Пресен грах

  • 9 392
  • 9
Момичета, имам нужда от съвет  Hug
Донесоха ми пресен грах, още е с шушулките, ама е много около 3-4 кг. newsm78 Та ми се иска да го замразя във фризера, но незнам да го сваря ли предварително или само да го бланширам newsm78
А може и в буркани да го стерилизирам, но идея си нямам как Rolling Eyes
Моля за помощ какво да го правя?
Благодаря предварително  bouquet
Виж целия пост
# 1
махни му шушулките, порционирай си го в пакетчета и директно замразявай.

младият грах няма нужда от бланширане. Peace
Виж целия пост
# 2
Според мен -бланширай , изстуди веднага със студена вода , остави да се отцеди и тогава в торбички и във фризера. Като го извадиш е готов , а и вкусът е по-хубав.
Виж целия пост
# 3
Просто го чистиш от шушулката,разпределяш в торбички - и във фризера! Simple Smile
Така правя от години.
Има си и начин за бързо чистене от шушулките,но ще ти трябва по-голяма тенджера- слагаш вода  ,  вътре граха и като заври шушулките се пукат и само обираш грахчетата с решетеста лъжица Simple Smile
Е не е на 100% в смисъл остава някоя шушулка неотворена,но по този начин граха се бланшира,което според мен не е задължителна процедура.
Виж целия пост
# 4
НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ с бланширане , няма нужда - аз го оронвам от шушулката в чист съд , изсипвам го в найлонова торба , завръзвам я и във фризера . Когато реша да готвя с чаша си гребвам от зърната и директно във врящото ястие или вода . Всяко зрънце си е замръзнало като съчма , но не се е слепило с другите и витамините са си в него , не са исфирясали в бланшираните водърляци.
Виж целия пост
# 5
Пепи Чачева е права! Действай с фризера!  Peace
Виж целия пост
# 6
Един единствен път съм замразявала пресен грах , но не съм го бланширала  Naughty. Изчистих го и дирекно във фризера Peace.
Виж целия пост
# 7
Благодаря, така и ще направя ...направо във фризера  bouquet

Има си и начин за бързо чистене от шушулките,но ще ти трябва по-голяма тенджера- слагаш вода  ,  вътре граха и като заври шушулките се пукат и само обираш грахчетата с решетеста лъжица Simple Smile
Е не е на 100% в смисъл остава някоя шушулка неотворена,но по този начин граха се бланшира,което според мен не е задължителна процедура.

Това е много интересна техника, ще се пробва Peace
Виж целия пост
# 8
Никаква термична обработка не му правя  Naughty  не го бланширам, само го почиствам от шушулките и го слагам по пликчета и във фризера.

Виж целия пост
# 9
Във всички книги,които имам пише, че точно заради витамините се бланшира, а и за да се запази цвета и вкуса. Бланширам го всяка година и не съжалявам за изгубеното време. 2-3 минути са му достатъчни.
 А съветът ми към всички е -има комбинирани книги за тенджера под налягане, фризер, микровълнова -купете си и четете.(има и поотделно) дадени са и таблици с времето, необходимо за всеки продукт.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия