Как да не се слепва оризът?

  • 17 550
  • 32
# 30
От кришнари, които консумират доста ориз, знам, че съотношението ориз/ вода трябва да е 1:4. Вари се малко, след което се изключва и захлупва, докато попие течността.
Лично аз не запържвам и ползвам предимно бланширан. Никога не е залепвал.
Виж целия пост
# 31
Хм,ако го пека с нещо първо си запържвам малко кромид лук, с малко олио,
после слагам ориза,запържвам го докато стане прозрачен и сипвам вода
в съотношение 1:3 (ориз:вода),пъхам във фурната и пека,докато поеме водата изцяло.По принцип лука и ориза ги пържа направо в тавата,където ще се пече(навик от Интерпред  Blush).
Ако е за варене го измивам в студена вода и сменям водите,дотогава докато стане прозрачна.
И в двата случая не ми се слепва,а когато го изпека,веднага го вадя от фурната  Hug
Виж целия пост
# 32
Ами след като свариш ориза го заливаш със студена вода (става много вкусно). Или купуваш хубав ориз (аз съм доволна от IZZI едрият ориз) или бланжиран ориз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия