Извинявам се за мерките но аз готвя повече на око
пилешкото месо(гърди)
1 глава лук(може и без него, даже май е по-вкусно)
3 малки кофички заквасена сметана
доматен сок
1ч.л. къри
1ч.л. куркума
сол и магданоз
лимон
В тенджера в 3-4 с.л. загрято олио се запържва 1 глава лук(може и без него, даже май е по-вкусно). Прибавя се пилешкото месо(около 500гр.) нарязано на хапки. Поръсва се със сол и след кто побелее се поръсва с 1ч.л. къри. Когато се запържи месото(аз обичам по-препържено) се слага доматения сок(ако е доматено пюре се разрежда с вода), да покрие хубаво месото(аз слагам повечко, защото сосът много ми харесва и да стане с повечко сос, не само на месо). Ври около 10-15 мин. Добавя се 3 малки или 1 голяма(по-евтина е) и 1 малка кофички заквасена сметана(за мен най-хубавата е Данон, не ми плащат за реклама ), в която се слага и 1ч.л. куркума(може да се добави и заедно с кърито, куркумата не сметаната). Разбърква се 4-5 мин. на котлона, поръсва се със ситно нарязан магданоз, разбърква се на котлона и е готово. Сервиране се с резанче лимон, който по желание се истисква(аз лично си слагам 2-3 резанчета, защото много харесвам по-пикантни неща).