Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 9

  • 35 837
  • 311
# 90
За Барбито - моето е специално за торти, без крака е и само го набучвам в средата на купола.
Виж целия пост
# 91
Днес дядото на мъжа ми има рожден ден и аз направих на бързо следната тортичка:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=78

Красота  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 92
За Барбито - моето е специално за торти, без крака е и само го набучвам в средата на купола.
[/quot.
 

А от къде може да се купи?
Виж целия пост
# 93
Днес дядото на мъжа ми има рожден ден и аз направих на бързо следната тортичка:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=78

Красота  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Наистина е красота.   bouquet Дай и рецептата, моляяяяяяяяяяяяяяяя. Praynig
Виж целия пост
# 94
Може ли да се използва марципан Варна за бискветена торта...ще чакам отговорите ви, трябва ми спешнооо
Виж целия пост
# 95
Може, но трябва кремът вътре да е стегнал добре и отгоре да е намазана с маслен крем, заради марципана.
Дерзай и да се похвалиш Grinning
Виж целия пост
# 96
Здравейте мили дами!

Страхотни торти виждам, както винаги!

mers5, чудесен подарък! Панделата е много сполучлива! Hug

marulka_s, красиво както винаги! Heart Eyes

barcela, добре дошла и ще се радваме на още хитринки от "кухнята" на сладкарството!  bouquet

SlaDk0_i_SoLeNo, може, но е добре да сложиш масло в крема или поне в последният слой за намазване, за да не се разтопи покритието. Но ако е за домашно ползване, можеш и без масло.

Аз днес правих една бърза тортичка за именният ден на свеки. Simple Smile
Вътре е както обикновено пандишпанов блат от 8 яйца, млечно-маслен крем с ананас, покрит с млечен марципан, а розите и листата са от готовата смес на WILTON - гадна на вкус, но поне съхне бързо и лесно се работи с нея. Този път обаче не замесих боята в сместа, а ги намазах отгоре с малко разтворена в алкохол боя и с четка. Харесва ми повече как изглеждат, но така отива повече боя, а ръцете ми сега са като къносани(защото не обичам да ползвам ръкавици)...

Виж целия пост
# 97
Наталина  Shocked Shocked Shocked ,страхотна е браво поздравления   bouquet  bouquet
Може ли да ми кажеш млечния марципан как се прави?
Виж целия пост
# 98
Зечова, млечният марципан е нещо като руската мастика(виж 1 страница), но в различни пропорции. Прави се от една кутия подсладено кондензирано мляко, един пакет сухо мляко, 1 ч.л. олио, малко вода - 20-30мл и пудра захар за доомесване. Ако не искаш много сладко, не слагай водата и добавянето на захарта не е наложително. Замесва се еластично тесто и едобре да отлежи 1 ден в хладилника. На вкус е много добро - децата го обожават. Но е малко капризно на правене, поне на мен първият път ми стана доста лепливо(може би защото се изпуснах с водата и полсе трябваше да слагам много захар) но през найлон го разточих.
Виж целия пост
# 99
Днес дядото на мъжа ми има рожден ден и аз направих на бързо следната тортичка:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=78

Красота  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Наистина е красота.   bouquet Дай и рецептата, моляяяяяяяяяяяяяяяя. Praynig

Благодаря ви момичета  Blush

Ето и рецептата за тортата

500 гр заквасена сметана
5 пакетчета котешки езичета
125 гр масло
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 с.л. какао
1/2 ч.ч. пр. мляко малко ром или коняк, достатъчна е и една есенция ром на д-р Йоткер
2 ванилии
орехи, плодове според сезона
1 желатин (разтваря се в около 250 мл топла вода)

Правят се 3 вида крем:

1. Бял:

1/2 ч.ч. захар с 4 разбити на твърд сняг белтъци.

2. Какаов

1/2 ч.ч. захар + 125гр масло + какаото + 4-те жълтъка

3. Сметанов
Разбива се сметаната  Mr. Green

Белият крем се разделя на две. Към едната му половина се прибавя целият какаов крем. Другата половина бял крем се омесва с разбитата сметана. Разтвореният желатин се разделя на половина и се прибавя към кафявата и към бялата смес.

Котешките езичета се топват за секунди в млякото с рома и ванилията. Редят се два плътни реда на дъното и един ред отстрани, тези които са отстрани може и да не се топят в млякото, за да останат по-стегнати, изправени едно до друго. Слага се тъмният крем. Върху него се наръсват обилно смлени орехи. Пак се редят котешки езичета върху крема и после се слага сметановия крем. Аранжира се с плодовете. За да се съхранят може да се желират с концентриран разтвор от желатин и се мажат с четка.
В хладилника да се стегне и това е.
Става изключително бързо, а е много вкусна и лека торта.

natalyna, би ли споделила този млечно ананасов крем. Смятом да направя бисквитена торта за утре и имам компот от ананас, та предполагам, че може да направя и аз такова кремче, ако споделиш как става  Wink
Виж целия пост
# 100
Наталина благодаря за отговора , а сухото мляко колко грама е пакета?
Виж целия пост
# 101
Наталина ,много хубава торта ,както винаги smile3501
Как се прави млечния марципан
Ето и една от мен, дъщеря ми днес празнува с приятелки
Виж целия пост
# 102
Наталина страхотна торта си спретнала,браво. А каква е тази готова смес WILTON ?
Обяснете ми само как ще стои този "чаршаф" върху торта със сметана доста сиропирана?
Може би трябва да бъде по-суха? А ние в къщи обожаваме сиропираните сладкиши. Но ми се иска да опитам да направя и такава.
Ще ме извините ако задавам много въпроси.
Виж целия пост
# 103
А от къде може да се купи?

Ето го

ами, аз съм в САЩ и тук има доста джаджи Simple Smile
Виж целия пост
# 104
Ето един не толкова добър трансфер... Blush

Корни ,видя ли , и аз имам фалове. Rolling Eyes


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия