути го варя на парата(купеното от магазин сигурно по-бързо ще става), купувам цяло пиле, правя си порции по 20 грама, сега от 9 месец вдигнах дозата на 30 грама. Замразявам сурово и варя. Аз лично го давах два поредни дни прясно преди да замразя, ако помня правилно, понеже го въведох в 7 месец и педиатърката каза, че след като досега няма алергични реакции, да въвеждам за по-кратки периоди от време(започнах да захранвам в средата на пети месец, първите неща въвеждах по 5 дни). После въведох жълтък и започнах редуването заради хемоглобина. Но първите седмици не редувах през ден жълтъка, понеже се водих по схемата, която качих по-рано.
Между другото до каква възраст се редуват зеленчуково-месно и зеленчуково с жълтък? Днес забравих да питам педиатърката.
Виж целия пост
# 218
Вие опитвате ли месото на пара - ужасно е на вкус.
Виж целия пост
# 219
За дъщеря ми месото на пара го приготвях заедно със зеленчуците (добавени по-късно). Нормално си беше на вкус, просто е без никакви подправки. Да не би просто да си взела гадно месо?
Виж целия пост
# 220
Аз съм започнала със заешко и то домашен заек. Който ял наистина домашно знае, че е по жилаво и се вари повече. Та голямо варене падна в тенджера под налягане ( около 50 минути). После пасирах с много малко бульон и замразих във форма за лед. В моята стават около 20-25 грама. Така до месец може да се съхранява. Него го въвеждах 3 дни като стигнах до цяло кубче. Замразих и бульона на порции, колкото за една каша и от време на време като му правя каша за обяд я правя с бульона и слагам месо. Много му харесва.
За редуването мисля, че е до годинка. Зависи дали ще започнете на кухня или ако му готвиш сама вече манджи и десерти с яйца.
Виж целия пост
# 221
И аз започнах с домашно заешко. Сварих го в тенджера под налягане, после в порции по 30 гр. В момента редувам с жълтък. В неделя въведох 1/4 жълтък, по картинката от предната страница.
Виж целия пост
# 222
Здравейте! Още ми е далечна темата, тъй като предстои да захранвам чак декември, но искам да попитам задължително ли е за сезонните плодове да са преминали термична обработка преди да бъдат замразени? И ако да, каква обработка? Става въпрос за праскови и круши. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 223
И аз купих тенджера подхналягане и ме е страх, как ще работя с нея. Че месото ставало по-вкусно.
Виж целия пост
# 224
Аз сварих праскови, круши, ябълки и череши за зимата
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия