Ето я рецептата (от снощния ми експеримент)
1 кг. тесто
около 1 кг. лук
някакъв мек колбас (аз сложих шунка)
стерилизирани гъби
кисели краставички
картофи (и те май бяха ок. 1 кг )
сирене
чубрица
черен пипер
сол
Сварявате картофите и ги намачквате на пюре. Осолявате ги.
Лукът се нарязва на ленти и се запържва до златисто. Осолявате го.
Разделяте тестото на 3 топки. Разточвате едната топка с големина по-голяма от тази на тавата (да се показва извън ръба й). Намазнявате тавата и поставяте разточената кора. Отгоре разстилате запърженият лук, натрошеното сирене, настърганият колбас и нарязаните гъби. Поръсвате чубрица.
Разточвате втората кора. Слагате я в тавата и отогоре й разпределяте намачканите картофи и нарязаните кисели краставички.
Загъвате тази кора и плънката й с краищата на първата кора.
Разточвате третата кора с големина на тавата и я поставяте.
Ако искате коричката отгоре да е хрупкава - намазвате само с олио. Ако не - с жълтък на яйце.
Печете в умерена фурна.
Да ви е сладко!
П.П. Тестото приготвям от:
1/2 кубче мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
1 кисело мляко + 1 ч.л. сода
1 с.л. олио
1 ч.л. оцет
1 кг. брашно