Сладкиш "Жадната калугерка"

  • 13 676
  • 59
# 45
Искам TheNMaster да си даде рецептата ако не е проблем  Embarassed,ама подробничко.Искам да го направя,а супер се обърках ор всичко написано.Моля те. Praynig  bouquet
Виж целия пост
# 46
И аз правих сладкиша в неделя - стана изключително сполучлив като за първи опит.Сиропирах студения блат с топло мляко.А крема направих с отделени 250-300 ml от прясното мляко за сиропа и останалите продукти като нагрях на слаб огън до сгъстяване.Есенцията сложих като дръпнах крема от огъня.   
Виж целия пост
# 47
Ето две сигурни рецепти, поне на мен ми се получи вкусен сладкиш:

на mivis_75 и на pep-4o.
Виж целия пост
# 48
Добре,последно-крема се прави:
  -с 200 мл.вода (мляко)
или
  -с 200 мл.вода +200 мл.мляко
Виж целия пост
# 49
Добре,последно-крема се прави:
  -с 200 мл.вода (мляко)
или
  -с 200 мл.вода +200 мл.мляко

Майка ми го прави с вода, но нейната рецепта е малко по-различна.
Само едно мога да кажа, жената от телевизията го направи по дадената по-горе рецепта и стана страхотно. От тук нататък всеки може да видоизменя по свой вкус, а и нищо не пречи да имате малко повечко мляко под ръка за всеки случай.  Също така мисля, че ако се слага повече набухвател, изпечения блат става повече като обем и съвсем нормално е да има нужда от повече сироп. bouquet
Виж целия пост
# 50
Добре,последно-крема се прави:
  -с 200 мл.вода (мляко)
или
  -с 200 мл.вода +200 мл.мляко

 С 200 мл. студена вода+200 мл. мляко /отделеното от сиропа/ smile3523 smile3503
     
Виж целия пост
# 51
А нали има и един сладкиш"Жадната монахиня"?
Този е различен май,но с почти същото име.
Другия ми е любим,но не го знам наизуст.
Жадната монахиня го правя от години по ето тази рецепта:
За блата:
6 яйца/на 2 от които отделяме белтъците/
1 ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 ванилия
Всичко се разбива с миксер, сипва се в тава и се испича.
През това време се приготвя сироп от:
2 ч.ч. вода
1 масло
4с.л. какао
След като блата е готов се надупчва с вилица и се залива със сиропа.
Разбиваме двата белтъка с една ч.чаша захар/може и пудра захар/, намазваме сладкиша отгоре и го оставяме да се запече само от горе за около 10 минути.

Мързи ме да стана да си видя рецептата,но на прима виста е това.
Само дето слагам целите яйца,белтъци не отделям Rolling Eyes
Този плюс още два сладкиша-единият с ябълки и пудра захар,а другият с локум,орехи и шоколадов кувертюр са ни любими.
Десетки пъти съм ги правила,но рецепти наизуст не помня и това си е!
Виж целия пост
# 52
Искам TheNMaster да си даде рецептата ако не е проблем  Embarassed,ама подробничко.Искам да го направя,а супер се обърках ор всичко написано.Моля те. Praynig  bouquet
Включвам се да кажа подробностите дето ги направих....
 
Значи,яйцата+захарта+маслото ги разбивах докато се стопи захарта.След това добавих брашното в което сложих 1 бакпулвер.Разбих хубаво,отделих около 1 ч.ч. от сместта и сложих в нея какао.Бялата смес я сложих в намазнена и набрашнена тава,отгоре разпределих какаовата(да стане на шарки) и сложих да се пече.Проверявах с клечка дали се е изпекло.След изваждането от фурната поизчаках малко и го извадих в една тортена чиния да си изстива.
 За сиропа ми отиде около 1 и 200 л. мляко.Като сложих за аромат пак ванилия(щото нямах лимонена есенция)
 Крема- 400 мл мляко,масло,1 жълтък и 3 с.л. брашно.При варенето бърках с телта и стана гладък и еднороден крем.

Като изстина блата сиропа го поливах с лъжица.По малко,но на всякъде.Наистина е "жаден" тоя блат....Сипвате,сипвате и той все поема.Отвреме навреме го бода с вилица ,за да проверявам къде има нужда от още сироп.
Крема след като се поохлади малко го полях отгоре.Орехите ги позапекох на сух тиган и ги наръсих върху крема.Слежих готовия сладкиш в хладилника и готово.

Дано да съм била полезна....  bouquet   bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 53
TheNMaster    bouquet  bouquet  bouquet,много благодаря.
Виж целия пост
# 54
TheNMaster    bouquet  bouquet  bouquet,много благодаря.
За нищо   bouquet
Да кажеш после как е станал при теб... Heart Eyes
Виж целия пост
# 55
И аз гледах Бон апети в Събота и веднага след това го направих. Стана много вкусен, но и много сладък за нашите разбирания. Следващия път ще сложа по-малко захар в сиропа. Другото, което искам да отбележа е че сиропа може да се направи с по-малко мляко. На мен ми дойде в повечко сиропа  newsm78
Виж целия пост
# 56
И аз гледах Бон апети в Събота и веднага след това го направих. Стана много вкусен, но и много сладък за нашите разбирания. Следващия път ще сложа по-малко захар в сиропа. Другото, което искам да отбележа е че сиропа може да се направи с по-малко мляко. На мен ми дойде в повечко сиропа  newsm78
Аз сложих бакпулвер в тестото и блата стана доста,затова сигурно не ми е стигнало млякото  hahaha А захарта и аз намалих като количество....Сложих на вкус....
Виж целия пост
# 57
Mnogo e vkusen i mnogo lesno se prigotvq Grinning
Виж целия пост
# 58
този сладкиш съм го правила безброй много пъти,защото е много лесен и вкусен,но наистина не знаех че така се казва. Simple Smile
Виж целия пост
# 59
Това е един от любимите ми сладкиши. Благодаря за рецептата!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия