Какво повече НЯМА да купя - тема 14

  • 81 114
  • 741
# 60
Ще гледам какъв бакпулвер купувам и никога няма да взема с амониев бикарбонат. Изсипах цялото пакетче и кекса беше за хвърляне, а и се натрових от миризмата. Печката я търках 2 чада.
Може би си има по-добро приложение този бакпулвер и се слага по-малко, но няма да си повторя грешката.
Амониевият бикарбонат е съвсем друг набухвател. Използва се (или аз поне) за великденски курабийки - стават чудесни!
Бакпулверът е сода за хляб смесена с лимонена киселина. При липса на бакпулвер смесваш тези двете (предполагам 50/50) и готово. Simple Smile
Виж целия пост
# 61
Бакпулверът би следвало да е 1:3 лимонена към сода. Обикновено го правят 1:1, затова за печива си добавям 1 ч.л. сода допълнително за пакет бакпулвер. Нямам фал до момента.
Виж целия пост
# 62
Купих веднъж месо от Кауфланд. Свинско каре- отвън червеникаво-розово, от вътре по половин см розово, а сърцевината беше сива. Не е било добре размразено, когато са го киснали в разтвора за цвят. Това ми беше обяснено от работник в голяма верига Магазини. Нищо на промоция. Млечни продукти от хранителен магазин. Купувам от фирмен магазин на местна кравеферма. Пакетиран хляб също. Откакто намерих лесна рецепта, си правя в къщи. Ако нямам време, купувам от пекарна. Течни прахове за пране на Ариел, Персил и прочие от български магазин. Много са разредени и ги продават по-скъпо от хора, които ги внасят. Пелени на Памперси, Молфикс и всякакви други ароматизирани.
Виж целия пост
# 63
Ще гледам какъв бакпулвер купувам и никога няма да взема с амониев бикарбонат. Изсипах цялото пакетче и кекса беше за хвърляне, а и се натрових от миризмата. Печката я търках 2 чада.
Може би си има по-добро приложение този бакпулвер и се слага по-малко, но няма да си повторя грешката.
Няма бакпулвер с амониев бикарбонат.  Това са два съвсем различни набухвателя и се използват за съвсем различни неща. Амониевия бикарбонат (амониев хидрогенкарбонат) е известен още под името амонячна сода. При нагряване се разлага с отделяне на газообразни амоняк и въглероден диоксид. С амонячната сода стават чудни бисквитки, които с обикновена сода или бакпулвер не се получват по начина, по който стават с амонячната сода. Мирише на амоняк докато се пекат, но после не миришат. Обаче кексове и много други сладкарски изделия не се правят с амонячна сода, по ред причини, една от които - останалите съставки попиват миризмата на амоняк, която след изстиване не се изпарява. Бакпулвера са ти писали какво съдържа.
Виж целия пост
# 64
Шоколадите на милка ас пълна химия и по тях трябва да се учи, защото в тях има доста химични елементи.
Няма да купа отново и полуготови спагети. От соса повръщах над една седмица.
Виж целия пост
# 65
Суров бекон от Лидл. Мега солен.
Виж целия пост
# 66
Повече никога почистващите продукти на "Чисто"! Ами не чистят!!!
Виж целия пост
# 67
Повече никога почистващите продукти на "Чисто"! Ами не чистят!!!

Напълно съм съгласна! Никога повече!
Виж целия пост
# 68
Вафли Хели!
Ми то само маргарин вътре,или нещо по-нискокачествено.На вкус се усеща как някаква студена изкуствена мазнина ти се маже по езика.Ужас!
Виж целия пост
# 69
Вафли Хели!
Ми то само маргарин вътре,или нещо по-нискокачествено.На вкус се усеща как някаква студена изкуствена мазнина ти се маже по езика.Ужас!
Въпреки че са евтини и често на промоция- на вкус са ужасно изкуствени.
Виж целия пост
# 70
И вaфлите,подобно сaлaмите ,у нaс сa нечувaн и невиждaн "деликaтес"...
Виж целия пост
# 71
Вафли Хели!
Ми то само маргарин вътре,или нещо по-нискокачествено.На вкус се усеща как някаква студена изкуствена мазнина ти се маже по езика.Ужас!
Въпреки че са евтини и често на промоция- на вкус са ужасно изкуствени.

???
А Вие очаквате евтиното да е качествено???
Виж целия пост
# 72
Суров бекон от Лидл. Мега солен.

Ако говориш за бекона английски стил го развалиха страхотно. Първият, който купих беше чудесен, сега взех и наистина  е много солен и мирише на прасе
Виж целия пост
# 73
Суров бекон от Лидл. Мега солен.

Ако говориш за бекона английски стил го развалиха страхотно. Първият, който купих беше чудесен, сега взех и наистина  е много солен и мирише на прасе

същото е с прошутото от Италианската седмица, супер много солено и смърди ужасно
Виж целия пост
# 74
Откриване на нишесте в млякото
Ако капнем няколко капки йодна тинктура върху разрязан картоф, мястото ще посинее – това е заради наличието в клубените на нишесте. Тази реакция може да се използва, за да проверим дали в прясното мляко не е добавено нишесте с цел да замаскира разреждането му с вода. Дори само една капка йод в чаша мляко е достатъчна, за да се тества съдържанието на продукта – при наличието на нишесте реакцията ще е същата както при картофа


https://www.lekar.bg/2017/07/23/%D0%B9%D0%BE%D0%B4-%D0%B9%D0%BE% … 1%83%D1%80%D0%B0/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия