За оризовата каша

  • 1 099
  • 16
Чудя се мамчета,вместо готовите оризови каши, не може ли да се приготвят домашни, като се сварява чист ориз и след това се пасира  Thinking
От каква възраст може да се процедира по този начин и има ли разлика във видовете ориз, които може да се дават на бебчовците.
Благодаря предварително!  bouquet
Виж целия пост
# 1
Аз захраних с оризова каша на Милупа и моята принцеса много я хареса.За ориза има 3 вида мисля,кафяв ,бял и още един който забравих как се казва,само си спомням че кафевия ориз е най полезен.
Аз лично съм ЗА  Peaceкупените каши.Толкова са вкусни newsm74 и хубави и не си заслужава да се правят в къщи.Плюс това са със всички необходими витамини и съставки.И се приемат добре от бебетата и техните стомахчета. baby
Хората са произвели такива хубави каши,защо да тормозим децата си ,а и нас.Избора все пак е на всяка една майка.
Успех!
Виж целия пост
# 2
Можеш и ти да си я направиш.Купуваш си кафяв ориз,препичаш го около час на слаба фурна и след това го смилаш на брашно.Кипваш си вода/примерно 150 мл/ и слагаш 2-3 супени лъжици от брашното.Става за минути.Можеш след това да добавиш каквото си искаш към нея/с каквото си захранила/.
Виж целия пост
# 3
Тук има рецепти за домашни каши: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Виж целия пост
# 4
Не се мъчи купените са си екстра-например ориз и царевица на Фризокрема е върха.
Виж целия пост
# 5
Много по - лесно и според мен по полезни са купените (според начина на приготвяне)  Peace
Виж целия пост
# 6
И аз съм за купените. Много по вкусни са , а и съдържат много полезни вещества. Ни е ядем всеки ден кашичка. Peace
Виж целия пост
# 7
А каква марка пюрета и каши ползвате?
Виж целия пост
# 8
Аз си мислех, че ако сваря ориза и после го пасирам ще стане - но явно съм сгрешила Embarassed
Като гледам каква е технологията, честно казано и аз предпочитам да се насоча към купените.За сега сме на млечни бананови каши и т.н.
Гледам обаче че в детските кухни тук във Варна дават варен ориз. Над каква възраст можем ние привържениците на домашната кухня  да си го позволим?
Виж целия пост
# 9
Ами не знам дали ще стане точно така - вариш ориза и пасираш  newsm78
Виж целия пост
# 10
По принцип може, както са ти казали другите майки от препечено оризово брашно се прави каша. Ако пък искаш да свариш ориз и да го пасираш не би трябвало да е към кашите, а като основа на пюре (вместо картоф примерно). Аз лично и приготвям така някой от пюретата. Яде примерно ориз с тиквичка, но го давам за обяд. Относно възраста, може и да не съм права, но когато захраних с оризова каша приех, че е яла ориз и от тогава давам сварен.
Виж целия пост
# 11
А каква марка пюрета и каши ползвате?
Първата ми каша беше безмлечна оризова на Милупа.Сега взимам и на Хумана и на Фризокрем. От пюретата сме на Хип. Но сега рядко му купувам. Вече си му готвя вкъщи. Peace
Виж целия пост
# 12
Не се мъчи купените са си екстра-например ориз и царевица на Фризокрема е върха.
тази е страхотна дори на мен ми харесва
Виж целия пост
# 13
И аз съм за купените каши.
По-лесно, по-бързо и по-удобно е   Peace
Вече не ядем каши, но от опита преди препоръчвам Милупа, Нестле, Хип.
Виж целия пост
# 14
За кашите - Милупа,Хумана,Фризокрем  Peace
за пюрета - Хип,Бебевита,Гербер feeding
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия