Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

как да направя гладък крем от извара?

  • 9 522
  • 17
моля, кажете някоя хитрост, как да направя гладък крем от извара.
Виж целия пост
# 1
С робот или с пасатор!
А какво искаш да прибавиш към него?Кисело мляко с майонеза,или сметана с горчица,зехтин с подправки и лим.сок...Зависи за какво ще го ползваш-можеш и да пофантазираш Grinning
Виж целия пост
# 2
Исках да направя крем за чийзкейк и опитах да разбия с миксер съставките, но изварата остава на много дребни, гранулообразни парченца. Та се чудех как да го направя гладък.
Виж целия пост
# 3
Става с пасатор, аз така процедирам ако сложа вместо крема сирене, извара в тирамисуто.
Виж целия пост
# 4
ще опитам с пасатор.
какво крема сирене ползваш, защото всички български сирена, които съм опитвала до момента имат някакъв специфичен, неприятен, за мен, дъх. Затова и отдавна не съм правила нови опити.
Виж целия пост
# 5
Пасатор. За чийзкейк се смесва със сметана и яйце. Биеш докато стане гладко.
Виж целия пост
# 6
този път ще пробвам без яйце и печене, а с желатин.
благодаря ви Simple Smile
после ще кажа какво се е получило
Виж целия пост
# 7
кАЖИ щОТО И АЗ СМЯТАМ ДА ПРАВЯ.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: кака
ще опитам с пасатор.
какво крема сирене ползваш, защото всички български сирена, които съм опитвала до момента имат някакъв специфичен, неприятен, за мен, дъх. Затова и отдавна не съм правила нови опити.

Ами не знам  Embarassed  то в Билла има само един вид... на мен ми харесва и не усещам дъх...
Виж целия пост
# 9
Здравейте
аз ще ви кажа как правя Тирамису, крема може да се използва за каквото и да е друго сладко творение

1 кг несолена извара
1 пакетче крема сирене /но като се замисля може и без него/
1 малка заквасена сметана /200 гр мисля/
1 4аша захар на кристали
вкичко това с пасатора и става на пухкав крем, добавям и няколко ванилии и настъргана на фино кора от портокал и пак с пасатора става фантастично
след това редя в кръг /нямам тава с падащи стени/ обикновени бишкоти отгоре керма, и така ми отиват 3 пакета бишкоти, като средните пластове ги топвам съвсем за кратко в кафе+ром най отгоре е крема, от портокала изрязвам парчета и правя нещо като цвете и поръсвам с нескафе 3в1 не много,
отстрани изправени залепям от луксозните бишкоти Савоярди и ги завързвам с 1 бледо оранжева панделка.... имам и снимка някой ако настоява мога да му изпратя, не съм я сканирала
Това е.
на кратко - за са стане пухкав крем с извара слагайте заквасена сметана Simple Smile
успех!
Виж целия пост
# 10
А тези бишкоти какви са ,каква марка,че много много бишкоти не ядем та съм боса на тая тема Confused
Ама това тирамису ме заитригува и ще го пробвам задължително.
Само незная кога ,че май много време нямам  Laughing
Виж целия пост
# 11
А, това с тирамисуто звучи страхотно. Тъкмо се чудех какво да замъкна в офиса за рождения си ден. Браво на теб, особено с идеята за нескафе 3 в 1. Хем няма да се пъна да пека блатове.

Я дайте идея какво друго да занеса!
Виж целия пост
# 12
а маскарпоне няма ли в някой от големите магазини? По принцип с него се прави тирамисуто.
и аз го правя с бишкоти - най обикновени, но по твърдички.
ред бишкоти потопени много за малко в силно кафе и малко коняк, ред маскарпоне с пудра захар
върху най-горния ред чисто какао (без захар). мин 1 нощ в хладилника за да се смесят добре ароматите
Виж целия пост
# 13
mascarpone kupuvam ot Metro i po printsip origanalno tiramisu se pravi s mascarpone. no poneje idva skypichko i bylgarskiq genii qvno mu e nameril zamestitel:-))
Виж целия пост
# 14
Не купувам Маскрапоне защото 500гр. в метро струват 7лв. Безмисленно е...
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия