Най -хубавият ябълков пай

  • 66 279
  • 121
# 15
dolores, разбрах за какво питаш. То не е пай, а 'Линцер торта' или 'Плодова пита'. Различни наименования вероятно се срещат. Ще ти напиша конкретна рецепта за това.

брашно - 300гр.
пудра захар - 120гр.
кис. мляко - 100гр.
яйце - 1бр.
амонячна сода - 1/2 пакетче
ванилия - 1бр.
конфитюр - 150гр
кр. масло - 200гр.


Накълцва се кр. масло върху пресятото брашно с пудртата захар. Бърка се (меси се) до получаване на трохи. Оформя се кладенче, в него се поставя киселото мляко, яйцето, набухвателя, ванилията. Споява се с кратко измесване. Отлежава 20-30 мин (на хладно, ако е лято, да не е на топло).
Разточва се 2/3 от тестото на платка. Поставя се във форма, набожда се с вилица тук-там. Пече се в загрята на 220градуса фурна (ако е с вентилатор на 190градуса) за 15 мин. ( все пак да не прегори, само да порозовее; в никакъв случай на ниска температура!!)
Охлажда се, намазва се с конфитюра и отгоре се нареждат фитили от останалото тесто с дебелина 0,5см. Нареждат се като решетка.
Пече се 10-15 мин, до порозовяване на фитилите. Поръсва се с пудра захар, поднася се охладен.
Виж целия пост
# 16
Едни ябълки ми се моткат от 2 седмици тука и тъкмо се чудих какво да ги правя  Laughing
Благодаря за рецептата, след малко я започвам (само да си изпия кафетнцето)
   Peace   chef

да кажеш после как беше! Flutter
Виж целия пост
# 17
Едни ябълки ми се моткат от 2 седмици тука и тъкмо се чудих какво да ги правя  Laughing
Благодаря за рецептата, след малко я започвам (само да си изпия кафетнцето)
   Peace   chef

да кажеш после как беше! Flutter
Стана супер! Утре ще ми върнат апарата, ако дотогава остане поне едно парче от пая ще снимам и ще покажа творението си   chef
Отново благодаря за чудесната рецепта!
   bouquet
Виж целия пост
# 18
pina, разкош!  Hug
Виж целия пост
# 19
благодаря за чудесната рецепта   bouquetТова беше най-вкусния пай,който сме яли.....въпреки,че не го издокарах като на снимката
Виж целия пост
# 20

благодаря за чудесната рецепта     bouquet     Това беше най-вкусния пай,който сме яли.....въпреки,че не го издокарах като на снимката

радвам се, че ви е харесало! Hug

наистина дори да не се докара на външен вид, пак е много хубаво, просто такъв аромат се носи, такъв прекрасен вкус... Crazy  от години ми е любим, отдавна се канех да споделя рецептата, сигурна съм, че ще се хареса, но малко хора се решиха да го направят за сега... Confused
е, скъпичко излиза, с толкова много масло и прочие, ама... няма как... Tired
Виж целия пост
# 21
  Обожавам ябълков пай! Hug
Виж целия пост
# 22
Браво, pina! Направих пая и много го харесахме.
Виж целия пост
# 23
супер! Много се радвам!! Hug
Виж целия пост
# 24
Пина,звучи много примамливо...и с тези хубави снимки ...Непременно ще го пробвам   bouquet
Виж целия пост
# 25
Пина,звучи много примамливо...и с тези хубави снимки ...Непременно ще го пробвам   bouquet

пробвай, няма да съжаляваш! Peace
Виж целия пост
# 26
Мнооого вкусен  newsm10 newsm10
Виж целия пост
# 27

радвам се, че има още един престрашил се!  Grinning
Виж целия пост
# 28

радвам се, че има още един престрашил се!  Grinning
Не само престрашил се, но и включил го в любими рецепти. Наистина е един от най-вкусните десерти, които съм пробвала. Благодаря за рецептата  Hug
Виж целия пост
# 29
Нямам какво да добавя, само ми се искаше да повдигна темата, защото сега е сезона на ябълките, а рецептата е разкошна, та може на някой да е полезна!  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия