За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 884
  • 753
# 375
Сакън, не хвърляй! Слагам в теста- питки, мекици. Замразявам, ако ми е много .
Виж целия пост
# 376
Благодаря за съветите.

Така ще я прецедя, че обичам извара, но да не е суха.

За суроватката много пъти съм срещал като инфо, че печивата стават хубави с нея, сега е момента да пробвам. 🙂

П.С. ще си спретна един тутманик. По рецепта е 100 мл. вода и 100 мл. прясно мляко. В случая водата да бъде заменена със суроватката, нали?
Виж целия пост
# 377
Може и само с нея,т.е.200мл
Виж целия пост
# 378
Мерси. А към какво добавяте стар хляб освен на кюфтета с кайма, кнедли, пудинг ... на зеленчукови кюфтета слагате ли ?
Виж целия пост
# 379
Мерси. А към какво добавяте стар хляб освен на кюфтета с кайма, кнедли, пудинг ... на зеленчукови кюфтета слагате ли ?
На зеленчукови слагам галета, не хляб. Ако хлябът ти е сух, просто го препечи на фурна на грил режим и си направи сухар, от него - галета.
Виж целия пост
# 380
Крутони за крем супа.
Виж целия пост
# 381
Или си правиш "кубети" за домашен снакс.
Виж целия пост
# 382
Мерси. А към какво добавяте стар хляб освен на кюфтета с кайма, кнедли, пудинг ... на зеленчукови кюфтета слагате ли ?
Правиш го на галета и става за панировка. И за попара става. Или го изхвърляш.
Виж целия пост
# 383
Пържени филийки!
Виж целия пост
# 384
Мерси. А към какво добавяте стар хляб освен на кюфтета с кайма, кнедли, пудинг ... на зеленчукови кюфтета слагате ли ?
На зеленчукови кюфтета предпочитам картофи да сложа.

Хлебен пудинг с ябълки, орехи и мед


Студена доматена супа
Виж целия пост
# 385
аз пудинга с кашкавал и яйца го правя.
на галета ми е трудно. с какво правите галетата ?

Не ми се хвърля. Имаме тук в гората един малък парк с животни като кози, кокошки, сърни и прасе и всичко живо се носи от паркинга с торби със сух хляб. И лебедите на реката много обичат . Но аз не съм по хвърлянето на хляб. Ще прегледам и за други възможности.
Виж целия пост
# 386
Галета обикновено в чопъра мятам и меля на импулси докато ми хареса колко едро е станало. Иначе на крутони за супа или ей така както купените кубети да си ги хрупате като че ли най-бързо се изяжда. А пък хляб носи и на замразяване, ако сега не ви се яде нещо такова а пък искаш да го запазиш.
Виж целия пост
# 387
Хляб на парченца и смесен с продуктите за баница - яйце, сирене, кисело мляко и сода, става доста наподобяваща тутманик измишльотина.
Някакви гризини от рода на Bake rolls също могат да се постигнат.
Пълнен хляб също. С чесън, масло, кашкавал и каквото ви хрумне, във фолио и запечен.
Виж целия пост
# 388
Правих ризото с пилешко и зеленчуци снощи, но много се се сгъстило. Може ли да го оправя, ако налея малко гореща вода. Имах пилешки бул н, но свърши, сложих го всичкия на ризотото.
Виж целия пост
# 389
Може, но трябва пак малко да го клокнеш или запечеш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия