разбиване на маскарпоне

  • 2 215
  • 11
Здравейте,дами!
Днес правих торта с крем от маскарпоне.Преди това не бях работила с маскарпоне.По указание в рецептата трябваше да разбия маскарпонето с пудра захар ,отделно сметана и след това да ги съединя.За съжаление маскарпонето ми се втечни,дори добавената разбита животинска сметана не подобри положението.Въпреки всичко сложих ринга и наредих ред блат ред течен крем и отгоре карамел с масло сметана и лешници после пак блат повторение на крема и карамела,завърших с блат,излях отгоре разтопен шоколад със сметана и в хладилника с надеждата да се стегне,но уви.Отстрани крема започна да се процежда  и за няколко часа може би изтече отстрани около ринга около една трета.Моля да ми кажете къде ми е грешката.Разбивах с миксер а може би е трябвало с бъркалка.Следвах точно указанията,пудрата захар към маскарпонето,сметаната отделно разбита и после я добавих.Четох в нета различни варианти.Сметаната с маскарпонето се разбиват заедно и се добавя захарта,или сметаната със захарта и после се добавят към маскарпонето.нямам опит с този продукт и моля за съвет,защото на вкус тортата стана чудесна.
Виж целия пост
# 1
Аз бих разбила сметаната с пудра захар и бих добавила с шпатула маскарпонето. До колкото знам маскарпонето не трябва да се бърка с миксер.
Виж целия пост
# 2
Един съвет, ако друг път пак ти се втечни някой крем при разбиване – добави 1-2 с.л. инстантен крем „Оле“ на д-р Йоткер и продължи да бъркаш с миксера, докато се сгъсти.
Виж целия пост
# 3
Твърде много сте разбивали маскарпонето. Аз разбивам заедно със заквасената сметана, но много за кратко. Не ми се е втечнавало никога.
Виж целия пост
# 4
По принцип маскарпонето не се разбива с миксер.За Тирамису,аз разбивам белтъци и жълтъци със захар отделно,после добавям маскарпоне и разбивам ръчно и накрая малко предварително разбита сметана.
Виж целия пост
# 5
Много благодаря на всички за съветите !Ще го имам предвид.Simple SmileSmile
Виж целия пост
# 6
Пресякло ти се е маскарпонето от много разбиване. Трябваше да го загрееш и се оправя. Аз не ползвам миксер, когато разбивам маскарпоне. Оставям го по-дълго на стайна температура, за да е по-меко и по-лесно за разбъркване.
Виж целия пост
# 7
Аз разбивам маскарпоне + заквасена сметана + пудра захар с телена бъркалка и не ми се втечнявало никога. Но съм чела, че може да се прекали с разбиването на маскарпонето, ей сега ти го потвърди Simple Smile
Нищо, тортата и така звучи много вкусна, да ви е сладко!
Виж целия пост
# 8
В този клип Иван Звездев показва как се разбива маскарпонето със сметаната. Винаги го правя така и не съм имала проблеми.
https://youtu.be/I9LjQ6YD_e8
Виж целия пост
# 9
Според мен просто си попаднала на по-течно маскарпоне.
Разбивам маскарпоне, сметана и пудра захар заедно с миксер. Един единствен път остана доста меко, но самото маскарпоне беше такова още преди да го разбия.
Виж целия пост
# 10
За тирамису правя подобен крем - разбивам маскарпонето с фина бяла захар с миксер, на ниска към средна скорост (да кажем, 4 от 9), за 2 минути или до гладкост. Маскарпонето винаги ми е студено, но зависи колко точно е студено, може да иска повече или по-малко бъркане. Колкото по-топло е маскарпонето, толкова по-лесно е да се прецака, въртенето на миксера все пак загрява допълнително, особено ако е на висока скорост и дълго време. Отделно разбивам сметаната, пак студена. След това смесвам двете с шпатула, много внимателно, без да се престаравам да го хомогенизирам. Винаги се получава добре. Никога не ми е изтичал кремът, при това толкова много, това е странно. Блатовете или шоколадовият крем да не са били топли още?
Виж целия пост
# 11
разбивам с миксер, но за кратко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия