най-добрата готова баклава на пазара

  • 3 228
  • 12
Коя е  най-добрата баклава на пазара?Ще правя баница с ябълка и локум и предпочитам да купя баклавата готова,защото задължително се слага на Бъдни вечер,но ми се иска да сложа нещо,което си струва на масата.
Виж целия пост
# 1
Баклавата е с масло и се поднася на Коледа,на Бъдни вечер са само постни ястия.
Най-хубава сме взимали от турските сладкарници.Не мога да посоча точен магазин,з-то мм ги купува.
Виж целия пост
# 2
Доли,баба ми е точила по 40 кори за баклава за Бъдни вечер и се прави с олио.Колкото хора ,толкова и рецепти,а и от кой край е човекът също е важно.
Виж целия пост
# 3
Най-най-хубавата баклава в София правят на Женския пазар - на ул. Цар Симеон точно преди пазара. Собствениците са турци, има доста видове баклава, уникално вкусна. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Срещу пазара "Красно село", до дюнерите и баничарницата отвориха и турска сладкарница. Има кюнефе, баклави, локум, всичко според мен е да си оближеш пръстите. Не знам дали баклавата е постна обаче, ако държите на това.

П.П.: Моето семейство не пости на Бъдни вечер, познавам все повече семейства, които също не постят на 24-ти, така че може би жената просто търси съвет.
Виж целия пост
# 5
Здравейте. За да не пускам нова тема бих искала тук да попитам - от къде мога да си купя хубав, готов, постен тиквеник за бъдни вечер? Исках да си поръчам един от пекарна, но закъснях и и се оказа, че са спрели да приемат поръчки, защото са им били заявени страшно много бройки. Интересуват ме кварталите около район Красно село.
Виж целия пост
# 6
Използвах думата пазар в смисъла на търговска мрежа. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80_(%D … D0%B8%D0%BA%D0%B0)                                                                                                                                     Не живея в София, а през зимата не стъпвам на открити пазари.Не можех да се ориентирам между марки като "Озмар","Хубави неща","Амбелино","Любимка" и т.н.Така или иначе не купих баклава.Ще минем и без нея.
Виж целия пост
# 7
Ядохме тази баклава на Бъдни вечер и беше много хубава и сочна
Виж целия пост
# 8
Сестра ми донесе турска,/не от най-скъпата с шам фъстък/но моята,която направих за  пръв път се хареса повече Blush
Виж целия пост
# 9
Ядохме тази баклава на Бъдни вечер и беше много хубава и сочна
За Коледа и Нова година взехме баклава на тази марка, но в опаковка 400 гр- "Баклава с орехи"- имаше 2 форми баклавички вътре, от всяка по 4 парчета. Не беше прекалено сладка и беше сочна. Единствено се случи в моето парче да има малка черупка от орех (парченце приличащо на орехова ядка). Преди години наред купувахме "Елена" с орехи, хубава беше.
Виж целия пост
# 10
Тази като я видях в магазина ми приличаше на залята с топла вода само. Купувам си от страница за турски стоки във "Фейсбук". Винаги е безупречна. Ако не ми се чака, вече във всеки магазин има турски кори за баклава и не е кой знае каква философия да си я направиш по свой вкус.
Виж целия пост
# 11
Залята си е добре за нашия вкус. Ние не обичаме баклавата да "плува" в сироп, на дъното си остава достатъчно. Баклавата е последното нещо което бих направила собственоръчно, после да се чудя кой да я яде Blush Ядем и забравяме за нея. Grinning
Виж целия пост
# 12
В крайна сметка купих за Нова Година баклава "Амбелино" и я харесахме много.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия