Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременност след ескапел

  • 1 320
  • 11
Здравейте. Видях подобни теми, но не намерих в тях това, което ме интересува. Ще се опитам да бъда кратка.
Ако темата ми не е точно за тук, моля кажете ми къде да я преместя, за да получа необходимите за мен отговори.
Оказах се бременна след прием на Ескапел. С мъжа ми решихме да проверим как стоят нещата с такава бременност и ако всичко е наред, да оставим детето. Днес бях на преглед - бременността е вътрематочна. Доктора ми каза, че опасност за детето от тук нататък няма, в следствие на ескапел, но някак... не ми стига това.
 Искам да попитам - има ли тук мами, които след спешна контрацепция са се оказали бременни и са решили да я запазят? Имало ли е някакви последствия за бебчетата? Въобще как са се стекли обстоятелствата?
Ще се радвам на всякакви отговори иииии благодаря!
Виж целия пост
# 1
Не ми се е случвало, но не би трябвало да има проблем. Този тип хапчета действат като подтискат овулацията, затова при настъпила такава нават ефект. Не влияят доколкото знам на вече оплодената яйцеклетка.
Виж целия пост
# 2

Отидете при добър специалист на феталните морфологии да се огледат органите още по- внимателно.
Даво всичко е наред с вашето чудо Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Оралните контрацептиви подтиккат овулацията.
Хапчетата за спешна контрацепция имат за цел да изхвърлят яйцеклетката и маточната лигавица, за да не се получи оплождане ✌


Но това не е така. Ескапел не предизвиква изхвърлянето на яйцеклетката, а точно обратното - забавя овулацията и нейното освобождаване чрез вид прогестин. Когато обаче яйцеклетката вече е освободена няма как да се спре нейното оплождане.
Начина на действие на Ескапел няма как да навреди на здравето на плода.

А и в момента няма как да се оглежда каквото и да е на детето, защото е просто купчинка клетки, но и заради прием на Ескапел не е и нужно.
Виж целия пост
# 4
Феталните морфологии си имат определени седмици, в които се правят. Не съм казала сега да отиде Simple Smile

Извинявам се за грешната информация, относно действието на ескапел. Никога не съм ползвала, така бях чувала като обяснение. Дори приятелка ми е казвало, че й е идвало на следващия ден.
Т.к. информацията ми е грешна, ще я изтрия от ппедишния пост, за да не объркам някой четящ!
Виж целия пост
# 5
Здравейте.Реших да не съсдавам нова тема,затова питам спешно следният въпрос.Нова съм във форума и специално се регистрирах,за да получа отговор или мнение тук.
На 11.10 ми беше овулацията,но аз не знаех(впоследствие си взех тест за овулация от аптеката и разбрах кога е)та..на 11 се случи така,че приятелят ми свърши в мен..12 часа след това пих Ескапел.Изчетох какво ли не в интернет по тази тема.Цикълът ми трябва да дойде на 28.10.Днес е 17..минали са 6 дена от тогава.Не знам заради внушение ли е,но усещам,че коремът ми е доста подут,имам доста апетит,въпреки,че съм болна и съм на антибиотици.Имам един аборт зад гърба си(спонтанен) преди 3м в 8г.с.Симптоми нямах освен липса на апетит,подути гърди,чувствителни зърна и подут корем.Без гадене,повръщане и прочие.
Пих и Ясмин до преди 2 седмици заради хормонални проблеми след аборта.Бих искала да попитам какъв е шансът да съм бременна предвид,че бях в овулация и пих хапче?Не е планирана бременност,но ако съм бих го задържала Simple Smile Благодаря!
Виж целия пост
# 6
Този твой приятел май много не те пази, щом преди 4 месеца си била бременна и сега пак е "сгафил". Практиката сочи, че в някои случаи ескапел не действа, но няма как това никой да ти го каже предварително.
Виж целия пост
# 7
Тестовете за овулация не могат да ти кажат кога ти е била овулацията, а кога предстои. Как с тест, направен след 11.10 си установила, че овулацията е била тогава?
Виж целия пост
# 8
Тестовете за овулация не могат да ти кажат кога ти е била овулацията, а кога предстои. Как с тест, направен след 11.10 си установила, че овулацията е била тогава?

Изчислих за следващия месец..също си изтеглих и приложение на телефона.
Виж целия пост
# 9
Joy Joy
Ще падна от смях!

Как ще изчислиш за следващия месец???
То ако така ставаше....
Виж целия пост
# 10
Нищо не вдянах. Тестът за овулация ти е изчислил овулацията за следващия месец? И така си разбрала кога ти е била в настоящия? Майтапиш ли се се чудя...
Виж целия пост
# 11
Една позната след незащитен акт си взе тест за овулация на следващия ден, той беше положителен, пи ескапел след това. Роди две прекрасни близначки! Та ако е бил сексът около О, е наплно възможно хапчето да не подейства. Но принципно е хубаво една идея по-отговорно да карате, щом си след СА съвсем наскоро, и щом не планирате бебе 😉
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия