Пак бисквитени сладки-бързи и вкусни

  • 12 046
  • 29
# 15
А нямам някакви особенни предпочитания,просто попитах за да знам ако ми останат бисквитки от някой друг сладкиш дали ще мога да ги ползам.
Виж целия пост
# 16
маже се със сладкото от шипки и намазаните бисквите се подреждат пак така ,както са били в пакетчето,преди да го отворите......

Хм  Thinking този вариант не съм го правила, но правя подобно руло
пак чаени бисквити, който се слепват със смес от разбита заквасена сметана+пудра захар+какао. Редят се на саламче и така полученото руло се намазва със сметаната и отвън. Украсява се по желание със шок. пръчици, кокосови стърготини, смлени орехи или бисквити .
Оставя се да отлежи няколко часа във хладилника, за да стегне. Реже се под ъгъл, за да не се разлепят бисквитите.

Това е основната рецепта, но понеже много се харесва в къщи съм го правила в различни вариации....например редуване на ванилови с шоколадови бисквити, добавяне на парче плод или сладко в дупката на бисквитите...има много възможности за експериментиране и винаги става вкусно.  bouquet
Виж целия пост
# 17
Всякакви бисквити стават. Аз навремето най-харесвах онези твърдите обикновени бисквити, намазани с шипков мармалад. Като престоят пак омекват, макар че хем те са твърди, хем мармалада е гъст, но със сладко омекват по-бързо де Wink
Виж целия пост
# 18
Момичета, върнахте ме години назад Hug Сега моите дечица ги правят тия бисквитки, за да ме изненадат. Аз съм ги слепвала и с течен шоколад, а също и отгоре могат да се намажат с различни неща - маргарин, сладко, течен шоколад и да се овалят в различни неща - кокосови стърготини, шоколадови или захарни пръчици, смлени орехи. Аз слагах долната бисквитка без дупка, а горната с дупка и в дупката парченче плод от сладко.
Виж целия пост
# 19
Има колкото щеш варианти. Аз също съм правила с два вида бисквитки - с дупка и без дупка. Намазвам целите бисквитки с нещо, което имам под ръка - мармалад, конфитюр или сладко разбъркани с маргарин, течен шоколад и др. Посипвавм ги с орехи. Бисквитките с дупка внимателно  разделям на две половинки. Залепям вертикално върху целите след като малко престоят. Получават се чудесни "Пеперудки".  love001  love001
Виж целия пост
# 20
Smily_5q, ето рецептата за саламената торта:

2 пакета обикновени бисквити / начупени на парченца/
2 яйца
125 гр. краве масло
1 ч.ч. орехи/средно нарязани/
1 ч.ч. пудра захар
3 с.л. какао.

Всичко се омесва добре.Върху фолио или найлон се оформя "салам" и се завива стегнато.Слага се да се охлади в хладилника.

Да ви е сладко  bouquet!
Виж целия пост
# 21
маже се със сладкото от шипки и намазаните бисквите се подреждат пак така ,както са били в пакетчето,преди да го отворите.След като намажете,колкото бисквитки искате,спирате,правите крем от масло и малко пудра захар,намазвате наредените бисквитки от всички страни с подсладеното масло,и овалвате в предварително смлени орехи(този вариант аз най го харесвам,но може и други идеи-смлени бадеми,смлени фъстъци,кокосови стърготини,настърган шоколад).Слага се в хладилник,увито във целофан или фолио да престои една нощ,може и повечче,става по-хубаво.Реже се по диагонал,интересни  и различни стават резенчетата после според това дали бисквитите са били квадратни,правоъгълни или кръгли.

Това ми беше любимото руло като малка, от години не съм го яла и тези дни ще си спретна тази вкусотийка.
Виж целия пост
# 22
да допълня за саламената торта-локумът е задължителна съставка в нея.Тази рецепта на Мари_ета я чувам за първи път, яйцата така дадени остават сурови Thinkingно ще се пробва Simple Smile.
Оригиналната рецепта
2 пак.обикновени бисквити(от по-дебелите,пловдивските напр.);
2 кутийки розов локум(или повече кутийки,защото сега едни грамажи им слагат newsm78...важно е да е около 200гр локума,и задължително да е розов!);
орехи-колкото ви душа иска,но условието е да са цели ядките,или поне не много раздробени;
масло и пудра -захар за външното оформление на тортата.
  Локумът се разтопява на водна баня,в него се насипват натрошените бисквити и ядките и след като добре се обърка ,получената смес се разстила върху преварително намаслена хартия за печене(оризова хартия,фолио или каквото ви е подръка),и се оформя като колбас ,трябва да се получи добре стегнато.После го овалвате в пудра-захар ,завивате го в чиста хартия или фолио и го оставяте да престои поне една нощ в хладилника.Като се нареже ,бисквитите и орехите на фона на розовия локум  са като мазнинките на саламите.
Виж целия пост
# 23
Благодаря ви за рецептичките Hug
Още утре ще направя някоя лесна вкусотийка Wink
Виж целия пост
# 24
Намерих си рецептата и веднага  я пиша.

Бисквитено руло

1 пакетче бисквити обли/Руен-има ли все още такива newsm78/
1/4 бурканче мармалад/аз го правех с шипков/
1/4 пак. масло

Мармалада се разбьрква с мекото масло.Мажат се бисквитите,след което се слепват.
Полученото руло се намазва с маслен крем от :

1 ч.ч. пудра захар
3/4 пак. масло

Овалва се в смлени орехи.Охлажда се.Реже се диагонално.
Виж целия пост
# 25
  LaughingКъм сместа за сладък салам е хубаво да се прибавят и нарязани желирани бонбони. Много са ефектни в кръгчетата. Laughing
Виж целия пост
# 26
Освен с бисквити, сме правели и с котешки ези4ета. Слепват се със сладко, единия им край се мацва в разтопена захар и докато не е изстинала се овалва в изброените нещица по-горе.
Виж целия пост
# 27
 Вери, а  пък ако го топнеш този край в разтопен шоколад, а после в нещицата......
Виж целия пост
# 28
Мариетка,Банбинка, благодаря за рецептите, сега се чудя коя да пробвам Crazy Важното е да намеря подходящи бисквити, защото имам чаени, като обикновените май няма тук newsm78 А и локум трудно ще намеря ooooh! Важното е да опитам с каквото може, дано стане като маминия  chef
Виж целия пост
# 29
Моята рецепта е точно с чаени
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия