брашно - 300гр.
пудра захар - 120гр.
кис. мляко - 100гр.
яйце - 1бр.
амонячна сода - 1/2 пакетче
ванилия - 1бр.
конфитюр - 150гр
кр. масло - 200гр.
Накълцва се кр. масло върху пресятото брашно с пудртата захар. Бърка се (меси се) до получаване на трохи. Оформя се кладенче, в него се поставя киселото мляко, яйцето, набухвателя, ванилията. Споява се с кратко измесване. Отлежава 20-30 мин (на хладно, ако е лято, да не е на топло).
Разточва се 2/3 от тестото на платка. Поставя се във форма, набожда се с вилица тук-там. Пече се в загрята на 220градуса фурна (ако е с вентилатор на 190градуса) за 15 мин. ( все пак да не прегори, само да порозовее; в никакъв случай на ниска температура!!)
Охлажда се, намазва се с конфитюра и отгоре се нареждат фитили от останалото тесто с дебелина 0,5см. Нареждат се като решетка.
Пече се 10-15 мин, до порозовяване на фитилите. Поръсва се с пудра захар, поднася се охладен.