Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хомеопатично лекарство за спиране на кърма

  • 12 381
  • 11
Здравейте, извинете, ако има такава тема, но нямах време да търся, а ви моля за помощ.
Знаете ли, дали съществува някакво хомеопатично лекарство за спиране на кърма?
Тъй като тук във форума, научих за такова за стимулиране на кърмата и съм изключително доволна, реших, че може би има и за спиране.
Проблемът е на моята етърва, която от две седмици е спряла да кърми сина си, който е на 21 месеца (по негово желание), но продължава да усеща гърдите си втвърдени вечерно време и й се налага да се изцежда, тъй като се притеснява от запушване и т.н. Смятам, че ако има такова лекарство, може да й бъде от помощ - да спре производството на кърма.
Ако пък имате други идеи и съвети с радост ще й ги предам!
Благодаря ви и очаквам вашите коментари!
Виж целия пост
# 1
2-3 чаши на ден отвара от салвия (градински чай).
Не е хомеопатично, но също върши работа.
Виж целия пост
# 2
Хомеопатичното лекарство за спиране на кърмата е същото като това за увеличаване на кърмата, само че се пие във висока потенция (а за засилване на кърменето се пие много ниска потенция)
Ricinus communis 30 СН би свършило работа. Може да го пие през 2-3 часа по 3 гранулки, когато забележи намаляване на кърмата, да намали приемите.
Хомеопатичните препарати се приема поне 15 мин след и 1 час преди хранене. Спира се използването мента във всякакъв вид и кафе за 1 месец или поне докато пие лекарството, защото ще антидотира.
Виж целия пост
# 3
спира се  не само ментата, но и  алкохола, кафе, чай (само шипков може), енергийни напитки, джоджан, пастата за зъби, която не  е хомеопатична. Доколкото знам хомеопатичното лекарство действа доста време в организма ако не го прекъснеш., т.е. ти може вече да не приемаш хом. лекарство, а то да си действа.
Виж целия пост
# 4
Много благодаря за информацията. Предадох я вече, ама това за пастата за зъби сериозно ли е? Защото аз пия ниската потенция на Ricinus, а пастата не ми е хомеопатична, да не говорим, че не мога да се откажа от кафето - пия 3 в 1 сутрин, защото иначе умирам от главоболие след обед.
Не съм забелязала някакви отрицателни ефекти, но знам ли?
Благодаря още веднъж, много ми помогнахте!
Виж целия пост
# 5
Цитат на: tangeo
Много благодаря за информацията. Предадох я вече, ама това за пастата за зъби сериозно ли е?

Съвсем сериозно. Обикновената пастата за зъби съдържа мента и антидотира лечението. Има една българска паста, която е направена специално за хора, лекуващи се с хомеопатия, казва се Mildfresh и струва ~1,50 (може да се намери по аптекита, има я и в Била). Най-добрия и вариант е с грейпфрут. Не съдържа мента и флуор.
Другите забранени неща по време на лечение с хомеопатични лекарства ти ги е написала Evjeni.
Виж целия пост
# 6
Цитат на: tangeo
.... не мога да се откажа от кафето - пия 3 в 1 сутрин, защото иначе умирам от главоболие след обед.
Не съм забелязала някакви отрицателни ефекти, но знам ли?

Ами кафето даже да го близнеш антидотира, т.е. прекъсва действието на хомеопатичното лекарство. А това с главоболието трябва да го кажеш на хомеопата си и ще го оправи. Аз бях със ЗВЕРСКО, КАНСКО, УЖАСНО главоболие. Пиех по два аналгина, минимум два пъти в седмицата. Лекувам се с хомеопатия от две години и до сега съм имала общо три пъти главобол, който отмина с хомеопатичните ми капки. По-скоро обърни внимание на главоболието си, вместо да пиеш кафе.
Виж целия пост
# 7
Evjeni, благодаря ти изключително много за информацията - много е полезна!
За главоболието - консултирала съм се с лекар (не е хомеопат) и според него съм станала зависима от кофеина, в следобедните часове кръвното спада и на това се дължи болката. Опитвам събота и неделя да не пия кафе и някак си издържам непоносимото главоболие, но в останалите дни от седмицата, когато съм на работа, ми е направо невъзможно. Знам, че не е полезно...но, в града, в който живея, не съм чувала за лекар, който да се занимава специално с хомеопатия и се консултирам единствено с моя приятелка фармацевт. Хубаво би било да говоря с някой лекар хомеопат, но къде да го намеря!
Иначе, освен Ricinus, в момента смуча и Rhinital, тъй като страдам от сенна хрема и не смея да пия други лекарства, но пак е по препоръка на моя фармацевт.
Хубва ден!
Виж целия пост
# 8
Phytolacca D2
Това ми беше дала на мен акушерката след като сина ми се отби
За една седмица ми спря напълно без проблеми кърмата
Виж целия пост
# 9
Има едни много хубаво билково лекарство-Мастодинон.Продава се в шише като от сироп и се пие на капки-то шишето си е с дозатор.Пие се няколко месеца.Изписват го и при много болезнена менструация,а също и при мастопатия.Струва около 15 лв. и опаковката стига за едно лечение.аз не съм го пробвала лично,но моя приятелка преди 2 месеца с него си спря кърмата.
Виж целия пост
# 10
Цитат на: tangeo
...но, в града, в който живея, не съм чувала за лекар, който да се занимава специално с хомеопатия...

Aja от форума разбира от хомеопатия, с това се занимава; вярвам, че ако я помолиш, няма да ти откаже една задочна консултация, щом нямаш възможност да посетиш хомеопат там, където живееш.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: tangeo
За главоболието - консултирала съм се с лекар (не е хомеопат) и според него съм станала зависима от кофеина, в следобедните часове кръвното спада и на това се дължи болката.

И аз си мислех, че е от кръвното ми, ама не. По принципсъм с много ниско кръвно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия