Пиле фрикасе

  • 3 587
  • 18
# 15
Благодаря ви. Ще го пробвам в неделя
Виж целия пост
# 16
Аз пък го правя по по мързеливия начин. С готовите фиксове и става много вкусно  Peace

И аз така  Wink
И аз така , и си облизваме чиниите , варя първо пилето и фикса го разтварям в бульона !!!!
Виж целия пост
# 17
Аз сварявам пилешкото месо със солчица  (обикновено  фрикасето го правя с бяло месо , което като го сваря го нарязвам на ситно) .
Изваждам го от бульона и го нарязвам на ситно .
След това в малко олио (силно сгорещено ) сипвам една две супени лъжици брашно и бъркам и сипвам едновремено от горещия бульон .
След това си приготвям така да се каже застройката .
Разбивам два или три жълтъка (кой колкото обича ..не е от особено значение , просто аз обичам да ми е по жълтичко фрикасето и по силно) и към тях прибавям  сока на  прясно изцеден половин лимон (може и по малко или повече според вкуса) и бъркам жълтъка с лимоновия сок.След това пак при непрекъснато бъркане сипвам жълтъчната смес при фрикасето.Добавям черно пиперче и доста нарязан пресен магданоз .
Едно уточнение че малко объркано го написах , месото го прибавям почти накрая когато сипвам черното пиперче и магданоза ..т.е. след като съм прибавила жълтъка с лимоновия сок.
Уфффффффф толкова проста манджа , пък толкова сложно го написах ..но кво да се прави пиша от работа и съм малко разсеяна.
Виж целия пост
# 18
Аз пък запърженото брашно първо го бъркам със студена вода. Така уж по-малко става на бучки  newsm78. Поне аз с такова впечатление съм останала и се чудя, че препоръчвате с топла и даже гореща вода. Ще взема да пробвам другия път, ама от първите ми опити с фрикасето помня, че не ставаше с топла вода. Просто се чудя, някой да не помисли, че се заяждам  Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия