# 15
Моята рецепта:
1.Слагам да кипне пилето (ако има пяна я отделям).

2. Прибавям следните зеленчуци и подправки:
едро нарязани картофи
лук (на корем)
морков
печена чушка нарязана
сол, черен пипер, чубрица, дафинов лист, пилешки/зеленчуков бульон

3.След като поврат малко (20мин) прибавям:
2-3 настъргани пресни домати, или половин консерва домати
3-4 скилидки чесън

4. Когато яхнията е почти готова прибавям 2-3 равни лъжици брашно разтворено в студена вода и се вари до пълна готовност.

Най -накрая поръсвам пресен магданоз (ако е сух слагам още в началото)

Става без запръжка и без допълнителна мазнина.
Така правя и всички други яхнии, ако е с боб слагам и джоджен.
Виж целия пост