Козуначна тема 2008- II част

  • 72 444
  • 750
# 375
Искам да попитам, тъй като тази година за пръв път ще си пека козунаците в нова фурна с вентилатор, дали има нещо по-особено в това печене?

Виж целия пост
# 376
Искам да попитам, тъй като тази година за пръв път ще си пека козунаците в нова фурна с вентилатор, дали има нещо по-особено в това печене?

Аз първо включвам на 50 градуса, докато втаса.Постепенно увеличавам температурата -100, 150 , докато стане готово  Peace
Виж целия пост
# 377
 XS, ще си призная, че е по една "мързелива" рецепта. Тестото го месих вчера следобед, днес ги пекох. Ето рецептата.
Виж целия пост
# 378
Замесих тестото ,спазвах рецептата ,но ми се струва доста твърдо- нормално ли е за козуначено тесто?  Embarassed
И да попитам кога се поръсва със захар след като се намаже с жълтъка или преди да се извади от фурната? ooooh!  И на колко градуса се пече?- Благодаря предварително и се извинявам ,че само досаждам с хиляди въпроси  Hug
Виж целия пост
# 379
Тестото не трябва да е твърдо. Да не би да не е втасало?
Аз мажа с белтък и поръсвам със захар непосредствено преди печене.
А относно печенето, прегледай предните 2-3 страници. Всеки ден се коментира температурата на печене.  Wink
Виж целия пост
# 380
vesi_127   :bouquet-Благодаря ти !
Да, тестото още не е втасало-но се притесних още доката го замесвах ,че доста твърдо стана.
Прочетох за печенето Hug
Виж целия пост
# 381
Аз пък да ви се оплача-вече три пъти правя репетиция за козунак и днес като реших да направя козунака за великден....не само,че тестото не ми се получи като предните пъти-прекалено много лепнеше,но на всичкото отгоре и при въртенето в пералнята торбичките са ми се скъсали и тестото ми остана там.. Cry
Виж целия пост
# 382
Да, тестото още не е втасало-но се притесних още доката го замесвах ,че доста твърдо стана.

То по принцип не трябва да е твърдо, дори и преди да е втасало. Трябва да е по-меко от тестото за питки. При втасването става по-въздушно, но ако още в самото начало е замесено с повече брашно, има опасност да стане сбито (като моя първи опит с козунаците  Mr. Green) Успех!

Кики, много неприятно.   Tired
Виж целия пост
# 383
Джемма, преведох рецептата, но текстът е доста обемист, и първо трябва да го набера, а и се чудя тука ли да го постна, или само на линк, че да не товарим темата? Общо взето няма да е много популярна тая рецепта, с оглед на времето, което изисква  Joy

мм, не е кафе от ечемик, а ечемичен малц, съвсем друго нещо. Wink

Благодаря ти много. Дано не те затруднявам много. Мисля, че няма да се разводни темата, ако я постниш тук. Нали е козуначена тема.
Виж целия пост
# 384
Записвам се, че и аз ще правя тази година козунак...   chef
Виж целия пост
# 385
И аз много се радвам за превода,макар,че ми се струва много трудоемко правенето на панетоне newsm78 А за кафето може и да съм се объркала,аз не знам добре италиански ,но го срещах такa написано kafe malto в много рецепти.
Виж целия пост
# 386
Здравейте!
Може ли някой, който ползва махлеб за ароматизиране на козунака да каже какво количество се слага на 1кг брашно. Praynig
Виж целия пост
# 387
Дидорани, около 10 гр.
Виж целия пост
# 388
Благодаря, Дуци!

Само да кажа, че вчера замесих козуначените кифлички на Джемма. И понеже времето беше хубаво, децата се заиграха навън и когато се прибрахме ме домързя Embarassed да ги пека, прибрах втасалото вече тесто в хладилника и днес сутринта си опекох кифличките. Станаха чудесни!!!

 ето и снимки
Виж целия пост
# 389
Аз пека в момента една доза от козунака на Скарлет, мисля, че става перфектен. Купхи от Фантастико алуминиеви тавички за еднокартна употреба и пека в тях.

В събота ще пусна една доза, обаче веднага след като се изпекат, трябва да пътуваме, та се чудя топлите козунаци как да ги транспортирам? Купих някаква хартия за опаковане на сандвичи, мисля в нея. Някакви идеи?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия