Секретарски кексчета

  • 7 801
  • 16

Наричат се така, защото секретарката на фирмата черпела с такива кексчета.
Ето рецептата:

Продукти:
2 яйца
100 гр размекнато краве масло или маргарин
3/4 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. натрошени орехи и парченца шоколад
1/2 ч.ч. айрян - 1:1 кис.мляко и вода /в оригиналната рецепта кефир/
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия

Приготвяне:
1. Маргаринът или маслото се разбиват със захарта и яйцата, добавят се орехите, парченцата шоколад и айряна.
2. Добавят се брашното с бакпулвера и ванилията, разбърква се сместта.
3. Кексчетата се пекат 20-30 мин при темп.180 гр., проверяват се дали са готови с клечка за зъби или кой с каквото го прави.

От това количество при мен се получават 9 кексчета, но по липса на форми за мъфини, ги правя в йена-чашки за крем карамел и стават големички.



източник: тук.
Виж целия пост
# 1
Ще пробваме и този вариант -    bouquet за рецептата.
И тъй като много обичаме какао, смятам да добавя.
Виж целия пост
# 2
Записва се, като изпълнение ще е по- натам обаче, мерси Лабрекс   bouquet
Виж целия пост
# 3
Страхотни кексчета ми се получиха, по-скоро мъфини аз ги нарекох.

Аз ги направих така:

Продукти:
2 яйца
100 гр олио
3/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. айрян - 1:1 кис.мляко и вода /в оригиналната рецепта кефир/
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия
Като нарязах ягоди от компот, няколко бонбона от изоставена бонбониера, различни видове бяха и смлях малко орехи, за да ги ползвам като "попивателна" за ягодите, защото колкото и да ги цедих, все пак не са сухи плодове.

Първо обърках яйцата със захарта и последователно прибавих айряна, брашното, пресято с бакпулвера, след получаване на хомогенна смес, добавих обърканите заедно нарязани ягоди с нарязаните бонбони и орехи. Разбърках внимателно и изсипах във формички за мъфини... След изпичане поръсих с пудра захар.




Имам малинки, та довечера смятам с тях да се пробвам)))
Виж целия пост
# 4
Хубаво ме подсещаш и за плодов вариант!  bouquet Сигурно ще са вкусни, пък и сега има доста плодове. Ще се получи по-лек летен плодов вариант. Grinning
Виж целия пост
# 5
Ами аз мъфинчетата по принцип винаги ги правя с плодове и шоколад, ако няма шоколад с какао. Винаги са ставали много вкусни, а и плодовете придават някак си не толкова сух вкус))) и по ароматно става, а някои ако са по-кислеки още по-добре)))
Виж целия пост
# 6
Благодаря за споделената рецепта. Скоро ще се пробва. Изглеждат наистина великолепно!
Виж целия пост
# 7
Страхотна рецепта! Особенно с добавката на плодове!
Виж целия пост
# 8
   Хубава рецептичка!Струва ми се,че и за голям кекс става.
   В линка има разкошна снимка с шоколадови бисквитки......Правила ли си ги,Лабрекс?

Виж целия пост
# 9
      В линка има разкошна снимка с шоколадови бисквитки......Правила ли си ги,Лабрекс?

Не Селма, тези не съм ги правила.
Виж целия пост
# 10
Ето и обещаните кексчета с малинки... рецептата си е същата, пак използвах олио, вместо масло или маргарин. И тъй като за предните вече изразходих изостаналите бонбони в тези сложих една република, и 1/3 шоколад милка с лешници. Разбира се пак смлени орехи, имах и бадеми, следващия път с тях ще пробвам. Малинките са пресни, и като се хапват се усеща леко аромата им.



Снимах ги с телефона, няма кой да зареди батериите на фотото, така че се извинявам за качеството на снимктие  Wink

labrex, още веднъж благодаря за страхотната рецепта. Стават невероятно бързо и лесно!
Виж целия пост
# 11

..........labrex, още веднъж благодаря за страхотната рецепта. Стават невероятно бързо и лесно!

Радвам се, че ти харесват! И най-вече на експериментаторския ти талант!  bouquet
Виж целия пост
# 12
Тези кексчета направо ме грабнаха Heart Eyes и ще ги правя. Имам всичките продукти но нямам формички за мъфини. Имам само метални(стари) формички за крем-карамел. Кажете ми става ли в тях и колко да ги напълня за да станах хубави и вкусни кексчетата newsm78. Мерси за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 13
labrex, мерси за рецептата.   bouquet

Сега могат да се добавят пресни плодове, а зимата може да се добавя малко стафиди и сушени череши и сушени кайсии нарязани по на ситно! Ще станат пъстри.

А парченцата шоколад в оригиналната рецепта от руския сайт, как така не са се разтопили?  newsm78
Виж целия пост
# 14
labrex, мерси за рецептата.   bouquet

Сега могат да се добавят пресни плодове, а зимата може да се добавя малко стафиди и сушени череши и сушени кайсии нарязани по на ситно! Ще станат пъстри.

А парченцата шоколад в оригиналната рецепта от руския сайт, как така не са се разтопили?  newsm78

Бо_ , най-учудващото е, че и моите парченца останаха цели, а бях сигурна, че ще се разтопят. Нямам обяснение. Използвах обикновен натурален или млечен, вече даже и не помня, шоколад на Своге.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия