Меденки

  • 17 208
  • 76
# 15
Аз не съм засичала колко чаши брашно ми отиват, но да стане тесто от което с ръка да се оформят топчета
Виж целия пост
# 16
ОК, другият път ще пробвам както е казала mammaviki Simple Smile, ще меся... Трябва крайният вариант на тестото да не лепне по ръцете, нали? Защото в една рецепта пък беше споменато "меко, лепнещо тесто"...
Виж целия пост
# 17
Точно така лято!Тестото трябва да се меси,а не да се сипва с лъжичка в тавата.Успех ти желая! newsm10
Виж целия пост
# 18
Благодаря ти!  Simple Smile Ще докладвам при следващия опит Wink
Виж целия пост
# 19
Аз ги правя с меко тесто и използвам формички за меденки. Изсипвам ги с лъжица вътре. Така стават мекички и вкусни Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Аз не мога да си позволя да ги правя с меко тесто, защото използвам формички.
Но пък след това стават корави като камък, а иначе съм използвала публикувани тук рецепти.

Защо стават корави и как да го предотвратя?
Виж целия пост
# 21
За меденките знам, че трябва да са твърди и да не се ядат веднага, защото като престоят омекват.
Ако греша някой да ме поправи. Laughing
Виж целия пост
# 22
За меденките знам, че трябва да са твърди и да не се ядат веднага, защото като престоят омекват.
Ако греша някой да ме поправи. Laughing
Не грешиш, и аз така знам!  Peace
Виж целия пост
# 23
За меденките знам, че трябва да са твърди и да не се ядат веднага, защото като престоят омекват.
Ако греша някой да ме поправи. Laughing
Не грешиш, и аз така знам!  Peace
определено е така ето моята рецепта:
1к.ч. мед
1к.ч. захар
1к.ч.олио
2яйца
2ч.л. сода(угасена в оцет),брашно правят се топчета,колкото черешки опечени се слепват 2x2
Виж целия пост
# 24
За меденките знам, че трябва да са твърди и да не се ядат веднага, защото като престоят омекват.
Ако греша някой да ме поправи. Laughing
Не грешиш, и аз така знам!  Peace
     да,така е!
     Освен това не трябва да се прекалява с брашното,с печенето(да не се пекат много дълго) и да се намазват с глазура(шоколадовата върви чудесно!)
Виж целия пост
# 25
Направих ги. Обичам меденки с орехи. Нещо средно между меденки и ореховки.
Пое ми около 5-5 1/2 ч. брашно. Не се разтичат ВЪОБЩЕ. Мислех, че поне малко ще се разтекат и добре че в последния момент реших да посплескам топчетата, иначе меденките ми щяха да са във вид на топки. Laughing

Запазват отлично форма и са идеални за Коледа и за изрязване с фигурни формички.  Peace Намалих силно канелата, т.к. никой не обича силно канелени сладки. Сложих буквално на върха на чаена лъжичка. Меденките си имат вкус на мед и орехи. Получиха ми се около 40-45 бройки.

Мерси, Вики! Хубава рецепта.

Виж целия пост
# 26
И аз реших да ги направя тия меденки, поздравления за хубавата рецепта, станаха страхотни !   bouquet  Едва успях да ги снимам, преди мъжът ми да ги унищожи всичките, даже ме излъга гадината, че ме търсят на телефона, та да се махна от кухнята, а той през това време унищожил половин чиния. #Cussing out
Виж целия пост
# 27
...
oпределено е така ето моята рецепта:
1к.ч. мед
1к.ч. захар
1к.ч.олио
2яйца
2ч.л. сода(угасена в оцет),брашно правят се топчета,колкото черешки опечени се слепват 2x2

Колко броя излизат горе - долу?
Виж целия пост
# 28
Мама Вики, благодаря   bouquet за прекрасната рецепта  Wink
Виж целия пост
# 29
Днес ги правих, станаха невероятни....на Коледната ми трапеза определено ще им отредя специално място. Още веднъж изказвам моето огромно БЛАГОДАРЯ, за рецептата на мама ВИКИ.
ето снимки:
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000264.JPG - в тавата

Излязоха две такива големи тави- бройките са около 80-90, но станаха толкова много, защото ги правих с формички, ако бяха на сплескани топчета щяха да са по малко, леко коравички са, но явно като постоят ще се поотпуснат малко. На вкус са- нямам думи, превъзходни...по вкусни меденки не съм яла никога, с удоволствие ще ги правя често.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия