Instant Pot - тема 4 - мнения, рецепти и съвети

  • 24 442
  • 407
Добре дошли в третата тема, в която бъдещи и настоящи собственици на уредите, обсъждаме мнения, идеи, хитринки и рецепти. chef chef chef
 
Официален сайт на марката в България

Линк към канала с рецепти на Instant Pot

Старите теми:
Тема 1;
Тема 2;
Тема 3
Виж целия пост
# 1
И аз моля, да рецепта за рецепта за прясно зеле с месо.
Виж целия пост
# 2
На бг сайта имаше рецепта за кисело зеле, може да стане и за прясно. Аз съм правила няколко пъти, но си спомням, че леко преварено ми беше, може би не съм уцелила времето. Зелето ще пусне доста вода, така че предполагам няма да му трябва много, 1 чаша може би.🤔
Виж целия пост
# 3
И аз моля, да рецепта за рецепта за прясно зеле с месо.
https://instantpot.bg/recepta/retsepta-za-svinsko-s-pryasno-zele/
Виж целия пост
# 4
Тук дори не слагат допълнително вода.
Виж целия пост
# 5
Категорично не е истина,че макаронени изделия не се правят в ИП. За протокола-спагети болонезе правим само в Инстант пот. Рецепта,за който иска:
https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-spaghetti/
Виж целия пост
# 6
Кой каза, че не се правят?
Виж целия пост
# 7
Аз казах, че не се правят под високо налягане, но явно е, че греша. Както казах използвам програма соте. Веднъж си направих мазало в кухнята с паста, уж на 0 минути и повече експерименти не желая.
Никога не слагам вода, когато правя прясно зеле, то е достатъчно сочно и си пуска. Добавям доматен сок, обаче.
Виж целия пост
# 8
В нас често се готви прясно зеле със свинско . Без никаква вода , първо запържвам месото , след това добавям зелето да се задуши ( то си пуска вода ) и доматите , 20-22мин. високо налягане . И след като спадне налягането си има доста течност, обирам с един чирпак докато ми хареса на гъстота и запичам с капака .
Виж целия пост
# 9
И аз почти така го правя зелето, запечатвам месото, малко на соте, за да се събере и 20 минути високо налягане, може съвсем малко вода.
Виж целия пост
# 10
Аз също така правя зеле, но добавям и вода. Просто слагайте по-малко вода, докато улучите количеството, което за Вас е ОК. Само да кажа, че аз го правя за 10 минути, високо налягане. Според мен 20 са много.
Виж целия пост
# 11
Когато варите спагети в соса и с вода не става ли много воднист сосът?
Виж целия пост
# 12
Пастата ми се получи перфектно на ниско налягане за 1 минута. Вода да я покрие и малко масло.
Виж целия пост
# 13
Значи тук има мнения за времето за варене на пастата, вариращо от 0 минути до половината на указаното на опаковката време, т.е. 6-7 минути. Мнооого различно е това.
Изключително важно е и дали веднага се освобождава налягането, защото в противен случай готвенето  си продължава дори клапанът да падне. И би се получила кашичка.
Май трябва всеки според вкуса си да пробва Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Пастата ми се получи перфектно на ниско налягане за 1 минута. Вода да я покрие и малко масло.
Веднага ли освободи налягането?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия