Питка-хризантема?

  • 80 285
  • 91
# 90
Ами сега и аз погледнах - българската, която използвам, също е 42 г. Не пише търговска марка, само "Хлебна мая - гр. Русе". На кутията, в която стояха пакетчетата в супермаркета, пишеше, че 1 п. е за 2 кг брашно. И аз вече два месеца деля едно кубче на 4, като правя хляб в машината - там дозата ми е за 500 г. брашно, и става перфектно. Ама от опит съм се убедила, че и повече да се сложи - не боли глава. Предполагам, че ако се меси на ръка и майсторицата е неопитна, е по-добре да се сложи малко повече.
Виж целия пост
# 91
Ами сега и аз погледнах - българската, която използвам, също е 42 г. Не пише търговска марка, само "Хлебна мая - гр. Русе". На кутията, в която стояха пакетчетата в супермаркета, пишеше, че 1 п. е за 2 кг брашно. И аз вече два месеца деля едно кубче на 4, като правя хляб в машината - там дозата ми е за 500 г. брашно, и става перфектно. Ама от опит съм се убедила, че и повече да се сложи - не боли глава. Предполагам, че ако се меси на ръка и майсторицата е неопитна, е по-добре да се сложи малко повече.

  newsm78 Хапке, тази която ползвам аз е чешка, пак е 40 гр, ама пише за 1 кг. брашно и бухва страхотно. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия