Най - хрупкавите тиквички!

  • 55 967
  • 94
# 75
Аз пък чух следната рецепта за тиквички, пак е същото само че брашното се смесва директно с водата, да стане като каша и така се топват тиквичките и се пържат. Обаче на мен никога не ми е ставало черно олиото, а досега съм ги пържила само с брашно без да чакам да попие.
И ще пробвам, защото обожавам тиквички!
Виж целия пост
# 76
Всичко, което се пържи оваляно в брашно, го правя така. Използвам найлонова торбичка, в която слагам брашното, на няколко пъти (според зависи от количеството) слагам от това за пържене - тиквички, патладжани, риба, разтръсквам, за да се обрашнят хубаво и нареждам на табла. Изчаквам докато брашното "попие", т.е. да не белее по повърхността, и тогава пържа. Вярно става много бързо и олиото не почернява.

И аз правя така от години и си ги пържа във фритюрника. Никой не познава , че са пържени така. Стават си хрупкави и не са мазни !
Виж целия пост
# 77
Снощи приложих технолгията ,но ги пържих във фритюрника.Станаха също много хубави,и доста по бързо.Освен това като сложих повече количество не залепнаха една за друга при пърженето. Реших да ползвам същата техника и за патладжани,но по идея от тук направих брашнена каша с вода - е,не ми харесаха...Станах по мазни от тиквичките,залепиха се един за друг вътре във фритюрника.
Пак казвам - радвам се че открих тази идея на Буболина Peace
Виж целия пост
# 78
Буболина,  Hug
Виж целия пост
# 79
Тиквички и панладжан са ми любими през лятото.....Ще пробвам и по този начин.
Виж целия пост
# 80
и аз ги пробвах  Grinning не забелязах разлика във вкуса, но определено олиото не почернява. ен се губи и кой зане колко повече време, а само за първата партида. после докато се пържи тя, втората и третата партида отлежават  Grinning
Виж целия пост
# 81
Аз също ги пробвах и мисля, че определено има разлика във вкуса...ометоха се за отрицателно време Peace
А това, че не хвърлях олио ми беше най-голямото улеснение,Буболина благодаря, че сподели Hug
Виж целия пост
# 82
Буболина,
както бях обещала - направих ги и така вече няколко пъти.
Това са поредните пържени тиквички с чеснов сос
Благодаря за идеята  bouquet
Виж целия пост
# 83
и аз ги пробвах  Grinning не забелязах разлика във вкуса, но определено олиото не почернява. ен се губи и кой зане колко повече време, а само за първата партида. после докато се пържи тя, втората и третата партида отлежават  Grinning
и аз днес ги правих и споделям мнението ти.
аз си ги предпочитам тънко нарязани следващия път ще си ги нарежа на тънко, не мисля че ще е проблем
Виж целия пост
# 84
и аз ги пробвах  Grinning не забелязах разлика във вкуса, но определено олиото не почернява. ен се губи и кой зане колко повече време, а само за първата партида. после докато се пържи тя, втората и третата партида отлежават  Grinning
и аз днес ги правих и споделям мнението ти.
аз си ги предпочитам тънко нарязани следващия път ще си ги нарежа на тънко, не мисля че ще е проблем
аз ги рязах както обикновено - на тънко  Peace
Виж целия пост
# 85
Вчера правих тиквички уж по описаният начин, ама нещо...не станаха хрупкави...Защо ли така? Къде може да ми е грешката????
Виж целия пост
# 86
Изчака ли да поемат брашното? newsm78
Виж целия пост
# 87
Изчака ли да поемат брашното? newsm78

25-30 мин...Но пак ще пробвам......Няма да се откажа.......По принцип нали казват,че всяко ядене трябва да се прави и с любов......Може нещо да не съм била в настроение вчера и да съм претупала тиквичките.......

Виж целия пост
# 88
 Wink, пробвай пак, няма начин да не станат, със студена вода първо топиш, после в брашно и чакаш 30 мин., пържиш в повече олио Peace
Виж целия пост
# 89
Вчера правих тиквички уж по описаният начин, ама нещо...не станаха хрупкави...Защо ли така? Къде може да ми е грешката????
Като вадиш изпържените вече тиквички не ги слагай всичките в една чиния защото като се натрупват една върху друга и омекват може заради това да не са станали.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия