Сладките "Топките на Бах"

  • 1 496
  • 14
На времето майка ми ме научи да ги правя, но беше много отдавна! Сега нито тя, нито аз помним тази рецепта!  Rolling Eyes  newsm78
Помня, че се слагаха бисквити и захар, и други неща, после се правиха топчета и се овалваха в настъргани орехи!   chef
МОЛЯ за помощ, ако някой я знае тази рецепта, може да е и под друго име!
Предварително БЛАГОДАРЯ    bouquet
Виж целия пост
# 1
Това ще да е нещо като сладките "Черешки".Май ги имаше в готварската книга на bg-mamma.
Виж целия пост
# 2
Не знам рецепта, но ще следя темата с интерес, много ми хареса заглавието на сладките и ще ги пробвам  Laughing
Виж целия пост
# 3
Ох, много са вкусни! Защо помня вкуса, а не помня рецептата!  ooooh!  Joy  ooooh!
Това ще да е нещо като сладките "Черешки".Май ги имаше в готварската книга на bg-mamma.
За голямо мое съжаление не са те!  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 4
Имам някакъв смътен спомен за сладки, които се правеха като се смесваше меко масло със смлени бисквити, какао,  пудра захар и ванилия. Правеха се топчета, които се овалваха в ситно начукани орехи и се слагаха в хладилника да се стегнат. Нещо такова ли имаш предвид?
Виж целия пост
# 5
Да да, точно нещо такова е Steffanie , ако се сетиш за повече подробности пиши!    bouquet
Виж целия пост
# 6
Ето, намерих рецептата:
1 опаковка бисквити
250 г масло
3 кафени чашки пудра захар
2 суп. лъж. какао
2 пак. ванилия
1 чаена чаша смлени орехови ядки
1 каф. ч. ром

Маслото се разбива до пухкавост с пудрата захар. Прибавят се смлените бисквити, какаото, ванилията и всичко се разбърква добре. От сместа се оформят топчета с големина на орех, потапят се последователно в рома и ореховите ядки и се подреждат в подходящ съд. Слагат се в хладилника да се стегнат.
Виж целия пост
# 7
Не знам рецепта, но ще следя темата с интерес, много ми хареса заглавието на сладките и ще ги пробвам  Laughing
Peace и на мен Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 8
От същата смес правех и руло:разточва се на 0,5см дебелина,разбиваш маслен крем и намазваш.Навиваш внимателно с помощта на найлонче,слагаш в хладилника да стегне.После се реже малко по диагонал,става много ефектно.  chef
Виж целия пост
# 9
Ето и моят вариант на подобна смес. Нещо като на lina kaz, но с името

Сладък салам

2 пакета бисквити (250 гр)
2 яйца
1 ч.ч. орехи
4 с.л. какао
1 ч.ч. пудра захар (става и с кристална)
и пакетче (125 гр ) масло
1 ванилия
2-3 с.л. пудра захар за овалване
2 с.л. ром

Бисквитите се нарязват на тънки ивици и се поръсват с рома. Захарта се разбива с маслото, докато се получи кремообразна маса, към която се прибавят жълтъците (един по един), какаото, орехите, ванилията и бисквитите.
Сместа се разбърква добре и се оформя руло с диаметър 4-5 см, което се овалва в пудра захар и се увива стегнато в пергаментова хартия (целофан, намазан с вода), оставя се в хладилника да се стегне и се нарязва на филийкии или по диагонал (като шпеков салам).
Отдавна не съм го правила, но сега, четейки тази рецепта, се сетих.

*Като се разреже, парченцата бисквити наподобяват сланинките на колбас, откъдето идва и името на сладкиша.
Виж целия пост
# 10
а аз правя това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98218.0

 ето снимка (снимката е с лошо качество за съжаление)
Виж целия пост
# 11
Steffanie точно това е, но без какао и ром!
Благодаря на всички отзовали се и на новите предложения! Добре е, че го има този форум!
newsm51 smile3525 newsm51
Виж целия пост
# 12
Трябва да се опита   bouquet
Виж целия пост
# 13
Да, оказва се че и аз си похапвам "топките на Бах", но под формата на сладък салам  Laughing
Виж целия пост
# 14
Невероятно име за сладки!Направо не можах да повярвам като го прочетох. newsm78 Пусто подсъзнание.... Embarassed Иначе рецептата е много хубава.Мама  я правеше и се казваха "домашни бонбони". Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия