Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 310 014
  • 1 104
# 1 095
момичета , уж всичко ми беше ясно а   торта нищо не стана  Cry . уж сложих всичко както трябва - а резултата ужасен . и крема стана малко,  и не стегна - дали причината е в желатина пак беше 10 гр. ама на меркурий . нямаше на д-р йотхер . следващия път ще пробвам крема на *sve* и с бишкоти , и без желатина на  д-р йотхер не почвам . *sve* би ли ми казала стъпка по стъпка как направи крема  Praynig моля те .
Виж целия пост
# 1 096
 gri6ana,ще се опитам да обясня.Използвам само този вид крем за всички торти,които правя.
    Крем: 500 гр.маскарпоне, 400 гр. заквасена сметана, 4-5 с.л. пудра захар и 2 ванилии.Към тази смес прибавям 1 желатин.Аз приготвям желатин по следния начин – в керамична купичка накисвам  желатина във вода около 1 кафена чашка.След няколко минути,като поеме водата добавям още около 1-2 с.л. вода и поставям купичката в тенджерка с вода на слаб котлон.Водата не трябва да завира!Разбъркваш постоянно,докато се стопи желатина.Оставяш настрани,докато поизтине /проверяваш с пръстче да ти е леко топло/ и изсипвам при крема постепенно.Разбъркваш добре.Изсипваш крема върху бишкотите или парчета рула и импровизираш както ти харесва.Последният път сложих крем-натрошени целувки и разтопен шоколад и пак крем.Понякога използвам и плодове от сладко. Оставяш тортата в хладилник,докато добре се втвърди.
  Ако искаш погледни разрез на още една моя торта,която е точно с този крем,целувки и бишкоти,но съм използвала ринг за торта.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 1 097
*sve*благодаря ти за крема , още тия дни ще го пробвам и без това имам повод . Дано да се получи . Но искам само за този желатин да те питам - ти какъв използваш . Иначе за го приготвям по същия начин , изчаках го да изстине и тогава го прибавих към крема . Извинявай че толкова ти досаждам , но не съм толкова опитна като тебе , а имам голямо желание .
Виж целия пост
# 1 098
gri6ana, използвам само желатин на д-р Йоткер.Аз не чакам желатина да е напълно изстинал,а много леко да е топъл.Досега нямам провал.
И не ми досаждаш,не се притеснявай! Hug Относно моята опитност,тя не е толкова голяма,правя торти точно от една година и всичко каквото знам,съм научила от момичетата от този форум!
Виж целия пост
# 1 099
да благодаря ти  Wink . Желатин на д-р Йоткер .С друг няма да  рискувам вече.
Виж целия пост
# 1 100
здравейте, дами. Гледах Пекарната на Рудолф и той направи подобна торта (самата идея за рулата като облицовка). Много ме вдъхнови и въпреки че съм много куца с тия торти реших да пробвам. Сместа, която съм избрала за пълнеж е доста течна, така че съм се заредила с желатин  Grinning Стискайте палци. Утре ще споделя резултатите  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1 101
Лелеееее.... не съм вярвала, че ще се получи толкова хубава !!! Направих я в пластмасова купа с фолио за свежо съхранение. Рулата ми бяха с ягода на 7дейс. Пълнежа ми е прясно мляко, заквасена сметана, ванилия, 2 лъжички сладко от горски плодове, червени сушени борочинки, захар и 3 желатина  Grinning Тъй като си е направо течна сместа. Сложих бисквити на дъното. Стоя цяла нощ в хладилника. Туко що я срязах.... Прелестна е  Hug Благодаря ви за съветите! Много ми помогнахте. Радвам се, че се справих с желатина. П.С. за първи път работих с д-р Йоткер и беше доста по-различен от другите желатини. Мисля че се получи точно, както трябваше.
Виж целия пост
# 1 102
Дали може да се замени течния шоколад с мармалад?
Виж целия пост
# 1 103
Дали може да се замени течния шоколад с мармалад?
Можете да си правите вскякави варианти. То има и рецепта с кисело мляко и сладко.
Виж целия пост
# 1 104
Confounded
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия