Някой направи ли това мляко с ориз:

  • 2 251
  • 26
# 15
Ох ,аз докато се включа и ти вече си го направила сигурно.... Embarassed Ами видях докато се мотаех в кухнята,че ориза  стои като набъбнал,което значи ,че сигурно си я дърпа водата ,а и тя после така ми обясняваше.И после с карамела и млякото ,слага и ориза да се вари на слаб котлон и го бърка от време на време!
Радина,айде сподели после ,какво се е получило при теб,че може да се хвана и аз да доставя пак това удоволствие на моичкия,преди тя да е дошла на гости пак! Heart Eyes
Виж целия пост
# 16
Цитат на: Radina
Сега залях ориза с горещата вода,но не ми е ясно напълно ли трябва да дръпне водата  Thinking


и аз закъснях, ама нищо:
и друг път съм попарвала ориза с гореща вода. По-голямата част от водата попива, но все пак варене му е необходимо......в конкретния случай изсипах ориза заедно с водата след като малко бях поразтворила вече карамела и така варих с бъркане от време на време.....
Виж целия пост
# 17
Хм направих го нямах проблем с карамела (и добавянето на  млякото след това ) уж не го изгорих  Thinking Добавих млякото и ориза всичко си изглеждаше супер до момента в който не го разсипах в купичките и го кусах  ooooh! Много горчи,чак е неприятен за ядене  Confused Обаче ми се струва ,че вината е мен в смисъл, че ориза беше Ънкъл Бенс ,а той не се разварява и затова реших да го варя повечко,но беше грешка  Imp Следващия път ще го направя с обикновен ориз и се надявам да нямам този проблем  Praynig
Виж целия пост
# 18
Цитат на: Radina
Обаче ми се струва ,че вината е мен в смисъл, че ориза беше Ънкъл Бенс ...

И ти си майсторка като мене!  Sunglasses  Аз веднъж съм правила мляко с ориз и сложих бланширан ориз. ВАрих го час и половина и накрая пак беше мляко с камъчки  Mr. Green
Виж целия пост
# 19
Цитат на: DiVA
Цитат на: Radina
Обаче ми се струва ,че вината е мен в смисъл, че ориза беше Ънкъл Бенс ...

И ти си майсторка като мене!  Sunglasses  Аз веднъж съм правила мляко с ориз и сложих бланширан ориз. ВАрих го час и половина и накрая пак беше мляко с камъчки  Mr. Green


 Whistling Всъщност точно така с еполучи освен че и карамела прегоря докато се опитвах да го сваря този гаден ориз  Blush
Виж целия пост
# 20
Цитат на: Karimma
Един много OFF въпрос, но не мога да не го задам: какво се случва с керамичния плот, ако върху него попадне захар и каква захар - разтопена ли, на кристалчета или?
Всякаква захар е опасна за керамичния плот Sign Exclamation  
Захарта развива много висока температура при горенето и като попадне на котлона може да направи буквално дупки по него Sign Exclamation  
За карамела: няма ли да е по-добре ако се направи обратното - не млякото да се изсипва върху захарта, а обратно - в горещото мляко да се налива на тънка струйка карамелизираната захар Thinking
Виж целия пост
# 21
Цитат на: stella
Цитат на: Karimma
Един много OFF въпрос, но не мога да не го задам: какво се случва с керамичния плот, ако върху него попадне захар и каква захар - разтопена ли, на кристалчета или?
Всякаква захар е опасна за керамичния плот Sign Exclamation  
Захарта развива много висока температура при горенето и като попадне на котлона може да направи буквално дупки по него Sign Exclamation  
За карамела: няма ли да е по-добре ако се направи обратното - не млякото да се изсипва върху захарта, а обратно - в горещото мляко да се налива на тънка струйка карамелизираната захар Thinking

Благодаря за отговорите - първият ще си го запиша в главата с червени букви, че да не го забравям, щото инак... Imp
А за втория - елементарно правило от химията, ама кой да се сети Laughing
Виж целия пост
# 22
Цитат на: Radina
Много горчи,чак е неприятен за ядене  Confused Обаче ми се струва ,че вината е мен в смисъл, че ориза беше Ънкъл Бенс


A моя беше дори въз-сладък. Може да си изтървала карамела - дори секунди понякога са фатални и почва да горчи.....
Моят ориз беше най-обикновен кръгъл ориз, уж от българския......

Цитат
За карамела: няма ли да е по-добре ако се направи обратното - не млякото да се изсипва върху захарта, а обратно - в горещото мляко да се налива на тънка струйка карамелизираната захар


След сериозен анализ на творението и аз реших следв. път да направя така Wink
Виж целия пост
# 23
Някой правил ли е карамелизирана захар в микровълнова. Аз отдавна правя ориза само там, та ще експериментирам и с тази рецепта, въпреки че не обичам мляко с ориз, но пък любимият е луд по него.
Виж целия пост
# 24
Цитат на: logo5ka
Някой правил ли е карамелизирана захар в микровълнова. Аз отдавна правя ориза само там, та ще експериментирам и с тази рецепта, въпреки че не обичам мляко с ориз, но пък любимият е луд по него.

Млякото с ориз ли правиш в МВ или по принцип ориза? Аз пробвах веднъж, ама ми изкипя, а и стана за същото време, както на котлона и се отказах. Но може и да не съм уцелила някаква тънкост де.
Виж целия пост
# 25
До сега мляко с ориз не съм правила в живота си, но ориза в МВ печка става супер. Правя го в дълбока стъклена купа или йена глас, без да похлупвам. Ето рецепта:ориз със зеленчуци
Виж целия пост
# 26
И аз направих мляко с ориз по тази рецепта - много сполучливо стана! Правих го с перлен ориз, объл, не бланширан, че много тропа иначе Twisted Evil Предварително сварих 1 ч. ч. ориз в 3 ч. ч. вода, докато оризът хубаво се развари, после добавих към него 1 л прясно мляко и 2 ч. ч. вода, оставих да кипне, като не забравях да бъркам, а когато това стана, карамелизирах 1 и 1/2 ч. ч. захар /може и по-малко/, даже не я изчаках напълно да карамелизира, че много ми се спеше, и бавничко я добавих към млякото с ориза. Много внимателно, защото и в тази последователност - захарта към млякото, а не обратното, се опита да кипи. Мина без поражения, слава Богу. Добавих 2 пак. ванилия и разсипах по чаши. Канела добавям преди поднасянето по желание на консуматорите Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия