Веселите чугунки и чугуни! Отчетна тема за борбата с тежкия тиган.

  • 43 573
  • 748
# 165
Никакъв проблем няма с измиването на тенджерата, след употреба във фурната. Веднъж така хубаво ми изкипя яденето, всичко беше в домати. Лесно се отмива, не е необходимо нещо особено.

Благодаря Sash 🤗
Виж целия пост
# 166
Саш,
благодаря ти много за изчепателното обяснение. Права си, че емайлът лесно се почиства, значи остава да ми оправят фурната и почвам и аз да пека. Имам застраховка на уредите и трябва да изровя къде е полицата, за да се обадя да дойдат да оправят фурната. Вече втора седмица я отлагам тази задачка, обаче тази седмица ще задействувамнещата.

Примадона,

пляс, пляс ръчички. Невероятен хляб е станал. Майстор си!

Моето скромно творение от днес - яхния картофи, пащърнак, чушка, лук и замразен пресен грах с пресни домати и телешко (теле-сукалче) месо.
Месото го варих на цяло парче и след сваряване го нарязах, а зеленчуците ги нарязах на кубчета в планетарния миксер, който дойде вече поправен и в момента меси едно тесто, за да пека питки на котлона през седмицата.
Вкусът и на месото, и на зеленчуците е уникален. Дори без запичане във фурната, а там би станало още по-добре.

Скрит текст:

Виж целия пост
# 167
Месото гледам да го мариновам винаги и да престои една нощ. Според мен има голяма разлика, месото поема солта и подправките, вино също слагам.
Далеч съм от майстор, колко пъти хвърлях тесто... Не мога да се справя с пълнозърнестите брашна. Само с бяло брашно се получава нещо.
Виж целия пост
# 168
Месото гледам да го мариновам винаги и да престои една нощ. Според мен има голяма разлика, месото поема солта и подправките, вино също слагам.
Далеч съм от майстор, колко пъти хвърлях тесто... Не мога да се справя с пълнозърнестите брашна. Само с бяло брашно се получава нещо.

Четох, че за тях е необходимо задължително да се меси с квас. Само квасът бил влияел на не знам си коя част от белтъците в нещо си. Така го запомних, Nerd .
Замесила съм в момента пълнозърнесто брашно от спелта и с мая, и с квас, който правих по рецепта.
Скоро ще разказвам. При мен няма да е хляб, а ще е нещо като пърленка на тиган. Смятам да сложа зехтин и чесън след изпичане.
Виж целия пост
# 169
Perunika,
ето една оферта в английския амазон.
Цветът е разкошен, преливащ и емайлът е бял. 27 паунда (60 бг лева) плюс не знам колко ще излезе транспортът. Изглежда изгодно. По-малък от този размер не намерих, но мисля, че е по-добре да е толкова голяма,  можеш да готвиш и по-малки пoрции в нея, а в малката-не.
https://www.amazon.co.uk/AmazonBasics-Enameled-Cast-Casserole-Du … %2B%2B3l&th=1
Чудно предложение и на страхотна цена. Днес ще изнудвам ММ да я поръчва.
Виж целия пост
# 170
Ако някой търси голяма тенджета, мисля, че тази е много добра цена, от дневните сделки. Доставката до бг е 30 Е. 155 Е
Le Creuset Cocotte Signature Ronde en Fonte émaillée, 28cm, Bleu caraïbes https://www.amazon.fr/dp/B00YUYY904/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_ZpR8BbTJ4RT02

И тези:130Е
Le Creuset Cocotte Signature Ovale en Fonte émaillée, 27cm, Bleu caraïbes https://www.amazon.fr/dp/B00YUYZPN4/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_PtR8Bb949JM96

145Е
Le Creuset Cocotte Signature Ronde en Fonte émaillée, 26cm, Bleu caraïbes https://www.amazon.fr/dp/B00YUYXXDI/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_NuR8Bb3W93B3K

И в немския има намалени. 137,21Е
Le Creuset Signature Bräter, Gusseisen, rund, kirschrot, 24 cm https://www.amazon.de/dp/B00US0G54M/ref=cm_sw_r_cp_apa_XER8Bb2WMS0B8
Виж целия пост
# 171
Изрових  лидълската тен'жерка, не изглежда зле. Малко ми малее, 2.8 литра е, но ще пробвам как е...
Днес ще метна една леща и очаквам чудеса! JoyJoy
Виж целия пост
# 172
Изглежда добре тенджерката, ще чакам отзиви. Те Лидл периодично си повтарят стоките.
Виж целия пост
# 173
Изрових  лидълската тен'жерка, не изглежда зле. Малко ми малее, 2.8 литра е, но ще пробвам как е...
Днес ще метна една леща и очаквам чудеса! JoyJoy


Супер е, тенджерката.
Точно за 500гр. леща.
Скрит текст:
Не искам да досаждам, но по-добре да предупредя - светлият емайл не понася толкова високи температури като тъмния.
Ако ще запържваш лук или месо, да не е много висока температурата.
Виж целия пост
# 174
Елица, случи ли се чудото?
Виж целия пост
# 175
О, да, доволна съм. Екстра стана лещата, наистина равномерно се разпределя топлината, не загаря.
Вчера и една зеленчукова супа правих, определено е по-вкусно от неръждаемата стомана.
Виж целия пост
# 176
Щом моя мъж вече почна да ме пита- нали в лю крюзето ще готвиш... Simple Smile Даже се вайка, че чак сега съм открила чугуна. Има разлика огромна. Сега всеки ден ме врънкат за манджи, от което аз не съм особено хепи:)
Виж целия пост
# 177
Да, разлика има, доста по-вкусно става.
Откакто имам голямата Крюзе, всички други тенджери са само помощен персонал- за варене на вода, варене на спагети.
Аз си измислих начин да готвя почти без мазнина. Запържвам лука и месото в чугунения тиган, там не залепва и мога да ползувам големи температури, после прехвърлям в Крюзето и варя на бавен огън.
Обичам лукът да е карамелизиран, а това без олио става само в тигана. Също и месото да хване коричка. Това естествено като имам повече време. Иначе и директно в тенджерата става.
Виж целия пост
# 178
Моля Мирела за помощ
днес в мола..https://duka.bg/index.php?route=product/product&path=358&product_id=8097
мнение?
 Heart Eyes Hug
Виж целия пост
# 179

пинко,

тази тенджера е с тъмен емайл. Имала съм възможност да сравня и винаги бих предпочела светлия емайл за тенджера. Освен това конструкцията не ми харесва. Много е плитка и широка. И ще тежи много в сравнение с капацитета си.
Марката Дука е известна със своята неизвестност, мисля, че по-добре би била амазон бейзик серията и е по-евтина.

Ето за 43 паунда, даже и по-голяма и много красива, с бял емайл.
https://www.amazon.co.uk/AmazonBasics-Enameled-Cast-Casserole-Du … 6ADS9MBT&th=1

Аз не бих я взела тази Дука.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия