Ако обичате маринована скумрия...

  • 36 858
  • 20
# 15
maria_yanutseva, ако решиш да я правиш, вземи си морска сол. Както и при туршиите, вкусът е различен с морска сол. Поне на мен ми е различно. Peace

Моята рибка отлежава вече. Laughing
Виж целия пост
# 16
Благодаря ви!Ще си взема морска сол.Само се чудя дали веднъж или два пъти по 24 часа да кисне в сол.Виждам,че Шерил я слага само веднъж  newsm78.Да не стане много солено.....
Виж целия пост
# 17
Моята рецепта е с 2 пъти в саламура. Досега съм нямала несполучлив резултат. Peace
Виж целия пост
# 18
 Shocked
Може би това ще Ви помогне, за да сготвите рибата по-добре и да е безопасна:
http://bulpress.net/index.php?p=view&r%5Bid%5D=1926
Виж целия пост
# 19
Майка ми я правеше едно време , а после и аз . Държа я обаче 48 часа в съд - наръсена с морска сол - без да сипвам вода . После седи 24 часа в оцет , отцежда се и след нареждането в бурканите я заливам с препържено олио. Не чакаме въобще да мине седницата .В хладилника може да седи с месеци.
Виж целия пост
# 20
Според мен престоя във саламурата зависи от това колко е голяма рибата или парчетата.
Sea woman използва скумрия и я реже на парчета 4-5 сантиметра , за това е нужно да се кисне повече време в саламура а аз използвам риба килка която е малко по едра от цацата.За 24 часа идеално се изкисва и винаги ми е била хубава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия