Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

  • 8 017
  • 98
В тази тема обсъждаме функции, програми и марки на уреди, които се наричат мултикукър! Има ги огромно множество, на различни марки с различни функции


Някои уреди, които притежаваме, и техните функции.

Превод на възможностите на Sanyo-ECJ-HC100S-10-Cup-Micro-Computerized-Cooker



Steaming
Тази програма се използва за готвене на пара, варене на яйца на пара, също така може да пържете на нея.
Ако програмата се изключва, това ще значи,  че количеството на приготвената храна не е достатъчна за тази програма.
Опитайте на Quick

Regular 1час 05мин
Обикновен бял ориз, който предварително трябва да се измие. Също така може да се пекат леки кексове без плънки и бисквити, които не изискват препечена коричка.

Sushi
Програма за приготвяне на суши.
Прави ориза идеален за пълнени чушки, ако използвате готови чушки или пък чушките ви са меки и добре попарени.

Rinse-free
Подходяща за бланширан ориз или за такъв,  който не измиваме.

Мixed/sweet
Всякакъв вид ориз със зеленчуци или морски дарове

Brown 1час 25мин
Кафяв ориз.
Тази програма я използвам за всякакъв вид зърнена храна, като булгур, елда, коледната пшеница. Същата програма я използвам за кексове с пълнеж, по-тежките блатове за торта.

Quick 15 мин
Бърз режим, може да служи за запържване, омлет, качамак с отворен капак.Пържа картофи

Haiga
За особен покълнал ориз. Не знам как се ползва 

Soft
Тази програма е идеална за сутлияш.
Може да се използва за тези, които обичат ориза малко преварен.

Firm
Твърд, недоварен ориз.
Ориз за пълнене на пресни чушки, тиквички.
По принцип става за готвене  на ястия, където се изисква по- твърд, малко недоварен ориз

Porridge
Овесена каша с мляко. Тази програма позволява ястието да ври добре, равномерно около един час.
Аз я използвам в случая, когато бързам да сготвя, може и да се пържи на нея и да се правят кексове.

SLOW COOK HIGH
Готви бавно на висока температура.
Тази програма, вдига температурата на ястието докато заври, след това я сваля на 96 градуса.
Използвам я за много неща.
Месо, всякакъв вид гювеч, капама.
Рибена супа. Всичко, което искате да сготвите на бавен огън. Тази програма позволява да съхраним всички витамини в продуктите. И да се храним здравословно

SLOW COOK LOW  
SLOW COOK LOW е същото като SLOW COOK HIGH, само че готви два пъти по- бавно. Ако за горната програма, зада сготвите капама ще ви са нужни 3 часа, тази програма ще го сготви за 6, обаче резултатът е възхитителен

KEEP WAR 54 градуса
Програмата работи на затопляне, аз я използвам за правене на кисело мляко или сирене.
Саньото има забавен старт до 24 часа.

Уредът е от Америка, а там както знаем е 110W, ще имате нужда от Адаптор 220/110V 1000T
Може да си го купите тук:
http://www.tpetrov.com/search.php?prod=%D0%90%D0%B4%D0%B0%D0%BF% … +220%2F110V+1000T


Превод на възможностите на Morphy Richards 48810 Intellichef Silver



1. Rice / Pasta - за варене на ориз и макарони 40-50 минути

2. Rice / Pasta Express - за бързо варене  на ориз и макарони 30-40 минути

3, Boil - за варене, бланширане, препоръчително време- 10 минути, но може да се променя от 5 минути до 30 минути

4. Steam - за готвене на пара, препоръчителни времена:
    - риба - 20 минути
    - месо - 30 минути
    - зеленчуци - 20 минути
времето може да се променя от 5 минути до 2 часа

5. Fry - за пържене, препоръчително време 42 минути, но може да се променя от 5 минути до 1 час

6. Bake - за печене, 45 минути е и не може да бъде променяно времето

7. Stew / Slow cook - за задушаване и бавно готвене- ако се зададе време от 1 до 4 часа, задушава, ако се зададе от 5 до 10 часа, готви бавно

8. Reheat - за претопляне, препоръчително време 25 минути, може да бъде изменяно от 8 минути до 25 минути

9. Keep warm - за поддържане на топлината до 2 часа

Има забавен старт до 24 часа.

Превод на възможностите на Olla GM D


Horno-Готвене на фурна

Guisados sopas-готвене на яхнии и супи

Alta presion-варене с високо налягане

Bosa presion- варене с ниско налягане

Legumlres-варене на зеленчуци

Pollo carne-варене на  месо

Cocina-обикновено готвене

Plancha- Скара
В новата версия на Олла можеш сам да променяш температурата на готвеното, има и допълнителен капак за запичане отгоре.
Ето и една Таблица,  която ще е полезна за всички
http://picbg.net/pic.php?u=53273XqJ9f&i=789524

Превод на възможностите на TORINO MULTI-COOKER

Fry-Тази програма освен фри може да се ползва за пържене на зеленчуци и месо, също така може да се ползва за печенее, ако искате кексът да е по-препечен
 
Steam / Stew-тази е за готвене на пара, също така и за приготвяне на яхния.
 
Cook rice- за варене на ориз и макарони,
 
Bake- тази е за кекс, също така може да се ползва за запържване, ако fry е много силна
 
Quick cook- тази программа е за бързо готвене, по принцип бях я използвала за готвене на супа, но също така може да се използва за бързо варене  на ориз и макарони
 
Reheat – това е програма за притопляне, но може да се използва като SLOW COOK LOW.
 
Keep warm- поддържа топлината на ястията, но може да се използва за приготвяне на сирене и кисело мляко.
 
Cook porridge- програмата е създадена за приготвяне на овесена каша, може да се използва и за друг тип варива
Също така има осбственици на
Делимано
Тефал
Филипс
Нео
Също така марките на Лидъл, Карфур.


Тук публикуваме рецептите сготвени в кукъра  Grinning


Така започна всичко:
Тема №1
Тема №2
Тема №3
Тема №4
Виж целия пост
# 1
Лук две глави. Гледах, че по на едро го нарязаха, но аз не обичам на едро, така, че го
изджасах във чопъра.
Моркови два големи-минават през рендето, задължително, не през чопър.
Телешкото или пилешкото нарязано на не много големи хапки
Ориз чаена чаша и половина.  Аз мисля, че ще стнае добре и с булгур.
Другият път ще пробвам, че си купих първо качество от Одрин.
Черен пипер, сол.

Задушаваш си лука на фрай, след него слагаш и морковите.
Задушаваш за малко, изджасваш и месото. Разбъркваш за да го обхванат
лука и морковчетата. И го оставяш без да бъркаш докато малко се позапържат
месцата. Като се позапържат пак разбъркваш и слагаш ориза и заливаш с вода,
слагаш сол, черен пипер. Не видях да слагат други подправки. Абе много проста
манжа, но много вкусна. Аз обаче добавих и краве масло една супена лъжица. Донесох си го от
Родопите. Как ще му простя и няма да го използвам точно за оризеца. Wink
И включих на Пилаф. Те тВа е.

От, морковите иде цялата вкусотия на тази гозба. Повечко са като количество.
Виж целия пост
# 2
Интересно звучи, ще го пробвам и ще докладвам! Hug Но с ориз, не с булгур, аз не обичам!
Виж целия пост
# 3
Да бе, то оригинала е оризен.
Виж целия пост
# 4
Мимич,
Събуждам се посред нощите и се сещам, че не съм ти казала,  за още нещо
към гозбата. Та сега сабалЯн бързам да добавя.

Та, когато се посгъсти малко ориза, бучваш две глави необелен чесън в средата
на гозбата. Избираш две средни по големина глави чесън, измиваш го и с кеф
го бучваш. И така докато се сготви остава.
Обелката на чесъна не позволява вкуса и мириса на ястието да е по остър.
Виж целия пост
# 5
Ох, Делтичке, мерси, сега вече можеш да спиш спокойно по нощите! Hug Hug Утре ще го правя, че днес ще сме при свеки и няма да готвя! Дори след малко отивам за телешко..... Wink
Виж целия пост
# 6
Аааа, Мимич, сутринта ти го написах аз, ама докато заспя, голям зор беше Laughing
Виж целия пост
# 7
Здравейте, дами.
Та тук съм с един въпрос. Скоро ще си купувам кукър - имам бюджет от 150 лева за него. Гледах всякакви възможни марки, но като цяло кукъра ще се използва много от мен и това е дългосрочна инвестиция, защото живея сама и съм студентка. Нали знаете как е студентството. Та, съм решила да си улесня малко готвенето и да си взема кукър. Кажете вашите кукъри какви са и дали сте доволни от тях. Като цяло гледам да има повечко програми, за да мога да си правя много неща, но най-много ще готвя пържено, ориз, супички и кексове.
Виж целия пост
# 8
Фильо. HD3037/70
Виж целия пост
# 9
Здравейте, скоро реших да си закупя мултикукър и вече изчетох предишните ви две теми.

Стигнах да извода, че искам уред с готвене под налягане, над 900 вата, закупен от Бг заради гаранционният сервиз. Разглеждайки бг сайтовете и оскъдният им асортимент, като функции най - много ми допадна този уред

https://m.emag.bg/multikukyr-camry-1000-w-19-avtomatichni-progra … 408/pd/DJ0BZKBBM/

Марката ми е тотално непозната и не мога да преценя дали да й се доверя.

Вашето мнение какво е?

Благодаря!
Виж целия пост
# 10
Не искам да прозвуча критикарски, но няколко пъти сме поръчвали неща от емаг от такива странни марки и винаги са се чупили, а сайта е румънски и нямат сервиз в България.
По-горе бяха казали за Фильо - Филипс. Аз съм се спряла на Zephyr, Делимано, Редмонд, Мулинекс. Поне те са най-популярните в момента. От месец някъде следя кукърските групи във фейсбук и чета.
Виж целия пост
# 11
Здравейте,
днес поръчах този:
https://technika.bg/product/14630/multifunktsionalen-ured-za-got … tria-fa-5130.html
Дано да го бива достатъчно като за тези пари. Има ли някаква вероятност купата на Инстант пот да му пасне (ако евентуално си я закупя в бъдеще)....? newsm78
Виж целия пост
# 12
От 06.09. ще е на промоция в Метро за 160 лв.!
Виж целия пост
# 13
Vintage, най-популярното не е винаги най-доброто. Казвам го с най-добри чувства. От личен опит и съфорумки, знам, че Фильо се държи с години и работи страхотно.

Симпа, гаранцията от Амазон е най-хубавото, което може да ти се случи Blush Аз също не бих се занимавала с ЕМАГ, а бих поръчала инстант пота.

Долче, идея нямам. Мога да измеря купата на пота, за да прецениш евентуално?
Виж целия пост
# 14
Благодаря, Cristi, сега пък трябва да разучавам как се пазарува в Амазон и кой модел на Инстант Пот-а да следя...Stuck Out Tongue Closed Eyes Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия