Дребни сладки със сварени жълтъци

  • 3 231
  • 12
Помагайте мами, винаги когато се опитам да направя дребни сладки със сварени жълтъци не се получава Cry или се разпльоскват в тавата или стават камък, последния път когато се опитах да ги направя станаха ужасни, а вече бях толкова изморена, но исках да изненадам нашия тати, защото ги обича.
Виж целия пост
# 1
Цитат на: Svetla_
Помагайте мами, винаги когато се опитам да направя дребни сладки със сварени жълтъци не се получава Cry

Заинтригува ме.  Thinking Какви са теzи сладки?
Виж целия пост
# 2
Точно за тези розички става въпрос.
Виж целия пост
# 3
Дайте я тая рецепта, че у дома има едни панер с твърдо сварени великденски яйца в хладилника, дето няма кой да ги яде.
Виж целия пост
# 4
Хапчице тези яйца стават ли още за ядене? Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 5
Пиша ви рецепта която имам от майка ми, аз лично съм я правила много пъте и винаги се е получавало а далеч не съм кулинарен виртуоз  Stuck Out Tongue
Сладки от варени жълтъци
Продукти:
3 твърдо сварени жълтъка
2 пакета масло, може и 50% масло, 50% маргарин /с мас не съм пробвала/
3 с.л. пудра захар
около 1/2 кг брашно
Всичко това се смесва. Омесва се меко тесто. С шприци се оформят розички. Пекът се в предварително заграта фурна. Готовите вече сладки се поръсват с пудра захар.
Аз като дойдох тук нямах шприц за това разточих тестото около 0,5 см и го нарязах на формички.
За по официални случаи може да се потопят в шоколад /тук има един който е малко по твърд и е специално за гарниране/ и след това съвсем леко да се поръсят със пудра захар.
Последно ги правих за Нова година и всички много ги харесаха.
Успех!
Виж целия пост
# 6
Малко тъп въпрос, маслото разтопяваш ли го предварително и още нещо тази захар достатъчна ли е?
Виж целия пост
# 7
Цитат на: Svetla_
Хапчице тези яйца стават ли още за ядене? Stuck Out Tongue
Де да ги знам Thinking Не съм ги пипнала даже. Ако стават, ще ги направя на сладки  Flutter
Виж целия пост
# 8
Хапчице, ако питаш мен не ги прави с тях Wink
Виж целия пост
# 9
Цитат на: Svetla_
Малко тъп въпрос, маслото разтопяваш ли го предварително и още нещо тази захар достатъчна ли е?


Маслото да е със стайна темп.!!!
 След изпичането се поръсват с пудра захар, така че , може и да е толкова захарта в тестото



mimi flax даде тази рецепта, но още не съм я пробвала

Розички
========
250 гр. маргарин "Калиакра" (на стайна температура)
2 жълтъка (твърдо сварени)
6 с.л. пудра захар
2 ванилии на прах
брашно (колкото поеме за средно меко тесто)

Продуктите се смесват в реда, в който са дадени. Шприцоват се розички, които се пекат до бледо розово. Поръсват се с ванилова пудра захар. Добре е да престоят поне 2 дни преди консумация.


 Rolling Eyes
Виж целия пост
# 10
Благодаря, ще пробвам отново да сътворя някоя глупост. Laughing
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Linkata
2 пакета масло, може и 50% масло, 50% маргарин /с мас не съм пробвала/

Колко гр. има едно пакетче масло?
Виж целия пост
# 12
Цитат на: rosa
Колко гр. има едно пакетче масло?
125 г
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия