Как да сготвя месо от сърна?

  • 2 730
  • 6
Едни ловджии отстреляли сърна и дали на мъжа ми към 3 кг. месо. Сега се чудя как да го приготя. Идеи?
Виж целия пост
# 1
месото е сухо и се готви  като телешко - със зеленчуци - грах, картофи, зелен боб; нещо задушено - лук, гъби и сметана/топено/пушено сирене.
Виж целия пост
# 2
А трябва ли някаква специална обработка защото е дивеч? Да се кисне предварително или нещо такова?
Виж целия пост
# 3
може да го накиснеш във вода и оцет за два-три часа, но не непременно.
Нали е изследвано  newsm78
Виж целия пост
# 4
Изследвано е, да.
Виж целия пост
# 5
Аз го кисна сърнешкото винаги. Готвя го като телешко, но определено го предпочитам сушено ( на наденички или овкусени парченца (джърки), имаме сушилник за такива).
Виж целия пост
# 6
Аз меля всичко диво и на наденички/сега висят на терасата/.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия