За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 553
  • 739
# 30
Помощ!!!!!! Кажете как да извадя хлебчето от формата. Изпекох едно кръгло с паричка, него горе-долу го извадих без част от долната кора, но правоъгълното е като залепено, не ще, изкривих си шпатулата
Виж целия пост
# 31
Марчева, благодаря Simple Smile , ще го сваря
Виж целия пост
# 32
Здравейте, имам блат за торта, кокосови стърготини, захаросани черешки от Лидл и шоколад. Искам да направя къпкейк на клечка, но не мога да намеря подходяща рецепта?!   
Виж целия пост
# 33
Понеже в старата тема сложих рецепта за капама /не мога да цитирам/ и писах за нея, та да добавя, една година правих капамата в тенджера под налягане, защото фурната все се оказваше заета и време не остана. Подредих си я както в гювеча, затворих, на бавен огън, време не помня, но по-бързо стана отколкото на фурна и си беше вкусна, както една капама може да е вкусна. Та и това е вариант!

Идеята е добра, но що за тенджера имаш като обем? На капамата слагам свинско, пиле, някакво пушено тип ребра и наденица. Плюс зелето. Готвя я за много хора.
Виж целия пост
# 34
Моята тенджера под налягане е по-голяма от гювеча ми
Виж целия пост
# 35
marcheva14, покрит е хайверът със сол, не с олио.
Виж целия пост
# 36
Нарязах зелена салата ,домат и краставици ,ако не я овкусява до утре ще издържи ли?
Виж целия пост
# 37
Здравейте!

Ще правя баклава - трябва ли фурната да е предварително загрята, когато я слагам да се пече?

Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 38
Нарязах зелена салата ,домат и краставици ,ако не я овкусява до утре ще издържи ли?


Ще омекне, но не непоправимо. Grinning Увий я с фолио купата.


Аз да питам - правих сладки по рецепта, намерена в интернет, станаха много вкусни, но са доста твърди. Баща ми няма да се справи с тях, мога ли по някакъв начин да ги "омекотя"?
Виж целия пост
# 39
Салатата ще издържи, но няма да е свежа (покрита с ПВЦ фолио), лукът е по-добре да го няма, защото ще си промени миризмата и вкуса.

Баклавата на загрята фурна пека.
Виж целия пост
# 40
Сладките ги затопли! във фурна, като ги изкараш ги покрий с влажен "месал". Ще омекнат. Завйрзваш ги топлички в пликче, така остават мекички.
Виж целия пост
# 41
Сладките ги затопли! във фурна, като ги изкараш ги покрий с влажен "месал". Ще омекнат.


И после няма да се втвърдят пак?
Виж целия пост
# 42
Сладките (меденки обикновено) се слагат в кутия с парче ябълка. Сладките омекват от нея. Ако е нужно, се сменя два-три дена парчето.
Виж целия пост
# 43
Скрит текст:
Понеже в старата тема сложих рецепта за капама /не мога да цитирам/ и писах за нея, та да добавя, една година правих капамата в тенджера под налягане, защото фурната все се оказваше заета и време не остана. Подредих си я както в гювеча, затворих, на бавен огън, време не помня, но по-бързо стана отколкото на фурна и си беше вкусна, както една капама може да е вкусна. Та и това е вариант!

Идеята е добра, но що за тенджера имаш като обем? На капамата слагам свинско, пиле, някакво пушено тип ребра и наденица. Плюс зелето. Готвя я за много хора.

W , 9 литрова е, побра си сърмичките, пържолките, пълненото пиле, надениците. Само ме беше страх да не загори по дъното, затова варих на по-слаб огън, но нямаше проблем. Възможно е и да ти е малка, зависи наистина за колко души готвиш.
Виж целия пост
# 44
А, ясно. Моята тенджера под налягане е 5 или 6 л. Древна е и не помня точно, а и не съм си направила труда да я измеря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия