Замразявате ли отново вече размразено месо / зеленчуци ?

  • 10 252
  • 43
# 30
И аз разпределям на порции месото и така замразявам.
Що се отнася до кайма, наденица и меса, които са цели, режа колкото ми трябва от замразения продукт и бързо връщам обратно във фризера. Никога не замразявам повторно нито месо, нито зеленчуци, да не говорим пък за риба.
Виж целия пост
# 31
 Не, никога!
Момичета не казвайте, че това не е фатално - напротив много е вредно.
Съжалявам, че не мога да се обоснова професионално, но баща ми работеше навремето в "Родопа"(ако някой си спомня) и от него и от книгите, които четеше знам, че е много вредно.
Той казва, че и кайма не трябва да се замразява, колбаси, мляко и още разни неща(не си спомням) и постоянно се дрънкат с майка ми, която не винаги спазва изискванията.

Затова съм свикнала  - във фризера прибирам само в пакети, които размразявам и ползвам наведнъж.
Единствено моркови и чушки, когато са ми нарязани ситно прибирам в по-големи пакети и после за секунди отчупвам парче с ножа и пак прибирам(но за това време дори няма и помен от размразяване, докато с месото не стоят така нещата).
Също така когато се вади месо от фризера трябва да се остави в хладилника известно време и от там да се извади на вън за размразяване(пак не знам точно защо, но щом баща ми твърди, че е така значи е така, все  пак той е специалиста). А отделно трябва да се следи колко време стоят нещата във фризера(нали всички продукти си имат определен период за замразяване). Дори си изпечатих един списък с начини на замразяване, трайност и т.н. и стои на хладилника отгоре.
Виж целия пост
# 32
Подкрепям Етиа!  Peace Ако месото е повече, го приготвям както съм решила, отделям необходимото за деня ,а другото, вече опечено или сварено, използвам на следващия ден, но това се случва рядко .
Виж целия пост
# 33
Ами случвало ми се е да не го използвам цялото месо примерно,размразя го наполовина колкото да мога да си отчупя и останалото пак си го замразявам.
Виж целия пост
# 34
Аз за съжаление непрекъснато замразявам,размразявам,пак бухам във фризера и така Confused...
А защо е толкова вредно?! newsm78
Виж целия пост
# 35
Защото при размразяване започват едни процеси на размножаване на разни микроорганизми ,които отделят токсични вещества и то с голяма скорост, и при следващо замразяване си замразяваш заразено месо .Има хора които не се влияят от такива неща ,но за съжаление аз не съм от тях и не рискувам !
Виж целия пост
# 36
Затова съм свикнала  - във фризера прибирам само в пакети, които размразявам и ползвам наведнъж.
И аз така правя. От мама така знам.

А отделно трябва да се следи колко време стоят нещата във фризера(нали всички продукти си имат определен период за замразяване). Дори си изпечатих един списък с начини на замразяване, трайност и т.н. и стои на хладилника отгоре.
Това е много полезна информация. Бях попадала на нея, но...
Етиа, би ли постнала този списък?   bouquet
Виж целия пост
# 37
Защото при размразяване започват едни процеси на размножаване на разни микроорганизми ,които отделят токсични вещества и то с голяма скорост, и при следващо замразяване си замразяваш заразено месо .Има хора които не се влияят от такива неща ,но за съжаление аз не съм от тях и не рискувам !

Така е.
Става въпрос вероятно за ботулизма.  Thinking Бактерията, която отделя ботулиновия токсин се убива при варене над 1 час, затова е желателно буркани, консерви и др. домашни произведения да се готвят внимателно и най- вече да не се опитва на вкус в сурово състояние.
http://www.med.primasoft.bg/tips_for_all/infections/articles/bottles_spirits.htm
Виж целия пост
# 38
Защото при размразяване започват едни процеси на размножаване на разни микроорганизми ,които отделят токсични вещества и то с голяма скорост, и при следващо замразяване си замразяваш заразено месо .Има хора които не се влияят от такива неща ,но за съжаление аз не съм от тях и не рискувам !

Така е.
Става въпрос вероятно за ботулизма.  Thinking Бактерията, която отделя ботулиновия токсин се убива при варене над 1 час, затова е желателно буркани, консерви и др. домашни произведения да се готвят внимателно и най- вече да не се опитва на вкус в сурово състояние.
http://www.med.primasoft.bg/tips_for_all/infections/articles/bottles_spirits.htm

Доколкото разбирам ботулизмът е свързан с недобра хигиена, а не с повторното замразяване newsm78
Аз също знам, че е опасно да се замразяват отново вече размразени продукти, но защо не знам.  Thinking
Ще следя с интерес темата, дано някой даде повече инфо по въпроса.
Виж целия пост
# 39
daniela_jd
Tова, което написах го знам отдругаде, а линка го намерих за да сложа инфо в постинга си. Simple Smile
Мисля, че не си противореча, защото като оперираш с месото не може да остане стерилно все пак. Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Не, не замразявам отново! Ако е в повече приготвям 2 неща за хапване, предпочитам да стои сготвено отколкото да го върна отново във фризера.
Виж целия пост
# 41
Ботулизмът е много сериозен проблем, който се отнася предимно за консервите. За повторно замразеното месо е опасно да се консумира, защото при повишаване на температурата бактериите започват да се размножават с голяма скорост и достигат опасно количество/ става въпрос за много кратко време/ Тези бактерии съществуват и в добре измито месо ,но са в малки количества ,когато е прясно.
Виж целия пост
# 42
НЕ! Naughty
Колкото размразя толкова приготвям  newsm55 cook
Виж целия пост
# 43
Ботулизмът е много сериозен проблем, който се отнася предимно за консервите. За повторно замразеното месо е опасно да се консумира, защото при повишаване на температурата бактериите започват да се размножават с голяма скорост и достигат опасно количество/ става въпрос за много кратко време/ Тези бактерии съществуват и в добре измито месо ,но са в малки количества ,когато е прясно.

Закачам се за това мнение, защото искам да го доразвия  Grinning.
Нкъде бях чела или гледала (не помня точно), точно защо не трябва да се замразява повторно вече размразево месо (ставаше въпрос точно за месо ) и защо трябва месото да се размразява в хладилника, от предната вечер примерно, а не на стайна температура часове на ред. Обяснението беше, че месото се резмразява от вън на вътре - т.е. горният слой се размразява пръв (то е ясно  Laughing) и въпреки че отвътве все още си е буца лед, по този горен слой започват да се размножават с огромна скорост разни бактерии и микроорганизми.

А ето тук има техники на замразяване със трайност на замразените придукти, някой се интересуваше по-горе :

http://kulinar.gbg.bg/article.php?ar=4

А ето и нещо интересно :
  Размразяване
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия