Шоколадов крем

  • 1 304
  • 8
Търся рецепта за шоколадов крем за торта с кондензирано мляко, но да не е със сметана !
Някаква опция има ли като предложение ?
Чудех се дали би се получил от кондензирано мляко и разтопен шоколад ?
Сварявате ли предварително кутийката с конд.мляко тъй като е доста гъсто ? Колко време след като заври се спира ? Не искам да стане тип карамелеизирано .
Ще се радвам на идеи.
Виж целия пост
# 1
Този съм правила, но с шоколад, не какао.
Не знам защо линка излиза като спам.

Необходими  продукти:
200 грама варено кондензирано мляко
100 грама какао на прах
350 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Поставете кондензираното мляко в подходящ за готвене съд. Пресейте какаото и добавете тенджерата. Разбъркайте добре с шпатула, докато продуктите се смесят. След това сложете на котлона и гответе на слаб огън, докато кремът загрее. През цялото време бъркайте енергично.
Нарежете маслото на кубчета и добавете половината от него в съда. Гответе, като бъркате непрекъснато, докато маслото се разтопи напълно. След това сипете останалото масло и гответе за още 3-4 минути, като бъркайте непрекъснато.
Свалете от котлона, сипете в чиста купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да се охлади напълно. След като това стане, разбийте с миксер на максимална мощност за 5-6 минути или докато кремът стане пухкав.
Напълнете в шприц и декорирайте десерта си или го използвайте за покриване или слепване на блатове.
Виж целия пост
# 2
Аз смесвам течен шоколад и заквасена сметана/ маскарпоне в съотношение 50/50 или 60/40 . Зависи колко сладък и шоколадов искаш да е
Виж целия пост
# 3
Този съм правила, но с шоколад, не какао.
Не знам защо линка излиза като спам.

Необходими  продукти:
200 грама варено кондензирано мляко
100 грама какао на прах
350 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Поставете кондензираното мляко в подходящ за готвене съд. Пресейте какаото и добавете тенджерата. Разбъркайте добре с шпатула, докато продуктите се смесят. След това сложете на котлона и гответе на слаб огън, докато кремът загрее. През цялото време бъркайте енергично.
Нарежете маслото на кубчета и добавете половината от него в съда. Гответе, като бъркате непрекъснато, докато маслото се разтопи напълно. След това сипете останалото масло и гответе за още 3-4 минути, като бъркайте непрекъснато.
Свалете от котлона, сипете в чиста купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да се охлади напълно. След като това стане, разбийте с миксер на максимална мощност за 5-6 минути или докато кремът стане пухкав.
Напълнете в шприц и декорирайте десерта си или го използвайте за покриване или слепване на блатове.
Кравето масло не е ли твърде много ? Доста маслен ще стане най-вероятно ...
Ако увелича кондензираното мляко дали ще стане ...
Виж целия пост
# 4
Можете да пробвате, ако само ще слепвате блатовете и няма да го ползвате за украса.
Виж целия пост
# 5
Скрит текст:
Този съм правила, но с шоколад, не какао.
Не знам защо линка излиза като спам.

Необходими  продукти:
200 грама варено кондензирано мляко
100 грама какао на прах
350 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Поставете кондензираното мляко в подходящ за готвене съд. Пресейте какаото и добавете тенджерата. Разбъркайте добре с шпатула, докато продуктите се смесят. След това сложете на котлона и гответе на слаб огън, докато кремът загрее. През цялото време бъркайте енергично.
Нарежете маслото на кубчета и добавете половината от него в съда. Гответе, като бъркате непрекъснато, докато маслото се разтопи напълно. След това сипете останалото масло и гответе за още 3-4 минути, като бъркайте непрекъснато.
Свалете от котлона, сипете в чиста купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да се охлади напълно. След като това стане, разбийте с миксер на максимална мощност за 5-6 минути или докато кремът стане пухкав.
Напълнете в шприц и декорирайте десерта си или го използвайте за покриване или слепване на блатове.
[/spoiler]
Кравето масло не е ли твърде много ? Доста маслен ще стане най-вероятно ...
Ако увелича кондензираното мляко дали ще стане ...

Не, няма да стане, защото ще остане прекалено течен и няма да бухне при разбиването. Спази си пропорциите!
Виж целия пост
# 6
Скрит текст:
Този съм правила, но с шоколад, не какао.
Не знам защо линка излиза като спам.

Необходими  продукти:
200 грама варено кондензирано мляко
100 грама какао на прах
350 грама краве масло
Начин на приготвяне:
Поставете кондензираното мляко в подходящ за готвене съд. Пресейте какаото и добавете тенджерата. Разбъркайте добре с шпатула, докато продуктите се смесят. След това сложете на котлона и гответе на слаб огън, докато кремът загрее. През цялото време бъркайте енергично.
Нарежете маслото на кубчета и добавете половината от него в съда. Гответе, като бъркате непрекъснато, докато маслото се разтопи напълно. След това сипете останалото масло и гответе за още 3-4 минути, като бъркайте непрекъснато.
Свалете от котлона, сипете в чиста купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да се охлади напълно. След като това стане, разбийте с миксер на максимална мощност за 5-6 минути или докато кремът стане пухкав.
Напълнете в шприц и декорирайте десерта си или го използвайте за покриване или слепване на блатове.
[/spoiler]
Кравето масло не е ли твърде много ? Доста маслен ще стане най-вероятно ...
Ако увелича кондензираното мляко дали ще стане ...

Не, няма да стане, защото ще остане прекалено течен и няма да бухне при разбиването. Спази си пропорциите!
Само да уточня, че гоня крем за слепване на блатове, а не да правя украса от него, подходящ ли ще е ?
Виж целия пост
# 7
Пробвай без масло и виж какво ще се получи! Според мене ще стане. Слепвала съм блатове със сос от вода, какао и захар в съотношение 1:1:1. Стана добре, но разбира се попи и не остана крем между блатовете .
Виж целия пост
# 8
За крема :
400 мл прясно мляко
25 гр нишесте
400 гр кондензирано мляко
35 гр какао
200 гр маскарпоне
50 гр шоколад
"Купила" съм го от блога Субективно за Италия, в нета има и видео за цялата торта "Най-вкусната шоколадова торта 🎂за рожден ден Изчезва за минути100% гарантиран успех"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия