Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременност след ескапел

  • 608
  • 4
Здравейте. Видях подобни теми, но не намерих в тях това, което ме интересува. Ще се опитам да бъда кратка.
Ако темата ми не е точно за тук, моля кажете ми къде да я преместя, за да получа необходимите за мен отговори.
Оказах се бременна след прием на Ескапел. С мъжа ми решихме да проверим как стоят нещата с такава бременност и ако всичко е наред, да оставим детето. Днес бях на преглед - бременността е вътрематочна. Доктора ми каза, че опасност за детето от тук нататък няма, в следствие на ескапел, но някак... не ми стига това.
 Искам да попитам - има ли тук мами, които след спешна контрацепция са се оказали бременни и са решили да я запазят? Имало ли е някакви последствия за бебчетата? Въобще как са се стекли обстоятелствата?
Ще се радвам на всякакви отговори иииии благодаря!
Виж целия пост
# 1
Не ми се е случвало, но не би трябвало да има проблем. Този тип хапчета действат като подтискат овулацията, затова при настъпила такава нават ефект. Не влияят доколкото знам на вече оплодената яйцеклетка.
Виж целия пост
# 2

Отидете при добър специалист на феталните морфологии да се огледат органите още по- внимателно.
Даво всичко е наред с вашето чудо Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Оралните контрацептиви подтиккат овулацията.
Хапчетата за спешна контрацепция имат за цел да изхвърлят яйцеклетката и маточната лигавица, за да не се получи оплождане ✌


Но това не е така. Ескапел не предизвиква изхвърлянето на яйцеклетката, а точно обратното - забавя овулацията и нейното освобождаване чрез вид прогестин. Когато обаче яйцеклетката вече е освободена няма как да се спре нейното оплождане.
Начина на действие на Ескапел няма как да навреди на здравето на плода.

А и в момента няма как да се оглежда каквото и да е на детето, защото е просто купчинка клетки, но и заради прием на Ескапел не е и нужно.
Виж целия пост
# 4
Феталните морфологии си имат определени седмици, в които се правят. Не съм казала сега да отиде Simple Smile

Извинявам се за грешната информация, относно действието на ескапел. Никога не съм ползвала, така бях чувала като обяснение. Дори приятелка ми е казвало, че й е идвало на следващия ден.
Т.к. информацията ми е грешна, ще я изтрия от ппедишния пост, за да не объркам някой четящ!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия