БЪРЗО! ЛЕСНО! ВКУСНО!

  • 63 550
  • 88
# 75
                БЪРЗИ КУРАБИЙКИ   Simple Smile Simple Smile Simple Smile
ПРОДУКТИ:


1  бакпулвер
1 ч.ч.  захар
2-3 яйца
3/4 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
настъргана кора от лимон
брашно колкото поеме за да стане меко тесто
ПРИГОТВЯНЕ:
Захарта се разбива с яйцата до побеляване, прибавя се олиото, киселото мляко и бакпулвера, лимоновата кора и се омесва меко тесто. Късат се топчета колкото голям орех, оформят се на топка, наръсват се отгоре със кристална захар и се изпичат умерена  фурна .
Виж целия пост
# 76
Тиква с мед и орехи

ПРОДУКТИ:
1 кг тиква
250 г орехови ядки
100 г мед
100 г захар
40 г пудра захар
 
Сварената тиква се залива със сироп от вода, мед и захар. Поръсва се със смляни орехи и канела.

 
Виж целия пост
# 77
Т А З М А Н И Й С К И   С Л А Д К И Ш       

2 с. л. какао
1 ч. л. канела
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода 
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
2 1/2 ч. ч. брашно
За заливката:
125 гр. масло
1 с. л. какао
7 с. л. вода
1 ч. ч. пудра захар
Забърква се кексово тесто. Пече се в умерена фурна. Нарязва се на парчета и се залива с горещата заливка.  На котлона се слагат да заврят продуктите за заливката.

Виж целия пост
# 78
Д Р О Б    С Ъ Р М А

  Сваряват се    пилешки дробчета.
Накълцват се на парченца . В мазнина се запържва голяма глава лук /може и комбинация пресен със стар/.  Слага се 1 ч.ч. ориз. Обърква се леко, изсипват се дробчетата нарязани на парчета, наронва се бульон и половина, подправя се с джоджен,  залива се с водата, в която са варени дробчетата и се слага да се пече. 
Виж целия пост
# 79
П И Т К И    С Ъ С   С И Р Е Н Ц Е

 
 
брашно /за меко тесто/
1 с.л. оцет
2 ч.ч. хладка вода
 2 с.л. захар, 2 с.л. олио
250 гр. сирене
1 яйце
20 гр. мая
олио.
 
Приготвя се меко тесто. Накъсва се на малки топчици, всяка една от които се пълни със сиренце може и кашкавал или запържени кайма+лук и подправки/. Пече се в умерена фурна. След изваждането им се напръскват с вода и се завиват в кърпа.
Виж целия пост
# 80
А Г Н Е Ш К А   Д Р О Б - С Ъ Р М А

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/drob_sarma
Виж целия пост
# 81
И З К У Ш Е Н И Е   С   Я Б Ъ Л К И  И   К А Н Е Л А

   
380-400 гр.  брашно 
300 гр. захар
2 - 3  нарендосани ябълки
3 яйца
шепа счукани на едро орехи
1 бакпулвер
1 к.л канела 
1 ванилия
3/4 ч.л олио 
Разбиваме яйцата и захарта докато захарта се стопи.Прибавамя олиото и отново разбъркваме.Добаваме брашното и бакпулвера.Разбиваме до гладка смес.Добавяме нарязаните орехи и ябълки, канелата или ванилията.
 
Виж целия пост
# 82
     
         
     
 
   
     КОКТЕЙЛИ С КИСЕЛО МЛЯКО

Гроздов еликсир
6 порции
1 кг грозде, 4 чаши кисело мляко, 4 супени лъжици мед, 1/2 чаша вода, лед, ванилия
Киселото мляко се разбива с меда на гладък крем, прибавя се ванилията и при непрекъснато бъркане се добавя изцеденият от гроздето сок. Еликсирът се поднася в широки чаши с по 1 супена лъжица счукан лед и почистени от семките разноцветни зърна от грозде за украса.

Флип с кисело мляко
3 порции
2 чаши кисело мляко, 8 супени лъжици сироп от малини, ягоди или касис, 1/2 чаена лъжичка канела, лед
Киселото мляко се разбива и разрежда с 1 чаена чаша студена вода, след което се прибавя сиропът при непрекъснато бъркане. Коктейлът се налива в охладени чаши, поръсва се канела и се поднася с кубче лед във всяка чаша.

Солен айрян с кимион
6 порции
4 чаени чаши кисело мляко, 3 чаени чаши вода, 3 супени лъжици лимонов сок, 1 чаена лъжичка кимион, 2 чаени лъжички сол, лед
Препечете кимиона в сух съд на слаб огън и го смелете. Разбийте всички останали съставки с миксер и налейте сместа в чаши. Отгоре поръсете със смления кимион и добавете (по желание) лед.

Ментов айрян
6 порции
4 чаши кисело мляко, 3 чаши вода, 2 супени лъжици лимонов сок, 25 грама пресни листа от мента или джоджен, 2 чаени лъжички сол, лед
Разбийте всички съставки, без леда, в блендер, докато ментовите листа се накълцат на ситно. Добавете кубчета лед и отново разбийте, докато се появи пяна. Напитката се налива в чаши олд фешънд и се украсява с няколко цели листа от мента.

Сладък айрян
6 порции
4 чаши кисело мляко, 3 чаши студена вода, 6 супени лъжици захар (или 5 супени лъжици мед), 2 чаени лъжички розова вода, 1/4 чаена лъжичка кардамон, лед
Смесете всички съставки и ги разбийте с миксер до разпенване. Напитката се поднася изстудена в хладилника или с лед.

Плодов айрян
6 порции
4 чаени чаши кисело мляко, 3 чаени чаши вода, 1/2 чаша плодове (ягоди, череши, малини, банани др.), 6 супени лъжици захар, лед
Смесете съставките и ги разбийте с миксер. Поднася се в чаши олд фешънд с лед.

Айрян с плодов сироп
6 порции
4 чаши кисело мляко, 3 чаени чаши вода, 3 супени лъжици гъст плодов сироп (ягодов, малинов, от касис, арония и др.), лед
Разбийте сместа от всички съставки с миксер и поднесете в чаши олд фешънд с лед.

Ягодов айрян
2 порции
1 чаша кисело мляко, 1 чаша вода, 6 супени лъжици ягодово пюре, мед на вкус
Към разбитото кисело мляко при непрекъснато биене се прибавя постепенно ягодовото пюре и водата. Подслажда се на вкус и се охлажда.

Ягодов еликсир
4 порции
500 г ягоди, 250 г кисело мляко, 100 мл прясно мляко, 100 г мед, ванилия, счукан лед
Почистените и измити ягоди се пасират през сито. Остатъците след пасирането се промиват с прясното мляко. Полученото пюре се подслажда с меда и към него се прибавят при постоянно бъркане (може с миксер) разбитото на гладък крем кисело мляко, една ванилия и натрошеният лед.

Малинов еликсир
4 порции
500 г малини, 250 г кисело мляко, 150 г прясно мляко, 100 г мед, натрошен лед
Приготвя се по същия начин, както ягодовия еликсир.

Малинов айрян
2 порции
1 чаша кисело мляко, 50 г малинов сироп, 1/2 чаша вода
Киселото мляко се разбива на гладък крем и към него се прибавя постепенно и с разбъркване малиновият сироп. Разрежда се с водата и се охлажда.

Коктейл от кисело мляко с крушов сок
5 порции
1 кофичка кисело мляко, 150 мл крушов сок, 1 яйце, 20 г захар, 300 мл минерална вода
Всичко се разбива. Разрежда се с водата.

Коктейл от кисело мляко със сок от компот
5 порции
2 кофички кисело мляко, 40 г захар, 1 чаена чаша сок от компот
Всичко се разбърква, охлажда и поднася в чаши колинс.

Коктейл от кисело мляко с плодов сироп
5 порции
3 чаени чаши кисело мляко, 6 супени лъжици плодов сироп, 2 супени лъжици лимонов сок, 4 супени лъжици захар, 1 1/4 чаша вода
Киселото мляко, плодовият сироп, захарта и лимоновият сок се разбиват. Налива се в чаши и се долива с водата. Леко се разбърква и се поднася.

Коктейл от кисело мляко с нес-као
5 порции
2 кофички кисело мляко, 1/2 банан, 2 чаени лъжички нес-као, 2 жълтъка, 100 г сметана, 2 супени лъжици мед
Всички съставки се смесват и разбиват добре с миксер.

Коктейл от кисело мляко с доматен сок
5 порции
2 кофички кисело мляко, 200 мл доматен сок, сол и черен пипер на вкус
Всичко се разбърква, охлажда и поднася.

Коктейл от кисело мляко с кетчуп
5 порции
2 кофички кисело мляко, 150 г кетчуп, сол и черен пипер на вкус
Всичко се разбърква, охлажда и поднася.

Коктейл от кисело мляко с моркови
5 порции
2 кофички кисело мляко, 300 г моркови, 20 г захар, сок от 1 лимон
Морковите се настъргват на ренде и се прибавят към киселото мляко, заедно с лимоновия сок и захарта. Сместа се разбива с миксер, охлажда и поднася.

Коктейл “Здраве”
3 порции
200 г кисело мляко, 200 мл сок от моркови, сок от 1 лимон, 40 г мед, 200 мл минерална вода
Всичко се разбърква, охлажда и поднася.

Коктейл от кисело мляко с краставици
4 порции
1 кофичка кисело мляко, 200 г краставици, 2 яйца, 150 г сметана, 1 супена лъжица ситно нарязан копър или магданоз, сол и черен пипер на вкус
Краставиците се обелват, нарязват на кубчета и разбиват с миксер на пюре. Прибавят се към киселото мляко, разбито с жълтъците, магданоза и подправките. Гарнира се с разбитите на сняг белтъци и се поръсва с копър.

Коктейл от кисело мляко с червено френско грозде
4 порции
750 г кисело мляко, 125 г червено френско грозде, 2 супени лъжици захар
Сварените и почистени от семките зърна френско грозде се смачкват на пюре. Захарта се смесва с киселото мляко, разбива се за малко с миксер и веднага се налива в чаши, в които се прибавя пюрето.

Коктейл от кисело мляко с круши
4 порции
2 кофички кисело мляко, 200 г обелени круши, 2 супени лъжици захар, 1 супена лъжица лимонов сок, 1 супена лъжица какао
Млякото се разбива със захарта. Нарязаните на парчета круши се разбиват на пюре с лимоновия сок и какаото. Млякото се смесва с пюрето. Сервира се силно изстудено.

Коктейл от кисело мляко с ягоди
4 порции
2 кофички кисело мляко, 4 супени лъжици захар, 200 г ягоди (или 4 супени лъжици сироп от ягоди)
Млякото се разбива със захарта и ягодите на пюре. Налива се в чаши и се сервира ледено студено.

Коктейл от кисело мляко с ябълки
4 порции
2 кофички кисело мляко, 4 ябълки, 100 мл захарен сироп, 1 чаена лъжичка канела
Ябълките се обелват и почистват от семенната част. Нарязват се на парчета и с миксер се разбиват на пюре. Прибавят се сиропът, киселото мляко и канелата и се разбива. Коктейлът се сервира добре охладен.

Коктейл от кисело мляко с портокали
4 порции
2 кофички кисело мляко, 4 портокала, 100 г захарен сироп
Сокът от портокалите е смесва с млякото и захарния сироп. Прибавя се настърганата кора от 1 портокал и се разбива с миксер. Сервира се охладен.

Коктейл от кисело мляко със стафиди
4 порции
2 кофички кисело мляко, 4 супени лъжици захар, 2 супени лъжици какао, накиснати стафиди
Киселото мляко, захарта, какаото и ситно нарязаните стафиди се разбиват много добре с миксер. Налива се в чаши и се сервира изстуден.

Коктейл от килело мляко с кайсии
4 порции
1 кофичка кисело мляко, 500 г кайсии, 2 чаени чаши вода, 5 супени лъжици захар
Кайсиите се пасират, а киселото мляко се разбърква със захарта и се смесва с пюрето. Добавя се водата и се разбърква добре. Коктейлът се поднася в чаши хайбол охладен.

Лимоново пани
5 порции
2/3 чаша лимонов сок, 5 чаши вода, 5 супени лъжици захар, 1 супена лъжица розова вода, 1/4 чаена лъжичка сол, лед.
Смесете и разбъркайте добре всички съставки. Напитката се сервира охладена във високи чаши. Гарнира се с тънко резенче лимон, закрепено на ръба им.

Индийски шарбат
5 порции
550 г захар, 5 чаени чаши вода, 1 супена лъжица розова вода, 1 чаена лъжичка червена сладкарска боя, лед, листа мента или джоджен
Сварява се водата със захарта на слаб огън, докато захарта се разтвори напълно и се охлажда. Прибавя се розовата вода и боята. По 2 супени лъжици от този сироп се наливат във всяка чаша. Разрежда се със студена вода и се прибавят кубчета лед.

 

Млечно-ягодов коктейл
2 порции
4 супени лъжици леко подсладено ягодово пюре, 40 г пресни или замразени ягоди, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 супена лъжица лимонов сок, 1 супена лъжица лимонов сок, 2 супени лъжици мед, 2 кубчета лед
Медът се разбърква с ягодовото пюре и лимоновия сок. Ситно натрошеният лед се слага в каната на блендера, прибавят се пресните ягоди, заливат се с млякото и се разбива, като по време на бъркането се прибавя останаталата смес. Поднася се веднага.

Оранжев коктейл
2 порции
4 супени лъжици сок от моркови, сокът от 1 лимон, 2 супени лъжици портокалов сок, 2 чаени чаши прясно мляко, 2 супени лъжици мед, лед
Ситно натрошен лед се слага в каната на миксера, прибавят се млякото, соковете, разбърква се с меда и всичко заедно се разбива за 1 минута. Поднася се веднага в чаши хайбол.

Млечно-портокалов коктейл
2 порции
1 портокал, 2 чаени чаши прясно мляко, 2 супени лъжици мед, 2 супени лъжици грейпфрутов сок, 4 кубчета лед
Ситно натрошения лед се слага в каната на блендера, прибавят се млякото, предварително подсладено с меда, обеленият и разделен на резенчета портокал и сокът. Бърка се 1 минута. Прецежда се и веднага се поднася.

Плодова лимонада
2 порции
2 супени лъжици сок от малини, 2 супени лъжици лимонов сок, 2 супени лъжици мед, 80 г плодове от компот, 2 бучки лед, минерална вода
Медът и сокът от малини леко се затоплят на пара, за да се разтвори медът. Сместа се охлажда и се налива по чашите, в които се добавя лед, лимонов сок, плодът от компота и се долива с минералната вода (може и газирана).

Малинова лимонада
2 порции
4 супени лъжици сок от малини, 2 супени лъжици мед, сок от половин лимон, 400 г минерална вода, 2 кубчета лед
В 2 супени лъжици леко затоплена вода се разтваря медът. Прибавят се лимоновият, малиновият сок и водата. Разбърква се и се поднася в чаши хайбол с лед.

Портокалова лимонада
2 порции
6 супени лъжици портокалов сок, 2 супени лъжици сок от моркови, 400 г минерална или газирана вода, 4 супени лъжици мед, 1 жълтък, сок от половин лимон, 2 кубчета лед
Медът се разбива с жълтъка, прибавят се соковете, долива се вода и всичко се разбърква. Сервира се веднага в чаши хайбол с лед.

Медена лимонада
2 порции
2 супени лъжици мед, 8 супени лъжици лимонов сок, настъргана кора от 1 лимон, 400 г вода, 4 кубчета лед
В 2 супени лъжици леко затоплена вода се разтваря медът и се охлажда, след което се прибавя лимоновият сок, настърганата кора и водата. Престоява около 30 минути. Прецежда се, слага се ледът. Сервира се със сламка.

Грейпфрутова лимонада
2 порции
4 супени лъжици мед, 1/2 чаша сок от грейпфрут, 8 супени лъжици сок от мандарини, 400 г вода
В половин чаша леко затоплена вода се разтваря медът. Прибавят се соковете и изстудената вода. Сервира се в чаши хайбол със сламка.

Фруктова лимонада
6 порции
1 чаша портокалов сок, 2 чаши гроздов сок, 1 чаша лимонов сок, 2 чаши вода, 1 чаша мед
Всички съставки се смесват и разбъркват добре. Коктейлът се охлажда и се поднася в чаши хайбол със сламка.

Коктейл “Амависта”
4 порции
15 кайсии, 15 сливи, 4 ябълки, 500 г грозде
Почистват се плодовете, махат се костилките на сливите и кайсиите и се нарязват на парчета. Пускат се през сокоизстисквачка и полученият коктейл се охлажда в хладилника. Поднася се в чаши хайбол със сламка.

Коктейл “Тропикана”
10 порции
1 литър портокалов сок, 1 литър сок от ананас, 1 чаена чаша сок от грейпфрут, 3 портокала
Соковете се смесват и разбъркват, след което коктейлът се охлажда в хладилника. При сервиране във всяка чаша се слага по едно резенче портокал.

Зеленчуков коктейл
10 порции
2 л доматен сок, 2 краставици, сол, черен пипер, целина на прах
Едната краставица се обелва и прекарва през сокоизстисквачка. Полученият сок се прибавя към доматения сок, добавя се по щипка сол, черен пипер и целина и се охлажда в хладилника. Сервира се с кубчета от краставица. Всяка чаша може да се украси с тънко кръгче краставица, закрепено на ръба на чашата.

Доматен коктейл
8 порции
1,5 литра доматен сок, 12 краставици (300 г), 4 лимона, 1 супена лъжица соев сос, 3 клончета пресен босилек, по щипка сол, черен пипер и целина на прах
Краставиците се обелват, настъргват се на ситно и се слагат в дълбок съд. Прибавят се подправките, сокът от 3 лимона, соевият сос и доматеният сок. Оставя се в хладилника за поне 1 час. Останалият лимон се нарязва на тънки кръгчета, с които се украсяват чашите. При сервиране напитката се поръсва с нарязания на ситно пресен босилек.

 
   
 
 
 
 
Виж целия пост
# 83
   PANCAKES


 
Продукти:

 
2 ч.л. захар
2 яйца
225 гр. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
350 мл. прясно мляко
25 гр. масло (разтопено)

Разбъркват се брашното с бакпулвера, захарта и солта. Отделно се разбиват яйцата /да са със стайна температура/, добавят се млякото и маслото. Мокрите продукти се прибавят към сухите и се бърка до хомогенна смес. Пекат се в тефлонов тиган без мазнина! 

 
 

Виж целия пост
# 84
   

О п ъ р л е н к и
Продукти :
1 яйце
 1 кофичка
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
20 гр. /половин кубче/ мая за хляб
щипка сода бикарбонат
3 с.л олио
около половин кг брашно
Приготвяне :
Замесва се средно меко  еластично тесто . Оставя се да втаса около половин час. Оформят се тънки питки, които се пекат на скара или грил-тиган.След като се изпекат се намазват с краве масло и се поръсват с шарена сол, може да се направи чесново масълце и да се намажат с него. 
Виж целия пост
# 85
            Д О М А Ш Н А   Б И С К В И Т Е Н А     Т О Р Т А
 

 
2 кофички кисело мляко /да не е много кисело/

пакетче масло 125 гр.

1 ч.чаша захар

2 голями или 3 малки пакетчета бисквити - обикновени

1 ч.чаша брашно

4-5ванилии

Прави се крем от млякото, брашното, ванилиите, маслото и захарта. Варят се до сгъгстяване.
 
Редят се - бисквити - крем. По желание може да се карамелизира захар, която да се сложи междъ блатовете. Отгоре може да се поръси с карамелизирани орехи, настърган шоколад.
Виж целия пост
# 86
П И К Л И Ч К И

 Нарязаните на тънко тиквички се накисват във вода, в която има 1 с.л. сол. Така седят около 15 мин. След като се извадят от водата се овалват в брашно и отново се топнат във водичката, в която са киснали. Пържат се във фритюрник.
   Заливат се с мляко, чесън и копър.
Виж целия пост
# 87
                                 Чийз торта с мус от виолетки 
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420014.0
Виж целия пост
# 88

З Е Л Е Н  Ф А С У Л   С Ъ С    С В И Н С К О


В зехтин се запържва малка главичка лук, 1-2 скилидки чесън, морков нарязан на кубчета. След 5-6 минути се добавя червен пипер, зеления фасул, нарязан на ситно, месцето /което предварително е сварено и нарязано на кубчета, а може и да е запържено до златисто вместо сварено/ и водата, в която е варен фасула. Подправя се с кубче бульон и се оставя да ври. След като поомекне фасула, се добавят 1-2 домата, нарязани на ситно. Малко по-късно към соса се слага сгъстител за сосове  и магданоз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия