Само аз ли, не съм почитател на синьото сирене?!

  • 6 223
  • 69
# 60
ужасно е синьото сирене,пробвала съм доста видове,никое не ми допада Sick
иначе нашенски кашкавал и сирене Heart Eyes
Виж целия пост
# 61
В Италия има толкова много видове кашкавали,че е трудно човек да се ориентира  Crazy
 Аз лично харесвам синьо сирене и в италианския му вариант - т.нар. Горгондзола и във френския !  Peace

  Въпрос на вкус и навик.  Peace
Виж целия пост
# 62
хехе не е никак ужасно - но не се яде как да е Naughty А и ако ядете рокфор, то си е доста силно. Но по принцип синьото сирене се похапва върху коричка от франзела Wink Е, знам и доста вкусни рецепти със синьо сирене. Grinning
Виж целия пост
# 63
Аз също не го харесвам,няколко пъти съм пробвала,но не ми допада изобщо!
Виж целия пост
# 64
аз и мъжът ми обичаме много синьо сирене.
но до там.
Никой от родата не го харесва.
Вкусов и цвет товарищи нет Wink
Виж целия пост
# 65
Много са хората които не го обичат това прословуто синьo сирене .На мене ми мирише на развалена гъба.  33uuНо всичко е въпрос на вкус .
Виж целия пост
# 66
Оооооооо и аз не го обичам  apchih  мирише ми на мръсни чорапи 
Виж целия пост
# 67
Ами просто си е плесенясало!

Какво му харесват...
Виж целия пост
# 68
Никой  у дома не може да го яде.Да мирише само на чорапи,ще го преглътнем.То и луканката на такова мирише.Нашето саламурено си е най-хубаво.
Виж целия пост
# 69
Малко за синьото сирене:

Класическите сини сирена с вековни традиции са френското рокфор и италианското горгонзола. Повечето други са вариации на тези.

Плесента, която образува сините нишки в питите, се казва "пеницилиум рокфорти", наречена на известния френски оригинал.

Тя се прибавя в млякото още в началото на производствения процес. Докато сиренето зрее, синята плесен се разпространява из питите.

След това те минават през машина, която ги перфорира, защото синята плесен има нужда от кислород, за да се развива. Въздухът прониква във вътрешността, където плесента се разпространява равномерно.

Ето така сиренето получава своите сини нишки, а за да бъде бяло като камамбер отвън, то се пръска с камамберова плесен веднага след перфорирането.

Синьото сирене в различен стадий на узряване се пази в студен склад, докато не стане както трябва. В една "млада" пита няма почти никакви сини нишки.

След 10 дни плесента е по-ясно изразена, а след 18 дни тя е напълно развита както вътре, така и отвън.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия