Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

хепатит С и бременност-рискове

  • 2 747
  • 15
Много искам да разбера за хепатит С и рисковете, които има при една бременна жена с този вид хепатит.
Виж целия пост
# 1
Ще следя темата. Имам близка, която се колебае дали да проведе още един курс на лечение (рискувайки отново да е безуспешен и да си загуби няколко години) или да роди дете. Ще се радвам да и предам опита на други преживели това.
Виж целия пост
# 2
За Хепатит С не знам, на за В знам че ако раждането е със секцио, рискът да се зарази бебето е много малък! А дори и да се зарази, не мисля, че е чак такъв проблем, че това да те спре да имаш деца! Толкова хора са хронично болни, а дори не знаят! Допитай се до лекар, но според мен - не е причина за да се откажеш от бебенце!   bouquet
Виж целия пост
# 3
Ето един цитат взет от ТУК

Не съществуват убедителни доказателства в полза на твърдението, че развитието на хепатит С по време на бременността може да предизвика аборт, преждевременно раждане или увреждания на плода.

Съществува малък риск за заразяване на новороденото с  вируса на хепатит С по време на раждането от болна от хепатит С майка. Няма данни за предаване на вируса от болна майка на новороденото при кърмене.


Виж целия пост
# 4
Доколкото знам, най тежкия хепатит за бременни е тип Б.Той се предава по кръвен път,чрез целувка и секс.
 Ето какво пише в една книжка за бременни:
 Някои заразени от хепатит Б могат да са хронически носители на болеста и да заразяват други хора.Заразените от този тип хепатит често развиват сериозни чернодробни проблеми като цироза или рак.
 От10 деца,родени от заразени майки ,8 също се разболяват.
 Ако според изследванията бременната е заразена,на нея и се предписва специален имунен глобулин-той би облекчил болеста.След раждането на бебето се дава от същия глобулин,а също и ваксина.Така 95%от тях се предпазват заразата с хепатит Б.
Виж целия пост
# 5
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php
Има макар и много малка вероятност да се зарази бебето в утробата .Но до 6 месеца бебето може да се изчисти от вируса ако е заразено .
Имам две деца в крайна сметка .Отрицателни са .
Не бих се подложила на това безумно лечение все още не . Нищо чудно след него да изчезват и репродуктивните способности. ..
Виж целия пост
# 6
Това бе чудесна новина Catch,благодаря за думите ти, защото това ме кара да се чувствам по-смела и да действам.Радвам се, че мога да си говоря с човек болен от този хепатит и родил две деца живи и здрави.Желая само хубави неща на теб и децата ти.
Виж целия пост
# 7
Искам да споделя моята история и защо всъщност започнах тази тема.През 2004 година в края на февруари забременях с момиченце.Всичко вървеше по ноти до момента в който се наложи да ме приемат в болница с леки болки, които отшумяха скоро след това.Но при кръвните ми изследвания се откри този вид хепатит, който казаха, че се предава чрез преливане на кръв, кръвни манипулации или между наркомани.На мен не са ми приливали кръв, но ми правиха година по рано биопсия на шийката на матката и така се оказа по късно че са ме заразили от недобре стерилизирани инструменти.Мненията на лекарите бяха почти апсурдни. Дори ме съветваха да не раждам това дете.Въпреки това аз се взех в ръце и изкарах до край бременноста си, която приключи с мъртвараждане.
Това бе нй жестокия ден в живота ми!
Родих мъртво момиче тежащо 4 килограма и дълго 56 сантиметра точно в деня на термина ми през ноември 2004 година.
При аутопсията казаха, че е съваршенно здрава и че най вероятно е притиснала пъпната връв като е тръгнала да излиза.
След това вече знаейки, че имам хепатитС потърсих помощ от професори в София.Много е трудно да започнеш лечение, но успях почти година след раждането ходене по мъките и по здравни каси.
Прекапах курс лечение с интерферон и рибавирин цяла година.Бе кошмар отслабнах , окапа ми косата , чувствах се като парцал.Повечето време лежах, увредих си стомаха, повръщах, болки в костите просто страшна картинка.А да не ти казвам за кръвните ми изследвания просто нямам думи.Но лечението е безуспешно.
Приключих с него през юни 2006 година и ми казаха на моя отговорност ако забременея да стане след една година след приключване на лечението.Сега чакам с нетърпение да дойде юни тази година , за да опитам пак.Затова реших да се обърна за съвет и помощ какво всъщност рискувам ако родя с този хепатит.Информацията ми е, че може да се предаде на детето по време на раждане при нараняване или през склерата на окото, но вероятността била 6 процента.А изчаквам с бременността , тъй като ми казаха, че рибавирина придизвиква мутации пр иплода.Затова чакам и едва след бебе мога да помисля за втори курс на лечение. Но сега съм твърдо убедена, че ще опитам пак за бебе дано този път Бог е с мен.
Виж целия пост
# 8
kasmetkata , кураж .Не съм само аз познавам още една мама на две дечица с хепатит С .Мисля ,че този път всичко ще бъде наред при теб bouquet
Аз не съм се лекувала просто ,защото успеваемостта е малка .Вярно ,че е различно при различните генотипове но в тази наша здравна система се чувствам ,като в джунгла и не бих се доверила на лечението им точно в този случаи .А какви ли не нелепости съм чувала от доцентката Ковачева например - като и казах ,че имам хепатит С тя погледна бебето ужасено и каза - аууууу ми то е заразено .Друга пък ми обясняваше ,че това било болест на мръсните ръце .Трети ми искаше 100 долара за да направи изследване - колко е количеството на вируса в кръвта .Въобще трябва да ги слушаш много внимателно и да подбираш малката истина ,която понякога проблясва в главиците им .
Желая ти успех и късмет в начинанието !
Виж целия пост
# 9
b]Касметката,[/b]
вероятността бебето да се zараzи е наистина сведена почти до нула.
Но исках друго да те попитам.
Какви са били симптомите ти на откритото ти zаболяване освен самите крьвните покаzатели от лабораторията?
Не трябва да се вярва всичко на теzи покаzатели и на единични лекарски мнения.

Както сама каzваШ..имала си проблеми по време на терапията...Какво е лекувано всьЩност?Едни "лоШи" лабораторни параметри беz никаква патологична симптоматика в пациента? Злоупотребата в тоzи сектор е иzклю4ително голяма и опасна zа zдравето на човека.
Иzчакването zа  бебе след теzи медикаменти наистина е желателно и помисли какьв и дали Ще правиШ втори курс на лечение някога преz живота си.

Моите сьболеzнования zа трагедията около детенцето ти и ти желая при втория опит бьрzо zабременяване,лека бременност и zдраво детенце.Мисли по дьлго преди да вярваШ веднага на медицината.  bouquet
Виж целия пост
# 10
Ами никакви симптоми нямах .Дори в отделението се изпокарах с докторите защото ми казаха като видяха високите трансаминази, кито бяха със стойности 45 и 59, че съм употребявала алкохол или че съм с жъртеница и го разгласиха в отделението и ме гледаха като прокажена.Това се случи в болницата в Казанлък.и след един месец бодене и чакане на резултати ми казаха, че съжаляват и че нося нещо подобно като СПИНа.И, че е по добре това дете да не се ражда.Снякакви изследвания в ХЕИ го доказаха.Дори пиках в чашка и то прозрачна да ми видят урината дали не е тъмна.А и забравих да кажа, че съм с един бъбрек изваден ми на 9 месечна възрас заради тумор.После с вирусологични изследвания доказаха хепатита и количеството му в кръвта ми .Оказа се че съм с най трудния за лечение генотип на вируса и количеството ми бе 1 милион и 700 хиляди.На третия месец от лечението падна на 3800 и пак бе без резултат лечението от което лекарите бяха изумени.Аз май съм един голям експеримент за лекарите, дори в отделението ми викаха лекарската грешка.Но не съм имала симптоми за хепатит никакви дори не съм пожълтявала.Изкарала съм го на крак и се е превърнал направо в хроничен и сега съм носител.
Виж целия пост
# 11
Искам да допълня, че не са ме заразили по време на бъбречната операция, защото казаха че е била 29 години и ако е било така съм щяла да имам усложнения като цироза или рак, които били задължителни като изход от хепатита, но били отложени във времето.Тогава се спряха на две възможности,след като отхвърлиха и възможността да съм наркоман и да ми е пренесена заразата по полов път, или казаха, от зъболекарска манипулация или от биопсията на шийката на матката.Искам да припомня, че че 2003 година имаше бум на този хепатит в Стара загора, а мен именно там ме изследваха .И другото което искам да кажа е , че партньора ми е само един и никога не съм го сменяла, а той няма хепатит/ за щастие/ и не е носител, а не сме използвали кондоми преди диагнозата ми.А преди нея ние бяхме заедно от 6 години.
Виж целия пост
# 12
Какви са били симптомите ти на откритото ти zаболяване освен самите крьвните покаzатели от лабораторията?
Не трябва да се вярва всичко на теzи покаzатели и на единични лекарски мнения.

Christian, моля те, може ли да напишеш малко повече. Двама мои много близки са с хепатит С и втора година вече се чудят дали да се подложат на въпросното лечение. Нямат оплаквания, освен влошените кръвни показатели и твърдото убеждение на докторите, че вирусът е в кръвта им и постепенно им руши дробовете...

Kasmetkata, съжалявам за това, което си преживяла... Дано всичко лошо е зад гърба ти Hug
Виж целия пост
# 13
Здравей kasmetkata ! Това което открих аз за заразяването с хепатит С от майката на плода и ти го знаеш. Ето го :
Цитат
- от майката към плода, или новороденото бебе: вероятността за това е изчислена на приблизително 6 %. В такива случаи при някои бебета често се откриват антитела спрямо хепатит С вируса, но те обикновенно се негативизират след 12- 18 месеца, което показва, че по- скоро тези антитела са преминали от майката към плода или бебето, като те изобщо не са били заразени. Най- разумното в такива случаи, е подозираната възможност за инфектиране на бебето да бъде изяснявана след навършването на 1 годишна възраст.    Майките носителки на хепатит С естествено са загрижени относно възможността да предадат инфекциата на своите деца. Това е много малко вероятно ако са взети предпазните. мерки, за които стана дума по- горе.
-   при кърмене: повечето лекари са убедени, че няма опастност за кърмачето, когато неговата майка няма симптоми на заболяване независимо, че е носител на вируса. Теоретично е възможно бебето да бъде заразено когато има наранена устна лигавица, а зърната на кърмачката кървят.

Това е от тук клиника по детска гастроентерология

Съжалявам много за загубата на бебчето!

Посети форума който catch ти е посочила. Там можеш да намериш някои отговори на въпросите си. А също и да споделяш за болестта си.

Успех!
Виж целия пост
# 14
Мариа Ст,
Какво иzследват господа лекарите и какво откриват преди да си кажат тежката дума "Имате Хепатит С"?
Намират антитела,иzолират вируса,4ернодробни параметри?Какво точно?Нека питат и ми пиШи на лични.
Ако някой ми каже,4е сьм носител на ХепС,Ще му кажа,4е и той е носител на ХепС колкото мен.

Касметка,
При теб не само е лекарска греШка,а хубав експеримент.Дано никога пове4е не попадаШ в такива ситуации. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия