Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 9

  • 35 856
  • 311
# 75

 

 Мисля ,че ще стане ,но аз не съм правила
Виж целия пост
# 76
mers5,а от Варната няма ли да стане и панделката,като преди да я закрепя я оставя да изсъхне и се повтвърди  newsm78
 Polly-Wolly,виждала съм твои работи, но засега съм далееееече от тях. Като торти се справям добре ( пандишпанови,сметанови,парфета,добуш... ), но с такова покритие ми е наистина сефте и доста попрочетох тук Peace  Тук -в Пловдив- няма Европа  Sad 
Мисля ,че ще стане ,но аз не съм правила
Виж целия пост
# 77
mers,
глюкозата за тази панделка може ли да се замени с нещо друго, например 1 с.л. лимонов сок? или друго?
Виж целия пост
# 78
mers, за тази панделка цялото количестово захарно тесто ли отиде. Че аз с 500 гр. захар правя доста марципан Варна. Та се чудя дали да забъркам цяла доза или половина newsm78
Виж целия пост
# 79
Глюкозата  незнам дали може да се замени  с нещо друго ,за други покрития четох тук , че я заменят с мед ,но не съм пробвала За първи път ползвам тази рецепта
От  това тесто може да се покрие една кръгла торта с диаметър 20 см
Виж целия пост
# 80
Честит имен ден на всички които празнуват днес
  bilqna 69 , чудесно си се справила smile3501
  Ето и една тортичка от мен за  празника на дъщеря ми

mers5 Тортата ти е невероятна, не си личи че ти е за първи път. Много ми хареса панделката,но аз едва ли някога ще мога да я направя, аз една обикновенна панделка немога и само се тормозя като ми се налажи, а пък камоли панделка за торта, много красиво и оригинално се е получило с тази панделка. Поздравления за което   bouquet
Виж целия пост
# 81

mers5 Тортата ти е невероятна, не си личи че ти е за първи път. Много ми хареса панделката,но аз едва ли някога ще мога да я направя, аз една обикновенна панделка немога и само се тормозя като ми се налажи, а пък камоли панделка за торта, много красиво и оригинално се е получило с тази панделка. Поздравления за което   bouquet
За първи път работя с това тесто , а  с марципан Варна съм правила торти и преди
Виж целия пост
# 82
Днес дядото на мъжа ми има рожден ден и аз направих на бързо следната тортичка:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=78
Виж целия пост
# 83
Чак сега виждам, че сте почнали нова тема  ooooh!
Засега се записвам и ще ви чета.
Виж целия пост
# 84
Имам един въпрос относно тортата Барби.Как точно се закрепя куклата?
Виж целия пост
# 85
Ами чела съм, че някои момичета оставят дупка в средата с големината на руло тоалетна хартия. Ако завиеш едно такова с алуминиево фолио и залееш с крема (какъвто си решила да е вътре) после при обръщането го вадиш и  на мястото поставяш куклата.
Не знам дали ме разбра... дано съм обяснила правилно. Но аз все пак не съм правила барби, само съм чела Simple Smile
Виж целия пост
# 86
Благодаря много ще взема да пробвам.
Виж целия пост
# 87
Dea_, и аз като Assinka само съм чела за барбито, но ето тук  в един руски сайт има показано. Там тортата е с блатове.
Виж целия пост
# 88
Можеш да погледнеш още тук и тук.
Виж целия пост
# 89
 Та има тука разни фарситури, ковертюри, карамелени фондани. Ако някой ми обясни какво е фарситура и ковертюр поне ще съм му много благодарна, че хич не ги разбирам разликите. И какъв ще е тоя фондан карамелен


Привет на всички и от мен.До сега само четях и се възхищавах на тази красота която сътворявате. Там,където работя използваме от дълго време фарситура за украсяване на тортите. С нея стават много сочни но и много сладки,има различни видове с вкус на ягода,киви,крем Брюле,карамел,тофифи и една безцветна - неутрал желе която използваме за покриване на плодови торти. Ковертюри използваме само бял и кафяв шоколад.Корнишонка,ние в белия шокколад слагаме само олио и като престои в хладилника дори и 10 мин.вече се е втвърдил. Фонданът пък обезателно трябва да се разтопи на водна баня и с него украсяваме еклери той просто за друго едва ли може да послужи защото е много лепкав в домашни условия го правят с бонбони лакта. И от него са няколко вида но най вкусен е карамеления. Мисля че поне малко помогнах не съм чак от толкова разбиращите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия