Съдове "Дуралекс" ?

  • 18 365
  • 28
# 15
Мама има един сервиз чаени чаши от дуралекс...не помня, сигурно е на 15-тина години вече.
Не е надраскан, нито чашка, нито чинийка  е счупена...

И ние така! Издържливи са и ги ползвам и в микровълновата!!! Simple Smile
Виж целия пост
# 16
На мен ми подариха такъв за свадбата. От 7 години само него ползвам,то друг май нямам. Понадраскани са чиниите,нищо, че ги мия на ръка, но не много. В смисъл-не им личи,не изглеждат захабени. Изпускала съм на пода( балатум) и нямаше поражения. Но когато баткото лазеше и основните му играчки бяха тенджери и чинии, пусна една чашка в каната на робота. Значи тя е паднала от15-20 см. върху металния нож. Стана си като пасирана  Joy, на съвсеем малки стъкълца. Нямаше нужда да включвам робота-можеше просто да бодна една сламка и щеше да е като нектар  Stop А за крем-карамел много съм се чудила,но не съм пробвала. Но аз карамелизирам направо в купичките, в микровълновата, дали ще се пръснат? newsm78
Виж целия пост
# 17
Аз в малки купички от Дуралекс правя крем-карамела във фурната. Нищо му няма. Незнам дали щото на водна баня се пече. И в микровълновата готвя парчета месо в голяма купа понякога. Пак нямам проблеми.

Аз също. Предпочитам Дуралекс, че много съм пъргава в кухнята и чупя често чинии  Laughing
Виж целия пост
# 18
Правила съм 2-3 пъти и аз клем-карамела в тях, но сега имам формички. Товаса ми ежедневните съдове. Драскат се, но са много удобни и красиви. Имам 3 комплекта в тъмно кафяво. Peace
Как правиш карамела? В самите чашки или в друг съд карамелизираш захарта и после изливаш в чашките?
Незнам за papi6, но аз не правя карамела в тях, а го изсипвам разтопен от друг съд. А относно чупенето, наистина са издържливи, но недай си боже да се счупи стават направо на сол и после цяла седмица намирам парчетийки.
Виж целия пост
# 19
             много са здрави- изпускала съм на пода от гранитогрес и не се чупят. Стават за микровълнова фурна.
Днес изпускна купа от Дуралекс на теракота, абсолютно здрава си остана. Въобще имам чинии, купи и чаши, много съм доволна. Пък половинката само в тях си топли ядене в микровълновата, по-вкусно му било Laughing
Виж целия пост
# 20
За изпускането - понякога издържат, но ако не - както каза някой нагоре -пръска се като автостъкло.
За топлоустойчивостта - аз пека във фурната сандвичи, нагрява се доста, но пък времето не е много. Не бих пекла ядене. Внимавайте, защото се продават и тонирани стъкла, които наподобяват Дуралекса или другите подобни марки от такова закалено стъкло. Така пръснах една голяма чиния като я сложих близо до газовия котлон,както би се счупила всяка обикновена стъклена чиния.
Виж целия пост
# 21
За ежедневна употреба ползвам само съдове от дуралекс!
Виж целия пост
# 22
За ежедневна употреба ползвам само съдове от дуралекс!
и аз Peace
Виж целия пост
# 23
аз не мисля, че всички видове стават за печене. имах преди формички за карамел, дуралексови, но те си бяха отбелязани като огнеупорни. иначе ми се е случвало да се пукне чиния в микровълновата, можеш да си изкараш акъла #Crazy
Виж целия пост
# 24
Да, има и ментета, само тонирани
Виж целия пост
# 25
От осем години използвам само такива чинии и чаши всекидневно......Как не съм ги открила по рано... newsm78
Ма те са просто чудесни.... Heart Eyes
Слагам ги в микровълновата за претопляне на храна .....
Малките са ги хвърляли и не са се чупвали което доста ме учуди...
Хватката при счупването е следната...
Ако съдът падне на земята под ъгъл от 90 градуса се е счупил на 1000 и пърчета ....но ако се претъркули или падне не от много висико няма страшно остава си цял......
Това ти го гарантирам с две ръце и два крака защото съм го пробвала нарочно за да проверя... Laughing
Виж целия пост
# 26
Поздравления за покупката, не си сгрешила! Simple Smile От 13 години съм основно с такъв сервиз, имам счупена само 1 чиния и то защото скъпия си сложи супата директно на котлона (тогава нямахме микро). Има само един малък недостатък- не задържат достатъчно дълго храната топла. Аз дори нарочно ги ползвам когато искам да охладя бързо нещо. Не е като порцелан, но останалите му предимства надминават в пъти недостатъците му.
Виж целия пост
# 27
моите съдове са падали на плочките без поражение
обаче една чиния падна от дивана на килима в хола- стана на сол  ooooh!
явно зависи от ъгъла или и аз не знам какво
но са супер, препоръчвам ако нямаш да си купиш
Виж целия пост
# 28
- не е огнеупорно;
- не може да се пече в него;
- може да се сипва горещо в тях;
- може да се мият в миялна;
- с течение на времето се надраскват;
Но аз много си ги харесвам и вече над 12г. само тях си ползвам.

Защо да не може да се сипва горещо newsm78 Аз ползвам само такива съдове вече години и си сипвам редовно горещо в тях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия