Азиатска кухня - тема 2

  • 13 714
  • 243
Добре дошли в новата тема за любителите на азиатската кухня.
Можете да поствате вашите кулинарни шедьоври придружени със снимка направена от вас. Снимки взети от интернет ще се изтриват незабавно.
Обсъждаме рецепти и техники на приготвяне.
Можем да добавяме и линкове към рецептите, както и видеа и рилсове.
И моля спазвайте добрият тон и маниери!
Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата!
Вярвам, че ще е сериозен източник на идеи и вдъхновения.
От посочените опции за любима кухня избрах корейска, макар и другите да ги уважавам не по- малко. Heart

Роца, аз обожавам ким чи, даже си бях намерила доставчик на такова- човекът сам си го правеше вкъщи от напълно натурални съставки, много добре му се получаваше, но можеше да се поръчва най- малко в близо еднолитров буркан. За съжаление, в нас само аз го ям и реално често се случваше да хвърлям, защото се появяваше един не особено приятен дъх по някое време. Сега ще се тествам със съдържанието на пакетчето, да видим какво ще излезе.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за темата, Danifin1.

Включвам се с една рецепта за паниран карфиол в корейски стил взета от този клип, която приготвих наскоро и беше одобрена от домочадието.



Стана наистина разкошен. Панировката дълго остана хрупкава, ако не се залее със сос. Ще я ползвам и за други неща за паниране. Понеже съм извадила рецептата, направо я публиквам, за да не се тормозите и вие Simple Smile.

Скрит текст:
Паниран карфиол в корейски стил
400 гр карфиол на розички
Панировка:
1 ч. брашно
¼ ч. царевично брашно
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч. ледена вода
Сос:
2 с.л. сусамово олио
2 ч.л. пресован чесън
2 с.л. кафява захар
1 с.л. мед
¼ ч. мирин
1/3 ч. соев сос
2 с.л. вода
лют пипер или паста от люти чушки на вкус, запечен бял и черен сусам
За соса смесете всичко без сусама, разбъркайте добре и варете 3-4 мин. или докато се редуцира.
Смесете сухите съставки за панировката, разбъркайте и добавете водата. Сложете вътре розичките карфиол да се покрият добре с панировката. Изпържете ги в маслена баня до златисто. Извадете в купа и ги залейте със соса. Сервирате ги поръсени със сусам и нарязани листа от пресен лук.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за новата тема, Дани! Simple Smile
На мен все пак ми се струва, че сме малко дето напълнихме старата, дано се увеличм в новата.
Виж целия пост
# 4
Аз ви чета редовно, но не съм се престрашила още да се пробвам.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за новата тема, Дани! Simple Smile
На мен все пак ми се струва, че сме малко дето напълнихме старата, дано се увеличм в новата.
SmileySmileySmiley Права си Морена, но ще се надявам да станем повече. То да  го ядеш не е като да го сготвиш  Smile
Ето няколко бързи за приготвяне рецепти.
TEN MINUTE GOCHUJANG NOODLES
Bulgogi
Quick and easy Japanese Beef Rice Bowl🤤
Виж целия пост
# 6
Здравейте. И аз чета, но не съм се престрашила да готвя още. Може би с нещо по просто за готвене трябва да пробвам.
Виж целия пост
# 7
Привет! Аз продължавам с експериментите и за съжаление невинаги ми се получават. Но тази вечер се отчитам с успешни кимчи палачинки. Тази седмица има азиатски продукти в Лидл и кимчито е много приятно, макар че изненадващо нищо spicy не намирам в него.


Рецептата: https://www.bonappetit.com/recipe/quick-kimchi-pancakes
Виж целия пост
# 8
Здравейте. И аз чета, но не съм се престрашила да готвя още. Може би с нещо по просто за готвене трябва да пробвам.
Конкретно Китай и региона са най-лесното готвене според мен. Продуктите се приготвят предварително - нарязани зеленуци и месо, забъркан сос, нишесте и следва бързо и яростно пържене за около 5мин.
В края на предната тема предложих много лесен и достъпен вариант с нудлите Чойс. Simple Smile
Виж целия пост
# 9
У дома редовно си готвим азиатски ястия, но просто нямам навика да пиша в темата и по принцип да снимам. Ето, днес правих Том-ям по опростен вариант. Много приятно загрява в студеното време. А и ние си обичаме лютиво до сълзливо.
Любима ни е тайландската кухня. ММ ходеше често там в комнадировка (аз- 2 пъти) и направо се влюбихме във вкусовете. Освен това сме опитвали  много видове къри, китайски пърженици и нудли.
Гледам напоследък са много модерни азиатските нудли в пакетчета и bowls. Децата сами си ги готвят по рецепти от нета. MM е маниак на тема чили и винаги сади в двора невъзможни за изяждане количества.
Виж целия пост
# 10
Дани, и аз благодаря за темата Hug
Ама като обичам японска, корейска и индийска кухни, гласувах с Друго, иначе ще трябва да се разчекна като жабата от вица, дето не могла да реши дали да се подреди при умните, или при красивите Joy

Снимки ще има уикенда Grinning
Виж целия пост
# 11
Morena даа, обезателно ще пробвам с тях Simple Smile мисля, че съм ги виждала в един магазин, след работа някоя вечер ще мина да видя дали са тази марка и ще размятам тиганите и черпаци Simple Smile Иначе вече си запазих рецептата за панирания карфиол. Обичам карфиол Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Дани, и аз благодаря за темата Hug
Ама като обичам японска, корейска и индийска кухни, гласувах с Друго, иначе ще трябва да се разчекна като жабата от вица, дето не могла да реши дали да се подреди при умните, или при красивите Joy

Снимки ще има уикенда Grinning
LaughingLaughingLaughing А аз бях за всичките LaughingLaughing
И в потвърждение на това , ето това вечеряхме снощи
Виж целия пост
# 13
Благодаря за темата, Дани!

Пържени патладжани по китайски
Виж целия пост
# 14
Не е никак сложно, момичета!
Като се прибрах днес, бях озверяла от глад и най- бързо ми се стори да си запаря нудли и през това време за сваря рохки яйца.
Това бяха нудлите, пикантни


Това е резултатът (не е особено презентабелен на вид, но компенсира вкусово)

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия