Козуначна тема 2008- II част

  • 72 437
  • 750
# 450
козунак
отвътре
Виж целия пост
# 451
И нали рецептата за козунака на Скарлет О'Хара ( от 1-ва стр. на тази тема, първия линк ) е твоя ?!? Не се бъркам, май   Simple Smile
да Simple Smile

успех на всички с правенето на козунаци!


Toва "ДА" го напиши с големи, червени букви  Grinning  Hug

Виж целия пост
# 452
MIMI6669,и аз до сега съм мазала със жълтък,но утре ще пробвам с белтък PeaceВ темата има по добри отзиви за белтъка,щото не ставала твърда кората.....пък да видим.Затова тази година ще експериментирам с белтък Heart Eyes
За шоколада-аз го разтапям малко в МВ да е по течен и мажа,не съм го разреждала ни с олио,ни с масло Peace
И темата не е наша,а на всички,така че не нарушаваш ничия собственост Laughing
Виж целия пост
# 453
Аз си загубих рецептата за козунака,който втасва в хладилник и направих миналата година-беше много сполучлив,ако някой може да помогне моля да каже рецептата. newsm78
Виж целия пост
# 454
Решавам да пробвам утре с Панетоне. Дайте ми идея - в каква форма да пека
кръгла и висока. На ум ми идва малка тенжера  ? Кажете ми нещо !

Аз ползвах една метална кутия голяма от готова консерва сарми. Peace Идеална е и по височина и по диаметър. Юь весно вадене застилам дъното и стените с пекарска хартия.
Виж целия пост
# 455
О`Хара,какъв козунак..........каква прелест Hug
По твоя идея мисля да наръся моите козунаци утре със филирани бадеми,но малко се страхувам да не прегорят понеже са много тънки и фини... ThinkingНо като гледам твоите изобщо не са прегорели,и смело ще опитам.Нали ги ръсиш още преди да ги печеш, заедно със захарта ръсиш и бадеми?И надявам се ,са филирани фабрично!?
Виж целия пост
# 456
Здравейте майсторки!
Искам да ви попитам има ли някоя от вас, която днес ще меси козунаци, защото според канона днес не трябвало. Аз си извадих още сутринта да се темперират продуктите и сега съм в размисъл  newsm78...
Виж целия пост
# 457
ОК за консервената кутия - от Джемма
Виж целия пост
# 458
danidji, благодаря Simple Smile

да, така са купени бадемите.
аз оставям малко да се запече отгоре, но не много да не стане твърда кората. после слагам малко фолио отгоре и така допичам козунаците.
мажа с белтък яко, после бадемите и най-накрая 'запечатвам' със захар.
по книгата се слагат натрошени бучки захар, но аз нямах. мисля, че ще е по-ефектно с тях Wink
Виж целия пост
# 459
Тъййййй.. аз докато давах наставления на сестра ми от компютъра как да меси и какво да прави, ме засърбяха и мен ръцете и замесих едно козуначено тесто за кифлички (стана просто превъзходно - нито лепне, нито нищо). Сега втасва. Обаче при нас става късно, а и ми се иска кифличките сутринта да ги изпека и да се пресни-пресни за закуска. Сигурно няма непрочетено мнение от мен в козуначената тема тази година, обаче не мога да си спомня дали някой беше си оставял тестото в хладилника след втасването и пекъл на следващата сутрин. Дали да рискувам или да ги пека тази вечер по нощите? Или май някой скоро се жалва, че така си беше опропастил козунаците?  newsm78
Виж целия пост
# 460
Момичета, извинявайте, ама от къде купувате филираните бадеми?
Виж целия пост
# 461
Само за идеята с шоколада аз поръсвам със смлени орехи, така както и когато мажа с мармалад. Смлените ядки спомагат за поемането на влагата от шоколада и мармалада.
Също така затова се и овалват в брашно стафидите.

Филирани бадеми има в Била (там съм виждала със сигурност) и по- големите магазини можеш да провериш.
Виж целия пост
# 462
Ето и моите, вчерашни козунаци  bowuu 1  2  3   4
Виж целия пост
# 463
Аз смятам - тестото  в хладилника не след втасване, а след замесване. За си втасва вътре в хладилника.
Виж целия пост
# 464
Месиш и втасва после в хладилника Peace
Ще ги опечеш бързо , кифличките за разлика от козунака който е по- голям обем и по- бавно се пече . И после да почерпиш със снимка. Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия