1 ½ ч.ч. пр.мляко
½ ч.ч. захар
3 яйца
1ч.ч. галета
кората на един лимон- настъргана
2 ванилии
2 с.л. масло
500 г череши
пудра захар за поръсване
Към млякото се добавя захарта и се бърка, докато тя се разтопи. Добавят се добре разбитите яйца, полвината галета, лим. кора и ванилията. Малка кръгла тавичка се намазва с масло и се поръсва с останалата галета. Отгоре се нареждат обезкостените череши, заливат се с млечно-яйчената смес и се пече в умерена фурна. Подняся се поръсен с пудра захар.
Коментар от мен: Аз сложих една ванилия ( исках да не надделява над лим. аромат) и 1 с. л. ми беше достатъчна за намазване на тавата... осен това галетата ми се струва , а и мисля следващия път да я заместя с брашно... ще стане нещо като мързелива палачинка с череши. А.. и с топинг ще е още по- добре според мен.
Приятно е и така все пак, пък и въпрос на вкус, нали .
п.п. по- голяма снимка в албума ми