За фризера

  • 8 034
  • 67
# 45
Krasssona - mama Tin вече ти отговорила. Ние просто така ги консумираме дренките. Понеже харесваме сока и пием повече него, но и плода хапваме разбира се.

Едва ли има проблем да се съхраняват във фризера - дори напротив - ще са по-натурални така.
Виж целия пост
# 46
Подправки-магданоз,копър,целина,девесил.
Чушки,грах,тиквички.
(Замразявам и рибата,която хваща мъжо Mr. Green )
Виж целия пост
# 47
Подправки-магданоз,копър,целина,девесил.
Чушки,грах,тиквички.
(Замразявам и рибата,която хваща мъжо Mr. Green )
Той поне мъжоти хваща риба, а моя по цял ден виси и накрая се прибира с няколко попчета с големината на цаца Grinning Няма какво да замразявам
Добре че има зеленчуци!
Виж целия пост
# 48
Спанака задължително ли трябва да се бланшира преди да се сложи във фризера, а ако се сложи суров?
Виж целия пост
# 49
Първо -ще заема много място,второ - като го извадиш си мисля че ще се скашка,и трето -във водата ще му останат доста от полезните вещвства.Аз не го бланширам, а леко го задушавам в масло или олио за минутка (така пише в книгата ми за фризера). Като имам време купувам по кило -две, и след задушаването го разпределям в кутии от маргарин ( 500гр. -за  една супа), та после ми е по-лесно и бързо като готвя.
Виж целия пост
# 50
Аз пък се чудя ако бланширам картофи и после ги сложа във фризера дали ще станат като купешките?  Thinking
Да, такива стават.
Аз бланширах до сега в палмова мазнина максимално сгорещена във фритюрника за 3-4 секунди и оставям на кухненска хартия да се поеме излишната мазнина и като изстинат и ги прибирам в торбички и във фризера. После вадиш и замразени направо във фритюрника.
Миналата година опитах и със мас /нездравословно/, но станаха по-вкусни.
Трябва да се използва някаква мазнина, която замръзва. Само с олио-не стават.
Виж целия пост
# 51
  chef
Виж целия пост
# 52
Спанака задължително ли трябва да се бланшира преди да се сложи във фризера, а ако се сложи суров?

Аз не бланширам спанака.Измивам го и го разстилам на покривка да се отцеди и да увехне леко,после в торбички и във фризера.  chef
Виж целия пост
# 53
Моля Ви споделете какво и как замразявате във фризера


 newsm78Как замразявате ГЪБИ? newsm78
Виж целия пост
# 54
За сега съм сложила във фризера:

- печени необелени червени и зелени чушки;
- чушки червени и зелени за говете нарязани на ситно;
- чушки за пълнене;
- тиквички нарязани на кубчета за супи и манджички;
- краставички на кубчета  и стъргани за таратор;
- карфиол на късани на розички;
- тиква нарязана на кубчета;
- магданоз, копър и целина-листа нарязани;
- пащърнак и целина на купчета;
- броколи на розички ;
- коприва бланширана и направена на  топчета точно за едно говене;
- череши изчистени от костюлки;
Виж целия пост
# 55
 welcomeЗдравейте,мами!Включвам се във вашия форум и макар да съм мама на пораснали вече деца/ и баба на внуче/  love001,мисля,че ще бъде приятно да общуваме и взаимно да си помагаме.По темата: от дълги години имаме фризер и ми е голям помощник.Почти съм изключила бурканите. За сега съм замразила:
печени,белени чушки и сини домати вакумирани в пликчета
нарязани зелени и червени чушки също вакумирани
чушки за пълнене бланширани предварително със сол и оцет-в пликчета вакумирани
печени тиквички затворени в кутийки
сурови тиквички нарязани в пликчета вакумирани
риба консерва приготвена в тенджера под налягане затворена в кутийки-готово ядене
всички видове зелении-магданоз,копър,целина/глава,листа/,девисил затворени в кутии
плодове със захар в кутии-ягоди,вишни без костилки,праскови,кайсии
зелени джанки за подправка в супи и др.
Виж целия пост
# 56
Копър и магданоз. Всичко останало купувам готово. Например - замразен спанак, или печени чушки. Престояват във фризера само по няколко дни -докато им дойде времето да ги сготвя.
   А, тази година сложих малко бамя - за гювеч.
   
Виж целия пост
# 57
Момичета едно въпрос че от мен,понеже за първи път мисля да сложа патладжан не знам как ще е по добре с кората или без и да го осоля ли  newsm78
Виж целия пост
# 58



 newsm78Как замразявате ГЪБИ? newsm78

Мия ги хубаво с брашно/стават много  белички Simple Smile/Нарязвам/според желанието ти -може и на ленти /В тежнжерка кипвам вода със 2-3 лъжици сол и пускам във врящата вода гъбите за около 4-5 минути-докато леко поомекнат,но не напълно да се сварят.Оттцеждам,изстиват и ........в пликчета във фризера/по около 100 гр/А после ако ми трябват повече-вадя две Peace
Виж целия пост
# 59



 newsm78Как замразявате ГЪБИ? newsm78

Мия ги хубаво с брашно/стават много  белички Simple Smile/Нарязвам/според желанието ти -може и на ленти /В тежнжерка кипвам вода със 2-3 лъжици сол и пускам във врящата вода гъбите за около 4-5 минути-докато леко поомекнат,но не напълно да се сварят.Оттцеждам,изстиват и ........в пликчета във фризера/по около 100 гр/А после ако ми трябват повече-вадя две Peace
newsm74 Благодаря newsm51
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия