Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 3

  • 25 237
  • 724
# 45
Ех, тая ябълка! Много трудно да се мине през парата за малко...
Виж целия пост
# 46
Идвам да докладвам. Опитах безглутеновите бисквитки на кактусчето. И имам проблем: не мога да го спра да хапва хи хи. Много ги хареса, благодаря! Доста рових, докато ги открия в темата, прилагам ги като снимка за такива като мен, които не са снимали екрана, когато е трябвало:

Продължавам смело да прилагам рецептите, благодаря за труда ти, кактусче! Детето ти е късметлийче с такава мама, ама и ние изкарахме късмет с нашите покрай него! Simple Smile
Виж целия пост
# 47
Еее, браво, Приятелка! Аз съм много куха, добавих си рецептата само в "полезно" чрез форума, никога нямаше да се сетя да направя снимка на екрана Joy Добре, че ми каза, сега вече само така ще правя!
Виж целия пост
# 48
И аз да се отчета, че преди малко направих бисквитите на Кактусчето!
Уникални !!! Малкия много ги хареса! Излапа 2!!! Simple Smile
Дори и аз ги харесах (не си падам много по овесени трици/ядки).
Страхотни са! Отново да похваля Кактуса и да благодаря! Hug
Виж целия пост
# 49
Много Ви благодаря за комплиментите, момичета! Изчервихте ме, усмихнахте ме, много се зарадвах, че и други бебчета одобряват бисквитките. ❤

Angelaаа, страхотна коледна маса Simple Smile

Да знаете, че на стайна температура 2 дена някъде издържат, иначе в хладилника. Аз тия дни открих, че предпочита студена бисквита като я болят венците 😂
Виж целия пост
# 50
Ние пък вчера опитахме портокал , много и хареса . Давах и малки парченца и ги изсмукваше ,но не може да ги глътне за разлика от мандарините.
Сетих се колко много портокал изядох по време на бременност , а по принцип не обичам.
Виж целия пост
# 51
Ето и една рецепта за супа от мен Blush
Скрит текст:
Супа от червена леща
1 ч.ч от 250 мл червена леща
1 настърган морков
1 настърган картоф
1 настърган лук
1 печена обелена капия
малко доматен сок
1 ч.л сол
1 ч.л чубрица
1.5 л вода
Масло
Всичко се вари в тенджера под налягане за 30 мин и се пасира.
Поднася се със сухар и обезсолено сиренце.
Виж целия пост
# 52
Днес правя крем супа от картоф, морков, лук и чесън. Имам и от мъфините на Кактусчето . Добавих им сирене и станаха много вкусни. Следобяд ще направя бисквити естествено, че много се ядът и бързо свършват.
Виж целия пост
# 53
Ооо, червена леща много харесва моя калпазанчо Wink
Виж целия пост
# 54
Вие давате ли сол преди годинката? Аз бях инструктирана от родата да почна захранване с пюре с масло и сол, че само гол зеленчук нямало да е вкусно. Но знам, че му е рано за подправки и не слагам. На баткото също не съм давала до годинката нито сол, нито захар. Сега да няма някаква новост, че може и по-рано?
Виж целия пост
# 55
Ако аз и готвя слагам малко сол или захар иначе от кухнята казаха ,че не слагат сол и захар до годинка.
Виж целия пост
# 56
Аз не слагам нито сол, нито захар. Blush
Виж целия пост
# 57
Сол може само до 0.4 мг да обработи бебешкия организъм, ако помня добре. Затова не бива да се дава сол или да се съобразява количеството, което се добавя да не е повече, за да не се товарят бъбреците. Голият зеленчук си е много вкусен. Аз също ям без сол покрай малката, ми много са си вкусни нещата без сол. Захар няма да давам и след годинка. По-добре да обича плодовете отколкото млечно кремче със захар.

Но добавям подправки. Аз готвя с много подправки и когато й правя кебапчета например винаги слагам малко червен пипер, кимион, къри. За да привиква с вкуса на подправките. Но това си е въпрос вече на личен избор.

Виж целия пост
# 58
Подправки ползвам доста - червен пипер, чубрица, девисил, канела, черен пипер зърна. Сол само ако яде нещо от нашата храна, защото ако не му дадеш малко те подлудява, но аз готвя доста безсолно. Ето днес в крем супата имаше малко сол, но защото е за всички. Захар не ползвам.
Виж целия пост
# 59
Аз съм чела, че до 1година сол и захар не. Солта натоварва бъбреците на бебето. А и също четох, че техните вкусови рецептори са различни от нашите и много по-изострени. Вече ръсвам трохи хималайска сол, на месо, батат, картоф, червена леща и ориз дафиновият лист ми допада доста, става много вкусно и ароматно. Иначе основно пресен копър и магданоз ползвам, чесън и лук вече. Чудя се за къри, че на червена леща много върви, на нея като добавя и малко запечена тиква(понеже се карамелизира самата тя), пасирам за крем супа, става прекрасно.
Захар ще избягвам до последно. Подслаждам с плодове. Искам да му изградя някаква култура на здравословно хранене, да видим. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия